prymasek 27.07.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Powiem tylko,że zgodnie z moją wiedzą standardy budowlane nie przewidują aby drewno było "mokre" na więźbe. buhahahahahaha Może wyjaśnisz co Cię tak śmieszy? standardy zestawione z ogólną praktyką tartaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 27.07.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Powiem tylko,że zgodnie z moją wiedzą standardy budowlane nie przewidują aby drewno było "mokre" na więźbe. buhahahahahaha Może wyjaśnisz co Cię tak śmieszy? standardy zestawione z ogólną praktyką tartaków ..a co ja napisałem : "więc nie zwalać winę na połączenia tylok no kiepskich wykonawców....." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prymasek 27.07.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Powiem tylko,że zgodnie z moją wiedzą standardy budowlane nie przewidują aby drewno było "mokre" na więźbe. buhahahahahaha Może wyjaśnisz co Cię tak śmieszy? standardy zestawione z ogólną praktyką tartaków ..a co ja napisałem : "więc nie zwalać winę na połączenia tylok no kiepskich wykonawców....." oki śmiałem się z tego że drzewo rośnie mokre w lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 30.07.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Na poddasze przybyłem, zobaczyłem, dokręciłem...Faktyczne wszystkie połaczenia z luzami ok. 1 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazo 24.01.2015 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 tanio budujesz -dwa razy budujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 24.01.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Po bliższych oględzinach zobaczyłem że nakrętki na śrubach mocujących murłatę są luźne !!______ Odkryta rewelacja. A w jaki sposób PANIE INWESTORZE połączysz murłatę z murem. Pisałeś o złączach ciesielskich . Szczerze powiem, że nie wiem jak wygląda złącze ciesielskie murłaty z murem. A co do teblowania połaczeń górnych krokwi które kiedyś się robiło to jak najbardziej słuszna uwaga ale przy przekroju dzisiaj projektowanych tych elementów dachu nie jest możliwe do wykonania. Temat stary odgrzebany dzisiaj nie wiem dlaczego ale trochę mnie to ruszyło. Panie inwestorze jeżeli chciałeś mieć wykonany dach starą metoda to trzeba było już w projekcie uwzględnić odpowiednie przekroje i dostarczyć włąściwy i suchy materiał. Tebel kiedys na połączeniu krokwi ze soba miał zadanie zabezpeczyć tylko przed wymknięciem się elementów do góry co i tak nie było możliwe gdyz zazwyczaj betonowa dachówka swoje zrobiła. A dzisiaj to nawet nie znajdziemy odpowiedniego materiału na te tebelki, które i tak nie mają nic wspólnego z połączeniem murłaty z murem. Murłatę kiedyś nawynao inaczej ale nie będę już mieszał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 24.01.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Aby dach był dachem jak trzeba to nie bierze się drewna prosto po zrywce, ledwo przetarty już siup na dach.drewno winno mieć 12-15 % wilgotności, w tedy jakieś opowiadania z zaświatów .. nie mają miejsca...o jakiś cudach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 24.01.2015 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Po bliższych oględzinach zobaczyłem że nakrętki na śrubach mocujących murłatę są luźne !!______ Odkryta rewelacja. A w jaki sposób PANIE INWESTORZE połączysz murłatę z murem. . Zauważyłeś, że dyskutujesz z postem, który się pojawił niemal 10 lat temu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 25.01.2015 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Zauważyłeś, że dyskutujesz z postem, który się pojawił niemal 10 lat temu? Tak ale kazo odgrzebał a mnie krew zalała co wypisuje inwestor.Wszyscy winni aby tylko nie on Sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts