Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI PROJEKT DOMU WYBRAĆ? - wątek dla zmagających się z wątpliwościami

Który projekt wybrać ?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który projekt wybrać ?

• Agnieszka
      8
    • D88 Reprezentacyjny
      10

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

Ja też mam parterowy, można go zobaczyć tutaj http://www.piotrpikula.republika.pl (klinknąć "BUDOWA")

Nie ma co ukrywać - swoją wysokością rzuca się w oczy - każdy mówi, czemu taki niski? Przechodnie nie są zachwyceni (słyszałem ze 3 opinie) i dom, mimo, że ukrywa się wśród dwu- czy nawet trzykondygnacyjnych "wieżowców" (nawet z bardzo wysokim parterem), to z bliska sprawia wrażenie jakby nie powinien tam stać. Jeden z budowlańców powiedział: "ale później pan sobie dostawi pięterko, nie?".

Ja jednak nie mam zamiaru niczego zmieniać - tak mi się podoba, tak chcę mieszkać (np. schody, gorące poddasze).

Witam

Marcinie

Buduj taki dom jaki chcesz, na jaki pozwolą Ci finanse i na jaki pozwoli Ci gmina. Mój D24 (też bungalow), leży pośród samych domów z poddaszem użytkowym i zapewniam Cie, że nie razi niczym (a wg mnie jest ładniejszy, ale to juz czysto subiektywna opinia 8) ).

A D08 to super projekt. Nie widziałem lepszego bungalowu - ja miałem niestety za wąska działkę dla niego.

Pozdrowienia B.

Ja też polecam parterówkę. Oprócz tego, ze trzeba trochę większą działkę - same zalety.

HenoK Nie same...... . Dom z poddaszem też ma wiele zalet których brakuje parterowemu. Ale o tym już było na forum nie raz i nie dwa .....

Każdy wybiera to co jemu odpowiada Tobie parterowy mnie z poddaszem i tak niech już pozostanie.

MarcinM Jeśli nie ma wymogu koncepcyjnego ujednolicenia typu zabudowy i otrzymasz z gminy zgodę na budynek parterowy - to taki buduj bo ten dom będzie służył Tobie i Twojej rodzinie. I w takim domu będziesz czuł się najlepiej. A inni ... . Inni niech przywykna. Podobnie i w mojej okolicy mój dom różni sie od wielu sąsiednich domów. Po pierwsze nie jest kostką z płaskim stropodachem. Po drugie w tynkach między oknami nie "wklejałem" mozaik z tłuczonych talerzy lub szkła butelkowanego.

Zaręczam sąsiedzi do widoku mojego domu już przywykli :wink:

Pozdrawiam

my budujemy z uzytkowym poddaszem - oczywscie uwazam ze moj jest najpiekniejszy, najzgrabniejszy, najbardziej funkcjonalny, naj, naj, naj...wybralismy sobie taki jaki bardzo chcielismy miec i nie interesuja mnie inni; tak tez powinienes zrobic ty - skoro podoba ci sie ten wlasnie projekt, masz zgode, to dlaczego zastanawiasz sie co inni mysla - to jest twoj dom, ty w nim mieszkasz i dla ciebie ma byc naj....:)

• 2 weeks później...