Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI PROJEKT DOMU WYBRAĆ? - wątek dla zmagających się z wątpliwościami

Który projekt wybrać ?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który projekt wybrać ?

• Agnieszka
      8
    • D88 Reprezentacyjny
      10

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My nasz projekt wybieraliśmy wg następujących kryteriów, musiał mieć: garaż, kotłownię,poddasze, jadalnię, prosty, tani dwuspadowy dach, nie więcej niż 150m2, no i miał być inny niż wszystkie. wybraliśmy coś takiego:http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-159,177,61,opis.html

Domków parterowych nie brakuje :)

Tu jest jedna z lepszych przeglądarek biur projektowych:

http://www.projekty.domow.pl/

My mamy większy dylemat i chyba skończy się na projekcie indywidualnym.

Nikt bowiem nie wymyślił projektu 3-mieszkaniowego dla rodziców

i dwojga dzieci, takiego by w przyszłości można było dom podzielić sprawiedliwie na 2 połowy.

Niby proste - parter wspólny, a na piętrze 2 mieszkania i takiego projektu nie ma nigdzie :(

Witajcie

Mam kłopot z wyborem projektu.

Szukam domu o prostej bryle najlepiej na planie prostokata z dwuspadowym dachem.

Tani w budowie i eksploatacji.

Na dzień dzisiejszy jestem zainteresowany dwoma

Agrobisp WB 39-20 oraz Murator C117 Codzienny.

Co sądziecie o tych projektach?

Witam.

Szukam projektu niedużego domu (dla 4 osób) z użytkowym poddaszem, który będzie posiadał: spiżarkę, garderobę i garaż dwustanowiskowy, który nie będzie podpiwniczony. Najlepiej gdyby dom posiadał dach dwuspadowy oraz zadaszony taras z wyjściem przez salon na praterze. Szukam projektu już od jakiegoś czasu i albo nie mam szczęścia w szukaniu, albo takich projektów nigdzie nie ma.... Liczę na Waszą pomoc. Dziękuję. :D

Witam.

Szukam projektu niedużego domu (dla 4 osób) z użytkowym poddaszem, który będzie posiadał: spiżarkę, garderobę i garaż dwustanowiskowy, który nie będzie podpiwniczony. Najlepiej gdyby dom posiadał dach dwuspadowy oraz zadaszony taras z wyjściem przez salon na praterze. Szukam projektu już od jakiegoś czasu i albo nie mam szczęścia w szukaniu, albo takich projektów nigdzie nie ma.... Liczę na Waszą pomoc. Dziękuję. :D

Ja wybrałem M08L, ale ten projekt raczej nie jest nieduży i nie ma dwuspadowego dachu.

Ma natomast bardzo fajny taras z wyjściem do wyboru: z holu, salonu i ...strefy nocnej. Sprawdź wątek o M08 Na każdą pogodę.

Faktycznie jestem już bardzo zakręcona ilością obejrzanych projektów.

W końcu jednak pomyślałam "to jest to" i więcej nie szukam.

Witam

dokładnie tak samo pomyślałam w zeszłym roku a w przyszłym tygodniu zalewam strop, projekt cały czas się podoba (choć przychodzą chwile zwątpienia), zrobiłam kilka zmian jak np. zmiana wjazdu do garażu, likwidacja jednego wolego oczka, zmiana okien, zlikwidowanie drugiej łazienki na dole itd. Mam nadzieję, że wyjdzie pozytywnie.

Powodzenia

Trambi,

trudny wybór? Spróbuj rozpatrzyć zatem projekt Archonu - Dom pod modrzewiem (aneks bez numeru). Należy w nim wykonać trochę przeróbek, w tym powiększenie garażu, jednak nie stanowią one problemu. O ile znam otoczenie tego miasta, będzie dobrze komponował się z tłem. Służę ewentualnie głębszymi przemyśleniami.

Witam.

Witaj

Zobacz na te.Nie jest to w 100% to czego szukasz ale może Ci się spodoba:

GL100 http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-100,112,61,opis.html

GL252 http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-252,271,61,opis.html

Witam. Podobają mi się rozwiązania salonu i saloniku w projekcie S3-01

pracowni http://www.soprojekt.pl W związku z tym mam pytanie, czy ktoś budował dom wg. projektu ze wspomnianej pracownii? A może znacie inne projekty domów z podobnymi rozwiązaniami . Interesuje mnie dom do 130m2 pow. mieszkalnej.

Pozdrawiam

pracowni http://www.soprojekt.pl W związku z tym mam pytanie, czy ktoś budował dom wg. projektu ze wspomnianej pracownii? A może znacie inne projekty domów z podobnymi rozwiązaniami . Interesuje mnie dom do 130m2 pow. mieszkalnej.

Pozdrawiam

zadajesz dużo pytań i bierzesz udzial w dyskusjach robiąc przy tym wrażenie znajacego temat :D ,ten projekt s3-01 jest bardzo "wery", a sam salonik jak go nazywasz jest nietypowym rozwiazaniem ale i bardzo fajnym.

pozdrowionka :D

Pozdrawiam

witam

fajne rozplanowane pomieszczenia ale zew. arch. budynku jak dla mnie jest na NIE wiadmo kwestja gusut.

Tu tkwi sedno sprawy. Szukam podobnego rozwiązania, ale nie koniecznie w takiej bryle.

Co do pytań - kto pyta nie błądzi, a tam gdzie wiem - odpowiadam, bo mnie wcześniej też "ktoś" odpowiedział.

Wracając do projektu, nie w samej bryle tkwi problem (można ją "zmienić" odpowiednią elewacją), lecz w sakramentalnych kosztach wykonania tego projektu. Podam tylko, że samych ścian zewnętrznych jest 255 m2, a powierzchnia dachu ponad 300 m2. (podobna powierzcnia w innych projektach zamyka się od 130 do 150 m2 ścian zew. a o dachu nie wspomnę)

Sam szukałem i szukam podobnych rozwiązań, ale czas nagli, i dla tego pytam.

Pozdrawiam i czekam (a czas: tyk, tyk, tyk....)