Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI PROJEKT DOMU WYBRAĆ? - wątek dla zmagających się z wątpliwościami

Który projekt wybrać ?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który projekt wybrać ?

• Agnieszka
      8
    • D88 Reprezentacyjny
      10

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

On 2003-03-10 19:44, Olinka wrote:

Czesc! Zerknij na projekt pracowni Lipińskich nr LMB 11 - tez parterowy - moj ulubiony Podaje adres

Wiem, ze jak sie ma ulubiony projekt to sie go niechetnie zamienia, ale polecam - przeanalizuj go: 4 sypialnie, salon, kuchnia z jadalnia, i 132m2.

Serdecznie pozdrawiam.

Już od dawna mам go w Favorites. Nie rozumiem tak naprawde kilka rzeczy z tym LMB11:

1. Jak go ustawić na dzialce? Kuchnia - na ogród, salon - na drogę?

2. Dzie postawić garaż?

• 2 weeks później...

sorki że dopiero teraz odpisuję.

ja mam wjazd od południa, czyli dwie sypialnie, wejście główne i salon - okno.

a kuchnia, ta największa sypialnia i tylne wejście od ogrodu (od północy) no i od północnego zachodu taras.

Od wschodu pokój dziecka/dzieci (jeszcze nie mam, to nie wiem:smile:

Pozdrawiam.

ps

dokonujemy przeróbki: między salonem a kuchnią likwidujemy ściankę (będzie u góry belka podtrzymująca strop) i dodajemy kominek (tam, gdzie w projekcie telewizor) Koszt przeróbki ok. 300zł.

Miał być D12a, ale jednak zaraziłam drugą połowę moimi obawami co do antresoli :smile: aach, jestem świetnym negocjatorem...

Ale teraz proszę, pomóżcie wybrać :sad: Oba domy mi się podobają. Nina jest pewnie droższa (dach) w budowie, ale ma spiżarnię, pralnię i cudowny, zadaszony taras, na który zachorowałam. Za to D12b jest pewnie łatwiejszy w budowie i chyba bardziej ufam samemu projektowi, ale przeszkadza mi trochę wielki garaż na froncie, no i taras nie porównywalnie mniejszy....Co ja mam zrobić? heeelp.

W podziękowaniu za tak liczne odpowiedzi :wink: pragnę donieść, że problem jest już nieaktualny. Kobieta zmienną jest. Po dwóch godzinach awantur w Salonie Muratora (między sobą się awanturowaliśmy, nie z Panią) okazało się, że jedyny dom, w którym poza jednym oknem nic nie trzeba zmieniać to D20a. Zdaje się, że nikt go aktualnie nie buduje, ale gdyby ktoś zechciał podzielić się ze mną swoimi uwagami na temat tego domu, to będzie mi bardzo miło.

poszukuję projektu domku

ogólne warunki :

- pow. do ok.150m2 , (4 osoby)

- użytkowe poddasze

- wjazd od zachodu

- garaż od północy,

- dodatkowy pokój (gabinet) na parterze

[ Ta wiadomość była edytowana przez: MIREQ dnia 2003-04-10 23:00 ]

zapytanie o projekt kieruję do osób mających w przeszłości podobny problem (większość gotowych projektów przygotowana jest dla działek z wjazdem od północy) a także do biur projektowych -jestem waszym potencjalnym klientem

do magmi-

nie jestem 'leniuszkiem'-przejrzałem już wiele projektów

myślę że forum jest po to abyśmy nie odkrywali ameryki od nowa

Bez urazy!:smile: Wiem, że znalezienie takiego projektu nie jest łatwe (sama mam działkę z wjazdem od północengo zachodu).

Spójrz na te projekty (każdy jest trochę inaczej usytuaowany):

"LMP34" na http://www.lipinscy.pl

"dom pod modrzewiem" na http://www.archon.pl

"sosenka" na http://www.domnahoryzoncie.pl - w lustrzanym odbiciu (uwaga! obrazek jest pomylony)

Powodzenia! :smile:

[ Ta wiadomość była edytowana przez: magmi dnia 2003-04-11 14:36 ]