Iwona82 13.07.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 witam serdecznie wszystkich virgowiczów.Widze że prace na budowach pełna parą posuwają sie do przodu,to dobrze.My też mamy już założone parapeciki,montował je mąż.Teraz panowie dokańczają gipsowanie ścian,bo mieli 2tyg przerwy u nas na budowie.Mąż zabrał się za kładzenie płytek ale stwierdził ze poczekamy jednak na płytkarzy,nie ma cierpliwości na to.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 13.07.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 A jakie macie podloze? U nas jest glina na przemian z piaskiem i pewnie bedzie ciezko. A jakies wielkosci te zbiorniki ? Gdzies ok 200 l? ja też mam nieciekawie bo jakis pyły a to tylko troche lepiej niż glina. Ja myslę o większych niz 200l (1m3)http://www.allegro.pl/item382111461_zbiorniki_1000_litrow_z_przeznaczeniem_na_szambo.html , ale niektórym funkcjonuja nawet beczki 200l i jest ok. A w razie przepełnieni to u mnie woda wyjdzie rewizja, http://www.allegro.pl/item396745554_osadnik_rewizja_3_kolory_promocja_rynny.html która bedzie zamontowana do każdej rynny, więc poprostu rozleje sie po trawniku. Ta rewizja to super sprawa też to zamontuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agga1977 13.07.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 a czy ktos ma juz zrobiona kuchnie? ja musze zdecydowac sie wmmiare predko czy chce murek na zakonczenie kuchni ( polwysep) nie wiem czy to nie za duzo jak na tak mala kuchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 13.07.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Witajcie, Mam do Was pytanie nt. stropu. Czy robiliście wylewkę wokół schodów, tak, jak jest w projekcie. Ja zastanawiam się nad daniem tam terrivy - dziwne, że tak nie jest. Przecież to ogromna ilość betonu? Jak robiliście? Michał Michał u mnie zamiast płyty jest właśnie ułożona terriva, jutro jak nie zapomnę to zrobię fotki jak są ułożone belki z garami na ty kawałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 14.07.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Obiecane zdjęcia stropu wokół schodów wykonanego z terivvyhttp://images28.fotosik.pl/248/29f8f9c58cba21a7m.jpghttp://images27.fotosik.pl/247/3658f138a75ae9d5m.jpghttp://images27.fotosik.pl/247/66cb05dce39ae661m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alina i Mariusz 15.07.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Witam wszystkich Bardzo się cieszę że istnieje takie forum. Budujemy z mężem VIRGO II z podwójnym garażem lustro. Jesteśmy na etapie ukończony dach, czekamy na okna. Aż boję się pomyśleć co dalej. Trochę pozmienialiśmy projekt. Nie bardzo sobie mogę wyobrazić schody wewnętrzne i kominek. Dzisiaj pojadę na działkę to wkleję kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alina i Mariusz 16.07.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 http://mariuszialina.fotosik.pl/albumy/470866.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz i monia 17.07.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 witamy serdecznie wszystkich jesteśmy tu nowi i bardzo liczymy na jakieś praktyczne porady oraz jakieś wasze takie podliczenia całego kosztu postawienia w stanie surowym zamknietym .My dopiero mamy zamiar rozpocząc budowe naszego wymarzonego domku . Dużo zrobimy sami więc myślę że uda się troszke zaoszczędzić . Z góry dziękujemy za pomoc . Tak na marginesie może mamy jakiegoś posiadacza virgo 2 z okolic wyszkowa chętnie skontaktujemy się z nim i wymienimy nasze opinie Pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 20.07.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Mariusz i Alina hmm. Jechalismy ostatnio na wczasy i chyba gdzies w granicach galubia dobrzynia chyba byl Wasz domek ale nie widzielismy tych okraglych okien wiec nie jestesmy calkiem pewni czy to wasz. Ale podobienstwo jest uderzajace. Na takim wzniesieniu stal ów domek mam racje?? Suuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaja222 21.07.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Wszelkie informacje na temat projektu czy realizacji virgo i virgo II znajdziecie na stronie: http://forum.muratordom.pl/virgo,t39132.htm?highlight=virgo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alina i Mariusz 22.07.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 To nie nasz dom my budujemy w Działdowie - Warmińsko-Mazurskie, Golub Dobrzyń to około 70 km od nas. Sporo osób buduje virgo my też kilka widzieliśmy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavciok 23.07.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Witam wszystkich.Wkońcu dostaliśmy pozwolenie na budowę.Daliśmy też projekt do wyceny ekipom i tak:1 Ekipa: materiały i robocizna - stan surowy kończąc folie na dachu =245tys+7% położenie dachówki ceramicznej firmy Roben, okna dachowe fakro, orynnowanie = 55tyś+7%2 Ekipa: robocizna stanu surowego z położeniem dachówki i wstawieniem okien dachowych 65tyś Oczywiście to są wstępne wyceny ale ile z tego da radę wytargować???Jestem ciekawy jak wycenią pozostałe ekipy.A jak to u Was wygląda. Wiem że Trójmiasto i okolice są drogie ale ...A ile płaciliście za materiały na stan surowy?Jesteśmy też w trakcie załatwiania kredytu i już mam pełną głowę a to dopiero początek.Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona82 28.07.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 oj oj oj widzę że grono "starych"-przepraszam za określenie Virgowiczów znikło gdzies,pewnie wczasy zaliczaja ha ha ha.Forum świeci pustkami hallo hallo gdzie wszyscy? U nas na budowie od paru dni spokój,panowie gipsarze zakończyli swoje prace na dole,góre gipsujemy wiosna przyszłego roku.No i najważniejsze,nie wiem na ile w tym prawdy ale mężuś uważa żę w przyszłym roku właśnie wprowadzanko.W sumie gdybyśmy bardzo chcieli,na Gwiazdke w tym roku mieszkamy.Ale ze sytuacja nas do tej pochopnej decyzji nie zmusza,pomalutku bedziemy wykanczac wewnatrz mieszkanko.Postanowilam i od jakiegoś czasu kupuję sobie drobiazgi i troche wieksze drobiazgi do naszego domciu.Potem beda jak znalazl,a wiadomo od razu wszystko pokupic i wydac nie mala kwote niełatwo.Nie wiem czy pisalam,murarze wymurowali nam murki do tarasu,donice i murek do schodków z przodu,reszte mąż sam chce robic.Tarasu jeszcze nie mamy.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agga1977 29.07.2008 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 wszystko poszlo tak w gore ze my wprowadzimy sie na wrzesien ale zamieskzamy na dole mimo ze lazienka u gory bedzie zrobiona ale nie stac nas poki co na ladne schody wiec pomieszkamy na dole mysle do polowy przyszlego roku. teraz kupujemy kafelki modele sprzed kilku lat ale te nowe za kilak lat tez beda juz stare:) u gory zdecydowalismy sie na interno z tubaczina a na dol minimala rowneiz z tubadzina. moze ktos posiada takowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 29.07.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 no to ja również zrelacjonuje co u mnie...... flizairze zakończyli swoje prace. Zostało im założenie ceramiki i armatury, ale to pod koniec tygodnia jak zrobimy sufit podwieszany w łazience. W piatek kładziemy parkiet, wiec sporo jeszcze pracy przed nami bo chcielismy do tego czasu chociaż zagruntować ściany na całym parterze. Może zdążymy. Mebeli kuchenne maja byc na 10 sierpnia i chyba po wstawieniu tych mebelków przeprowadzka Duzo jeszcze nie zrobione, ale czas nas goni bo narazie wynajmujemy mieszkanie to raz że płacic trzeba a dwa to będąc na miejscu zawsze sie cos więcej zrobi. Iwona u mnie właśnie wczoraj zalalismy ławę pod murek do schodów. Dziś lub jutro zaczynamy murować bo jutro wchodzą tynkarze od ocieplenia a chciałam, żeby zdążyli mi to ładnie osiatkować i zasmarować klejem. Może sie uda. A wogóle to dawaj jakieś fotki tych twoich mureczków. Może cos podpatrzę. Rzeczywiscie "starzy virgowicze" gdzieś przepadli Pewnie już mieszkaja i wypisali sie z towarzystwa budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alina i Mariusz 29.07.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Witam wszystkich. u nas także prace się posuwają. W piątek wstawili nam okna i bramę do garażu. Alarm podłączony. Prace się posuwają tynkarze zaczeli od ocieplenia i tynkowania garażu. Następnie trzeba będzie ocieplić dach ale ta wata droga. Jeszcze cały czas nie mamy koncepcji na schody w środku, mamy dziurę. Może ktoś wklei zdjęcie schodów i pochwali się (nie mam pojęcia ile miejsca zajmą na parterze) Pozdrawiam wszystkich ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona82 29.07.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 widze ze zmobilizowalam co niektorych!!!!i to mi sie podoba,dzieki za odezwe Postaram sie zaraz powklejac foteczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona82 29.07.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 http://images32.fotosik.pl/327/725ea3af96f9b7b8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona82 29.07.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 a tutaj fotka z frontu,moja dzialeczka na razie ma pelen luzik.....na razie dopoki sasiedzi nie zaczna budowy.Ciasnota jednak nam nie grozi,mamy 2500 dzialke http://images32.fotosik.pl/327/725ea3af96f9b7b8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona82 29.07.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 http://images31.fotosik.pl/335/e106c690ace60390.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts