Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI PROJEKT DOMU WYBRAĆ? - wątek dla zmagających się z wątpliwościami

Który projekt wybrać ?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który projekt wybrać ?

• Agnieszka
      8
    • D88 Reprezentacyjny
      10

Recommended Posts

czesc wszystkim,

przejrzalam kilka watkow ale nie znalazlam takiego odpowiadajacego moim ogromnym potrzebom:) czyli wyborem najlepszego projektu domku

Batuta3 to projekt, ktory rozwazamy z mezem od jakiegos czasu

http://www.domywstylu.pl/projekt.asp?id=405

nasze potrzeby z racji oddalenia dzialki od Wawy jakies 45 km sa nastepujace:

- podwojny garaz na 2 samochody typu combi:)

- parterowy dom z poddaszem

- duze pomieszczenie gospodarcze na ogrzewanie, pralke i tez warsztat na narzedzia (warsztat moze byc w garazu, ale wtedy garaz duzy)

- pokoj na dole dla mamy

- zamknieta kuchnia

- salon z kominkiem + jadalnia

- kryty taras w miare mozliwosci

- sypialnia malzenska na gorze najchetniej z oddzielna lazienka i garderoba

- jeszcze sypialnia goscinna

- no i pomieszczenie, gdzie moj maz bedzie mogl wstawic perkusje i komputerki tez sie zmieszcza:)

dzialka nas raczej nie ogranicza

przegladam sobie czasem rozne projekty i wciaz nie moge trafic na taki gotowy idealny, moze pomozecie, bo sie zaczynam podlamywac niemozliwoscia takiej 95% satysfakcji z decyzji

Batuta3 ma te wade, ze kominek ma na srodku i schodow sie raczej nie przesunie, bo wtedy trzeba wszystko zmieniac. Ma tez otwarty jeden minipokoik i to tez mi sie nie bardzo podoba.

Zapomnialam wspomniec, ze mamy dwa jamniki, ktore beda lazic po schodach, wiec schody tez musza byc w miare spokojne i nie strome.

piszcie pliz co myslicie i jakie inne projekty Wam przychodza do glowy

pzdr

eury

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jak na taki metraz , to pomieszczenia sa male , a lazienki w sczegolnosci . akurat mi trudno mowic o piertowym domu , tzn . z poddaszem , bo marze o parterowym , ale no twoim miejscu dla siebie wzielaby pokoj ze stolem bilardowym i zrobila z niego swoja sypialnie , lazienke i garderobe .dlatego , ze jest to zwyczajnie wiecej , niz w projekcie ta czesc jest zaznaczona . nie piszesz tez czy masz dzieci , tylko mama , bo to tez wazne . kominek moim zdaniem na srodku jest super, ale to rzecz gustu. pokoj otwarty bez sensu. powodzenia

dzieci nie mamy, dlatego o tym nie pisalam i raczej nie szykujemy pokoju dzieciecego

mamy fiola na punkcie zwierzakow, zreszta przez tego fiola i ostatnie zajecia ze znalezionym kocurkiem sie tutaj nie odzywalam

dzieki za uwagi, przekaze mezowi, ktoremu ten projekt szczegolnie przypadl do gustu. dobrze jak ktos z boku na niego spojrzy

Batuta z zewnątrz jest ładna, zgrabna, prosta. Na parterze warto odwrócić bieg schodów i je wyeksponowac w holu. Kominek na środku wygląda ciekawie. Co do piętra, mam takie zdanie jak rrmi. Sypialnia trochę mała, ale nie wiem co Wam pasuje. Może sypialnia tam gdzie jest, tylko łazienkę połączyć z garderobą-będzie większa, a garderobę zrobić w otwarym na hol pokoju.

A może Plejada http://domus.wroc.pl/projekt/plejada.

Jest :

- parterowy

- łazienka 7,08m2

- kuchnia 14,97 m2

- 3 sypialnie:

pokój 12,85 m2

pokój 15,56 m2

pokój 14,92 m2

- pokój dzienny 33,45 m2

- i jak by trzeba było to można zamkąć kuchnie ( teraz jest otwarta na salon).

Prawie idealnie to czego szukasz :D [/url]

Edytowane przez balba

Przejrzałam wiele katalogów, wiele projektów w internecie- naprawdę tysiące i chyba mam to o co mi chodziło: mały, tani, przytulny....

Moje kryterium wyboru to:

-z poddaszem użytkowym

-pow.użytkowa do 120 m

-garaż w bryle domu

-salon ok. 30m

-na dole mała łazienka(a nie wc)

-3 sypialnie na górze

Oczywiście nie obejdzie się bez drobnych poprawek ale niewielkich :D

Mój wybór padł na OLEŃKA z Archipelagu

My wybraliśmy projekt "Wilcze łyko". Wybór prosty : dom ma być na 3-4 osoby, z poddaszem użytkowym, garażem i musi zmieścić się na naszą wąską działkę. ( szerszy budynek już nie może być :) ). domek taki jak na rysunku.

<---

P.S.

Dziś kupiliśmy projekt. :D

Widzę, że zainteresował cię ten projekt...

tego poddasza na jedną sypialnię- dla rodziców- wystarczy :D

coraz bardziej się przekonujemy do tego projektu i wszystko wskazuje na to, że go zbudujemy :D

ciekawa jestem, czy tobie też tak się podoba ten projekt

pozdrawiam

kasi@ ja juz go kupilem w stanie surowym zamknietym

teraz go wykanczam i adoptuje tak jak chce

dorobilem schody tzn projektanta wzielismy który wszystko pozmienial

pozostawil tylko nosne sciany po staremu, dorysowal schody, zmienil lazienke,zmieniił hall zrobił ściane w łuk, narysowal fajny nowoczesny wyglad wyglad wiatrolapu (zabudowa ganka) pozostaje jeszcze góra mozna z niej zrobic sypialnie albo 2 pomieszczenia bo mam 2 okna wlozone