Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI PROJEKT DOMU WYBRAĆ? - wątek dla zmagających się z wątpliwościami

Który projekt wybrać ?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który projekt wybrać ?

• Agnieszka
      8
    • D88 Reprezentacyjny
      10

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:cry: Chciałam zagłosować na trzy ostatnie... ale się nie dała (na raz) więc padło na Romę, bo i nazwa i dwuspadowy dach.. (tylko w srodku wc na parterze nie bardzo udane. Cytryn śliczny z wierzchu, ale mały, a ostatni... niezły. Do gucia nie zagladałam, bo nie lubię krasnoludkowych dachów (tzn. namiotowych)

Pozdrawiam :D

p.s. a Tobie który się podoba?

witam wszystkich

Dziękuję za parę opini. Ja nie bardzo mogę wybrać. Szczerze to bardzo mi się podoba ten w kolendrze i cytryn. Roma też niczego sobie, ale troszkę większy. Do Gucia też nie mogę się przekonać, ale to był pierwszy wybór.

Może ktoś jeszcze ma inne pomysły domków niedużych (do 100-115 m2).

Szukamy takiego domku który nie będzie bardzo drogi w budowie, a będzie dobrze rozplanowany.

Gucio - klaustrofobiczne sypialnie

Dom w kolendrze - osobny salon i kuchnia z jadalnia położone dalego od siebie. Wszyscy i tak będą siedzieć w kuchni, a salon będzie stał pusty. ja bym tak nie chciała, ale rzecz gustu

Cytryn - sypainie mogłyby być większe, szczególnie ta jedna co ma 9 m, ale poza tym ładny :-) i wygląda na tani w budowie.

Roma - sypianlnie OK i w dodatku garderoba. Głosuję na ROMĘ :-)

W kolendrze!

a z ta jadalnia daleko salonu - to moze byc duzy duzy plus;) nie kazdy lubi ogladac w salonie tv jak obok mu sokowiroka i okap kuchenny halasuja a zapaszek smazonego kuraka rozchodzi po domu ;)

nie mowiac juz o ....kuchennym balaganie (czasem jest i juz:) fakjnie jak z salonu tego nie widac ;)

8) witaj . ja szuam odpowiedniegi\o projektu już ponad rok, teraz juz na jakieś 90 % zdecydowalismy sie z żona na projekt Orzech

http://www.krajobrazy.com.pl/index.php?strona=domek&nazwa=ORZECH

jest najlepszy do działki którą mamy ,i jak dla nas dojda niewielkie zmiany ,

jest nieduży i chyba w sam raz dla 4 osobowej rodziny . Przyczym nie będzie to na razie dom na stałe a tylko wekendowy. budowę zamierzamy ruszyć w tym roku. Teraz działa już geodeta i architekt

Jeden woli dach 2- a inny 4-spadowy.

Ja zdecydowanie wolę 4- więc buduję właśnie Gucia 8)

Moim zdaniem jest po prostu wizualnie zgrabny (uwaga: dach na wizualizacji jest przedstawiony nieproporcjnalnie płasko) a jadalnia z widokiem np. na ogródek - "tres bien"!

Odnośnie klaustrofobicznych pokoi na górze: rozwiązaniem jest nieznaczne podniesienie ścianki kolankowej, ponadto 2 pokoje zamierzam złaczyc w 1 dzięki temu na poddaszu powinno być dość miejsca. Skośne ściany to przecież urok poddasza.

Problemem (dla niektórych) może być za to brak pomieszczenia gosp. w projekcie Gucio (Gucio 2 je ma, ale moim zdaniem stracił wizualnie)

cięzko wybarć , jeden i drugi ciekawy słoneczko jest ładniejsze , bardziej funkcjonalna ola

ponieważ patrze na funkcjonalnośc to OLA , ma mniejszą kubaturę , więc powinna być tańsza w exploatacji ( ogrzewanie )

myśle że będzie również odrobinę tańsza w budowie

ale za to brzydsza niż śłoneczko

Jacek