Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI PROJEKT DOMU WYBRAĆ? - wątek dla zmagających się z wątpliwościami

Który projekt wybrać ?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który projekt wybrać ?

• Agnieszka
      8
    • D88 Reprezentacyjny
      10

Recommended Posts

A ja mam 27 lat i szukam pracy, najlepiej w okolicach Gliwic, np.: od 6.00-15.00, mam prawo jazdy, samochód, interesuje mnie pensja ok. 3000-4000 z możliwością podwyżki. Jestem wykształcony, pomysłowy i zaradny.

Jeśli ktoś może polecić mi jakąś ciekawą propzycję spełniającą te warunki to duża buźka :D

:wink:

P.S. Szukaj, szukaj, szukaj, porozmawiaj z rodziną i architektem

Dowcipny jesteś, powinieneś dać życiu radę. Jeśli chodzi o pracę szukaj, szukaj, szukaj, porozmawiaj z rodziną i może wyślij jakieś cv.;)

P.S. Zapewniam Cię, iż z rodziną i architektem już rozmawiałam.

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

coffii,

może idź z takim projektem gotowym albo z kilkoma do architekta i każ sobie zrobić projekt na wzór tych projektów. Ceny myślę od 4 tys w górę :roll:

Mam jeszcze trochę czasu (do przyszlej wiosny) porozglądam się troche. Indywidulane projekty są fajne, ale mają tą wadę, dużo kosztują.

Właśnie zamówiliśmy projekt Camisano z pracowni Archigraph. http://www.archigraph.pl

Powiększamy jednak garaż ( na 2 samochody i dach dwuspadowy) i likwidujemy najmniejszy pokój na poddaszu ( z tego będzie garderoba ). Obecną garderobę dołączamy do pokoju obok.

Firma sprawdzona - orientowałam się w biurach projektowych - bardzo dokładne i dobre projekty.

Jak szaleć, to szaleć. Mam projekt indywidualny, narysowany przeze mnie i nawet już wiem, co jest spaprane. Ale jak chceta, to wyślę kopie (nie mam możliwości skanowania, więc tylko hard-copy na adres pocztowy).

Dom ma: piwnicę 120 mkw (wielki garaz na 2 auta oraz 2x pokój hobby, 1x kotłownia i graciarnia pod tarasem - wejście do niej tylko z zewnątrz)

Parter: Salon 36 mkw (+przylegający zadaszony, zacieniony taras 20 mkw), sypialnia gościnna 18 mkw, kuchnia 18 mkw (paranoja), łazienka 7,5 mkw, pralnia 7 mkw, wiatrołap i komunikację (+schody)

Poddasze użytkowe: 3 sypialnie po ok. 17-18 mkw, 2 łazienki (10 oraz 4 mkw), oraz pokój otwarty - czytelniano-komputerowo-biblioteczny 16 mkw.

Położenie: salon i taras na południe, kuchnie i łazienki raczej na północ/wschód. Wjazd do garażu od zachodu, wejscie do dom od północy.

Do zbyt wielki dla mnie (4 osoby) - ale na rodzine 5-6 osob to byłby w sam raz. Dom w kształcie litery T (2 prostopadłe kalenice). Koszt horrendalny. Czy taka rekomendacja jest OK?

A ja mam 27 lat i szukam pracy, najlepiej w okolicach Gliwic, np.: od 6.00-15.00, mam prawo jazdy, samochód, interesuje mnie pensja ok. 3000-4000 z możliwością podwyżki. Jestem wykształcony, pomysłowy i zaradny.

Jeśli ktoś może polecić mi jakąś ciekawą propzycję spełniającą te warunki to duża buźka :D :wink:

maag http://pages.prodigy.net/indianahawkeye/newpage23/13.gif

Jeśli ktoś może polecić mi jakiś projekt spełniający te warunki, duża buźka :D

Juz lecę przewalić te kilkanaście tysięcy projektów. Może któryś ci się spodoba 8)

I przestań wreszcie zakładać kolejne wątki, bo od nich, to dopiero oczopląsu można dostać. Rozejrzyj sie, poczytaj, zastanów co chcesz budować, i dopiero wtedy wróć tu z jakimś opracowanym w miarę wyobrażeniem. Wtedy może pogadamy.