Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI PROJEKT DOMU WYBRAĆ? - wątek dla zmagających się z wątpliwościami

Który projekt wybrać ?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który projekt wybrać ?

• Agnieszka
      8
    • D88 Reprezentacyjny
      10

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

@Z10, no i kuchnia jakos tak niespecjalnie.... za gleboko wnikasz w strefe dzienna, aby sie tam dostac: "z buciorami"

a mnie to zupełnie nie przeszkadza

a nawet mi sie to podobazrobienie trzech,czterech kroków w lewo czy w prawo to już nie problem,a poza tym to nie przesadzajmy ,to jak dla mnie szukanie na siłe jakiegos błędu,gdzies ta kuchnia musi być plisss :wink:

Powinnien byc jeszcze dziennik budowy Z10 i piekne zdjecia tego domu. Dom jest piekny. Poszukac trzeba w wyszukiwarce; Kasia z10.Kasia dosyc dlugo sie juz nie odzywa , ale jeszcze powinny byc jakies zdjecia.

A dziennik budowy : Nadrabiam dziennik budowy Z10

A co myślicie o nowoczesnym kwadracie? :)

Mi się podobają, może dlatego, że sama w podobnej ;-) kostce się wychowałam 8)

Jeżeli chodzi o ogrzewanie i fukcjonalnośc to myślę, że zdecydowanie biją na głowe domki z dachem skośnym a co do kosztów to mój znajomy z budowlanki twierdzi, że nawet wyjdzie taniej!

Hmmm, tutaj bym się odrobinę zastanowiła. Czasami tanio na etapie budowania - oznacza drogo w eksploatacji, utrzymaniu. Nie orientuję się czy nowoczesna technologia różni się sporo od tej z przed trzydziestu lat, ale - ja mam już dość płaskiego dachu!!! Może ktoś bardziej w temacie zorientowany się wypowie i podpowie?

:roll:

http://plugshop.pl/index.php?c=produkt&id_pro=316 Taki mniejszy kwadrat :)

Baratom dlaczego masz dość płaskich dachów? Takie domki są bardziej ustawne jak podobnej wielkości z poddaszem. Kubatura za pewne większa ale jednak w kwadracie ciepło bardziej się trzyma.

Co do "technologii" to na bank jest przepaść :wink: już choćby w ociepleniu a to daje duży + dla takich domków.

Co do elewacji to na bank wychodzi drożej jak w "normalnym" domku ALE co urok to urok. Taki domek na pewno jest bardziej trwały, lepiej akumuluje ciepło itd. Na pewno również okna dużo kosztują :)

Mi osobiście takie domki pasują, jednak na tę chwilę mam wybrany projekt Z91 i jeżeli nic się nie zmieni będę właśnie taką parterówkę stawiać :) Jednak jeżeli miałbym wybór i nieograniczone możliwości brał bym ten domek co podałem link powyżej.

aktualny kosztorys napotkanych inwestorów Z10, co myślicie?

dużo, mało?

zdjęcie stanu

http://www.rpmotorsport.pl/zdjecia/Z10/z10/P1020640.JPG

Stan zero:

31600 Towar w tym 14 tys beton

13000 robocizna

suma 44600

Stan surowy

46560 Towar

6000 Beton na strop

13600 blacho-dachówka

25900 Robocizna

suma 92060

Stan surowy zamkniety

6000 okna

1300 drzwi

8900 Położenie dachówki + ocieplenie styropianem

robocizna surowy zamknięty z ociepleniem i dachem 47800 pln

Baratom dlaczego masz dość płaskich dachów?

Może nie tyle samych dachów - bardziej mam dość proszenia męża o konserwację takiego dachu! Nasz dach ma 35 lat i wymaga już raczej reanimacji niż renowacji :roll:

Co do "technologii" to na bank jest przepaść :wink: już choćby w ociepleniu a to daje duży + dla takich domków.

Co do elewacji to na bank wychodzi drożej jak w "normalnym" domku ALE co urok to urok. Taki domek na pewno jest bardziej trwały, lepiej akumuluje ciepło itd. Na pewno również okna dużo kosztują :)

Muszę sporo poczytać o takich domkach - nie wiem prawie nic, nigdy nie brałam pod uwagę projektów nowoczesnych domów z płaskim dachem, pomimo iż niektóre mi się podobają.

... jeżeli miałbym wybór i nieograniczone możliwości brał bym ten domek co podałem link powyżej.

Gdybym ja miała nieograniczone możliwości ... :wink:

A czy po wyborze projektu macie już wizje jak zostanie urządzony?? Podobno to bardzo ważne, aby juz na tym etapie miec zaplanowane....oswietlenie- punkty, kuchnie, - gdzie lodowka , kuchenka itd itd..jaki wystroj bo wtedy wiadomo jaki kolor okien..jakie podłogi aby była odpowiednia wylewka- jak np parkiet łączony jest z gresem...jaki kominek a moze koza...itd itd..

ja przyznaje zaczełam ogladac aranżacje, co jest na rynku i głowa mi spuchła co ja bym chciałą miec zeby było ponadczasowe no i przystepne cenowo..a najgorsze jest to, że co mi sie podoba to kosztuje majątek.. :evil:

wybór projektu to ból głowy ale wybór płytek do łazienki to dopiero będzie ból he he he he

pozdrawiam

biała angielska kuchnie z czarnym granitowym blatem to ja tez bym chciała...he he he ...do tego dechy na dodłodze np dąb rozbielony ...tylko czy okna to musza byc białe?? czy mogą byc brązowe ciemne do takiej kuchni z czarnym blatem?? Widziałam płytki projektowane przez Macieja Zienia...białe cegiełki i z płytek taki obraz Big Ben z Londynu z wanna i to do prysznica wstawic..płytki do połowy ...sciany reszta kolor jakis np ciemna zielen...na scianie lustro w ramach srebnych plus kryształowy zyrandol..podłoga biała z czarnymi kwadracikami..

może trzeba założyc wątek- jak tanio a z gustem i smakiem urządzic nasz mały tani domek he he he

link do płytek Zienia

http://www.romax.waw.pl//tubadzin_zien.html?gclid=CJCsteLKnp8CFQ0TzAodo03p5w

czerwone tez cudny kolor

ta bella moze byc..mały domek ..ale sensownie rozplanowany

Ja bym chciała białą kuchnię, blat ciemnobrązowy, wenge i takie też okna. Na suficie przez środek wystające ciemne belki drewniane no i wyspa (nieduża) jako blat roboczy, bez sprzętów. Białe cegiełki są śliczne, ale ja zakochana jest w płytkach Cerkoloru Juta koronka, boskie :oops:

Na podłodze chcę płytki drewnopodobne, Woodentic albo coś podobnego, w pokojach panele chyba.

pozdrówka

biała angielska kuchnie z czarnym granitowym blatem to ja tez bym chciała...he he he ...do tego dechy na dodłodze np dąb rozbielony ...tylko czy okna to musza byc białe?? czy mogą byc brązowe ciemne do takiej kuchni z czarnym blatem?? Widziałam płytki projektowane przez Macieja Zienia...białe cegiełki i z płytek taki obraz Big Ben z Londynu z wanna i to do prysznica wstawic..płytki do połowy ...sciany reszta kolor jakis np ciemna zielen...na scianie lustro w ramach srebnych plus kryształowy zyrandol..podłoga biała z czarnymi kwadracikami..

może trzeba założyc wątek- jak tanio a z gustem i smakiem urządzic nasz mały tani domek he he he

link do płytek Zienia

http://www.romax.waw.pl//tubadzin_zien.html?gclid=CJCsteLKnp8CFQ0TzAodo03p5w

czerwone tez cudny kolor

ta bella moze byc..mały domek ..ale sensownie rozplanowany

" jak tanio a z gustem i smakiem urządzic nasz mały tani domek "bardzo mi się ten pomysł podoba :lol: :lol: :lol:

Szelma śmiało zakładaj taki wątek,moglibyśmy zbierać różne nasze fajne pomysły na urządzanie,w dalszym ciągu sobie po prostu doradzać:)

jestem za:)

aktualny kosztorys napotkanych inwestorów Z10, co myślicie?

dużo, mało?

zdjęcie stanu

http://www.rpmotorsport.pl/zdjecia/Z10/z10/P1020640.JPG

Stan zero:

31600 Towar w tym 14 tys beton

13000 robocizna

suma 44600

Stan surowy

46560 Towar

6000 Beton na strop

13600 blacho-dachówka

25900 Robocizna

suma 92060

Stan surowy zamkniety

6000 okna

1300 drzwi

8900 Położenie dachówki + ocieplenie styropianem

robocizna surowy zamknięty z ociepleniem i dachem 47800 pln

nie wiem czy dobrze zrozumiałem ,ale te 47800 to za dach, okna i ocieplenie czy za cały dom(oprócz zerowego oczywiście...)