Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI PROJEKT DOMU WYBRAĆ? - wątek dla zmagających się z wątpliwościami

Który projekt wybrać ?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który projekt wybrać ?

• Agnieszka
      8
    • D88 Reprezentacyjny
      10

Recommended Posts

Tanim to bym go nie nazwał. Ten dom jest bardzo duży...

no jest duzy bo ma uzytkowe poddasze które samo ma ponad 50 m

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hmm... siedzę i podczytuję wątek ...

Domek zaproponowany przez IZĘ30 nie mieści się zaproponowanych tutaj standartach....zresztą moje typy też :lol:

Na jedno zwrócę uwagę - lipińscy zaczynają mi się źle kojarzyć ....nie mają najlepszych propozycji , szkoda ,że są pomijane inne fajne i twórcze pracownie ...

Witam!!! My wczoraj zamówiliśmy z10 bez garażu, poddasze nieużytkowe-drewniany strop, piec na węgiel usytuowany będzie w bud. garaży.W projekcie nic w sumie nie zmmieniamy. Do piątku projekt ma być już u nas.Jeśli ktoś chciałby jakieś dane lub zestawienia materiałów których nie ma na str. z500 to nie ma sprawy.

Pozdrawiamy wszystkich zwolenników z10

...niech się mury pną do góry... :-)

Widzę, że teraz w projektach jest jakaś moda na wąskie łazienki... to po pierwsze.

Po drugie - kompletny brak jakiejkolwiek powierzchni gospodarczej...

Kasując pokój - można gospodarcze zrobić ...

Hmm... wiesz Martina... w każdym projekcie kasując coś można zrobić coś innego. Żeby tylko tego kasowania za dużo nie wyszło... :wink:

Edit: ten Atut i Grafit faktycznie sympatyczne :-) Też mało pow. gospodarczej, ale poza tym całkiem fajnie się prezentują.

Fakt... :wink: ale tu jako zmiana - jest to najtańsza wersja ...

A ogólnie o kasowaniu - nigdzie nie przeważały względy osobiste .....

Witam wszystkich

śledzę ten wątek od dłuższego czasu ponieważ też jestem na etapie poszukiwania projektu.

Moim faworytem jest ORBITA I z pracowni Domus

http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=47

Bardzo bym prosiła o opinię na temat tego domku. Widzicie jakieś minusy?

Drogi będzie?

Moim zdaniem ma wszystko co potrzeba i nie jest za wielki. Co prawda więcej niż 100 m ale nie dużo więcej więc pozwoliłam sobie wrzucić linka. Może komuś się też spodoba

:D

Oba projekty świetne! Trzeba na nie ostro rzucić okiem ;)

Szczególnie grafit wpadł mi w oko. Z resztą podobny do Z91.

Co bym rozważał zmienić to okna na ścianie sypialni i doklejenie garażu, a wstawienie zamiast okien balkonowych duże okna normalne albo małe normalne i balkonowe.

Bądź co bądź fajny projekt.

A co myślicie o tym projekcie?

ORBITA I z pracowni Domus

Drogi będzie?

Moim zdaniem ma wszystko co potrzeba i nie jest za wielki. Taka fajna stodoła.

PS. Od razu mówię że prosiłam o ocenę tego projektu w innym wątku ale mój post został niezauważony dlatego pytam też tutaj. Może ktoś się zlituje :p

Pozdrawiam wszystkich szukających i tych co już znaleźli :wink:

A ja chyba wybrałam- można wziąć wersję poszerzoną o 1 metr od storny pokoi i łazienki. Łazienka ma ok 8m2 i pokoje po 16m2. Przestrzenny salon z tymi oknami w dachu- SUPER!! Dodatkowo mam plan , żeby dorobić oddzielne WC, delikatnie poszerzyć garaz i oddzielić kotłownie z tyu garażu

http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=164&a=396&sid=5

a tu jest wizualizacja wnętrz

http://pprojekt.pl/projekt33-irys__10_18,wnetrza.html

Co myślicie o tym projekcie?

A co myślicie o tym projekcie?

ORBITA I z pracowni Domus

Drogi będzie?

Moim zdaniem ma wszystko co potrzeba i nie jest za wielki. Taka fajna stodoła.

PS. Od razu mówię że prosiłam o ocenę tego projektu w innym wątku ale mój post został niezauważony dlatego pytam też tutaj. Może ktoś się zlituje :p

Pozdrawiam wszystkich szukających i tych co już znaleźli :wink:

Co do projektu- jak dla mnie ciutkę za małe pokoje na poddaszu. Jeśli masz jedną ściankę ze skosem to optycznie pokój jest mniejszy, a przy powierzchni 10m2 robi się on malutki. (jeśli ma być to pokój dla dzieci, wstawisz biurko, łóżko, szafkę na książki i robi się ciasno- dla mnie za małe!). Jeśli planujesz ogrzewanie na paliwo stałe to pom.gosp również wydaje mi się za małe. Poza tym domek idealnie pasuje na działkę z wjazdem od południa (kuchnia od północy i oświetlony płd-zach salon). Wydaje sie dość tani w budowie, nie ma żadnych udziwnień, skosów itp Jedyne co mi się nie podoba wizualnie zbyt duża ilość filarów od strony tarasu- coś bym tam pozmieniała.

Poza tym wydaje sie funkcjonalny.

Co do projektu- jak dla mnie ciutkę za małe pokoje na poddaszu. Jeśli masz jedną ściankę ze skosem to optycznie pokój jest mniejszy, a przy powierzchni 10m2 robi się on malutki. (jeśli ma być to pokój dla dzieci, wstawisz biurko, łóżko, szafkę na książki i robi się ciasno- dla mnie za małe!). Jeśli planujesz ogrzewanie na paliwo stałe to pom.gosp również wydaje mi się za małe. Poza tym domek idealnie pasuje na działkę z wjazdem od południa (kuchnia od północy i oświetlony płd-zach salon). Wydaje sie dość tani w budowie, nie ma żadnych udziwnień, skosów itp Jedyne co mi się nie podoba wizualnie zbyt duża ilość filarów od strony tarasu- coś bym tam pozmieniała.

Poza tym wydaje sie funkcjonalny.

Rzeczywiście pokoje 5 i 7 są malutkie wiec planuje połączyć je w jeden i tu będzie sypialnia rodziców + dodatkowa malutka łazienka.Myślę jeszcze nad sauna ale nie wiem czy się zmieści. Pokój nr 2 będzie powiększony o pralnie wiec jeszcze parę metrów zyska i tu będzie synek urzędował.

Co do pomieszczenia gospodarczego: będzie w innym budynku a w miejscu zaplanowanego w projekcie będzie spiżarnia.

Działkę mam z wjazdem od południa wiec projekt jak ulał do mojej działki. :D

Co do filarów tez wydaje mi się ze jest ich za dużo. Jeżeli będzie można to zmniejszę ich ilość do minimum.

WItajcie,

Jestem nowa na forum:)

Podjęliśmy decyzję o budowie domku:)

Jednak wybór projektu nie jest łatwy. Bierzemy pod uwagę takie realizacje: POLA, PROMETEUSZ, ATLAS lub TYTAN.

Proszę pomóżcie, każda opinia cenna. Nie ukrywam, ze bierzemy pod uwagę koszta związane z budową każdego z tych projektów.

Dziękuję i pozdrawiam