Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI PROJEKT DOMU WYBRAĆ? - wątek dla zmagających się z wątpliwościami

Który projekt wybrać ?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który projekt wybrać ?

• Agnieszka
      8
    • D88 Reprezentacyjny
      10

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość krab

Stary musisz trochę sam popracować w domu, generalnie jest kilka rodzajów domów w ofercie projektow typowych, musisz znalesc jakąs bryłe, widok, elewację typ domu dworek, taras, garaż która Ci się podoba a potem szykać funkcji ja mam KRABA z ARCHETONU

ich domy są proste i funkcjonalne ,normalne schody ze spocznikiem a nie jakieś łamańce serkowate,wachlarzowate po których lecisz na dół jak worek zobacz sobie http://www.archeton.pl oni mają oddział w Warszawie mogą Ci doradzić bez problemu tam pracują tylko architekci zawsze pomogż.

coffi, a jakie masz preferencje co do projektu i dla kogo chcesz budować. Znaczy się ile łebków liczy rodzina, czy może chcesz sypialnię na dole i ile łazienek, domek parterowy, czy z poddszem, jaką masz działeczkę itd, itd. Po prostu nie wiemy nic o Tobie i dlatego tak trudno jest cos poszukać. Może coś znajdziemy dla Ciebie :D , ale pomóz nam choćby w powyżej wymienionych sprawach :roll:

coffi, a jakie masz preferencje co do projektu i dla kogo chcesz budować. Znaczy się ile łebków liczy rodzina, czy może chcesz sypialnię na dole i ile łazienek, domek parterowy, czy z poddszem, jaką masz działeczkę itd, itd. Po prostu nie wiemy nic o Tobie i dlatego tak trudno jest cos poszukać. Może coś znajdziemy dla Ciebie :D , ale pomóz nam choćby w powyżej wymienionych sprawach :roll:

Poszukuję ok. 120 m2 z poddaszem użytkowym (zastanawiam się nad podpiwniczeniem), garaż 2 staniwskowy lub 1 stanwiskowy z możliwością rozbudowy.

Rodzinę mam narazie 2 osobową, ale od lipca będzie nas trzech, potem może więcej ;)

Na dole chcę salon, jadalnię i kuchnię ze spiżarnią. Potrzebuję też gabinetu przy wejściu. Jeśli nie zdecyduję się na podpiwniczenie to jakieś pomieszczenie gospodarcze. Łazienka na dole mała, większa u góry.

Poddasze 3 pokoje + garderoba no i łazienka oczywiście :wink: jedna wystarczy :wink:

Dach najlepiej 2 spadowy.

Działka jest duża 1226 m2 więc nie powinno być problemu z postawieniem czegokolwiek.

Troszkę się przedstawiłam :lol:

• 2 weeks później...

"ładny" to ostatnie stadium szukania domu

Moim zdaniem dom musi:

1. Odpowiadać mi powierzchnią, ilością pomieszczeń

2. Pasować do mojego trybu życia i ilości osób

3. Być ekonomiczny w budowie i utrzymaniu

4. Jeżeli masz już działkę- to ważna jest okolica, sąsiednie domy, WZiZT

narazie tyle