Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt VIRGO pracownia DOBRE DOMY (DOMUS)

Recommended Posts

witam serdecznie wszystkich virgowiczów.Widze że prace na budowach pełna parą posuwają sie do przodu,to dobrze.My też mamy już założone parapeciki,montował je mąż.Teraz panowie dokańczają gipsowanie ścian,bo mieli 2tyg przerwy u nas na budowie.Mąż zabrał się za kładzenie płytek ale stwierdził ze poczekamy jednak na płytkarzy,nie ma cierpliwości na to.Pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A jakie macie podloze? U nas jest glina na przemian z piaskiem i pewnie bedzie ciezko. A jakies wielkosci te zbiorniki ? Gdzies ok 200 l?

ja też mam nieciekawie bo jakis pyły a to tylko troche lepiej niż glina. Ja myslę o większych niz 200l (1m3)http://www.allegro.pl/item382111461_zbiorniki_1000_litrow_z_przeznaczeniem_na_szambo.html , ale niektórym funkcjonuja nawet beczki 200l i jest ok. A w razie przepełnieni to u mnie woda wyjdzie rewizja, http://www.allegro.pl/item396745554_osadnik_rewizja_3_kolory_promocja_rynny.html

która bedzie zamontowana do każdej rynny, więc poprostu rozleje sie po trawniku.

Ta rewizja to super sprawa też to zamontuję.

Witajcie,

Mam do Was pytanie nt. stropu. Czy robiliście wylewkę wokół schodów, tak, jak jest w projekcie. Ja zastanawiam się nad daniem tam terrivy - dziwne, że tak nie jest. Przecież to ogromna ilość betonu?

Jak robiliście?

Michał

Michał u mnie zamiast płyty jest właśnie ułożona terriva, jutro jak nie zapomnę to zrobię fotki jak są ułożone belki z garami na ty kawałku.

Witam wszystkich

Bardzo się cieszę że istnieje takie forum. Budujemy z mężem VIRGO II z podwójnym garażem lustro. Jesteśmy na etapie ukończony dach, czekamy na okna. Aż boję się pomyśleć co dalej. Trochę pozmienialiśmy projekt. Nie bardzo sobie mogę wyobrazić schody wewnętrzne i kominek. Dzisiaj pojadę na działkę to wkleję kilka fotek. :D

:p witamy serdecznie wszystkich :lol:

jesteśmy tu nowi i bardzo liczymy na jakieś praktyczne porady oraz jakieś wasze takie podliczenia całego kosztu postawienia w stanie surowym zamknietym .My dopiero mamy zamiar rozpocząc budowe naszego wymarzonego domku . Dużo zrobimy sami więc myślę że uda się troszke zaoszczędzić . Z góry dziękujemy za pomoc . Tak na marginesie może mamy jakiegoś posiadacza virgo 2 z okolic

wyszkowa chętnie skontaktujemy się z nim i wymienimy nasze opinie

Pozdrawiamy serdecznie

Mariusz i Alina hmm. Jechalismy ostatnio na wczasy i chyba gdzies w granicach galubia dobrzynia chyba byl Wasz domek ale nie widzielismy tych okraglych okien wiec nie jestesmy calkiem pewni czy to wasz. Ale podobienstwo jest uderzajace. Na takim wzniesieniu stal ów domek mam racje?? :D Suuper

Witam wszystkich.

Wkońcu dostaliśmy pozwolenie na budowę.

Daliśmy też projekt do wyceny ekipom i tak:

1 Ekipa: materiały i robocizna - stan surowy kończąc folie na dachu =245tys+7%

położenie dachówki ceramicznej firmy Roben, okna dachowe fakro, orynnowanie = 55tyś+7%

2 Ekipa: robocizna stanu surowego z położeniem dachówki i wstawieniem okien dachowych 65tyś

Oczywiście to są wstępne wyceny ale ile z tego da radę wytargować???

Jestem ciekawy jak wycenią pozostałe ekipy.

A jak to u Was wygląda. Wiem że Trójmiasto i okolice są drogie ale ...

A ile płaciliście za materiały na stan surowy?

Jesteśmy też w trakcie załatwiania kredytu i już mam pełną głowę a to dopiero początek.

Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia.

:D :D oj oj oj widzę że grono "starych"-przepraszam za określenie Virgowiczów znikło gdzies,pewnie wczasy zaliczaja :lol: ha ha ha.Forum świeci pustkami :cry: :cry: hallo hallo gdzie wszyscy? U nas na budowie od paru dni spokój,panowie gipsarze zakończyli swoje prace na dole,góre gipsujemy wiosna przyszłego roku.No i najważniejsze,nie wiem na ile w tym prawdy ale mężuś uważa żę w przyszłym roku właśnie wprowadzanko.W sumie gdybyśmy bardzo chcieli,na Gwiazdke w tym roku mieszkamy.Ale ze sytuacja nas do tej pochopnej decyzji nie zmusza,pomalutku bedziemy wykanczac wewnatrz mieszkanko.Postanowilam i od jakiegoś czasu kupuję sobie drobiazgi i troche wieksze drobiazgi do naszego domciu.Potem beda jak znalazl,a wiadomo od razu wszystko pokupic i wydac nie mala kwote niełatwo.Nie wiem czy pisalam,murarze wymurowali nam murki do tarasu,donice i murek do schodków z przodu,reszte mąż sam chce robic.Tarasu jeszcze nie mamy.Pozdrawiam wszystkich

wszystko poszlo tak w gore ze my wprowadzimy sie na wrzesien ale zamieskzamy na dole mimo ze lazienka u gory bedzie zrobiona ale nie stac nas poki co na ladne schody wiec pomieszkamy na dole mysle do polowy przyszlego roku. teraz kupujemy kafelki modele sprzed kilku lat ale te nowe za kilak lat tez beda juz stare:) u gory zdecydowalismy sie na interno z tubaczina a na dol minimala rowneiz z tubadzina. moze ktos posiada takowe?

no to ja również zrelacjonuje co u mnie...... :lol:

flizairze zakończyli swoje prace. Zostało im założenie ceramiki i armatury, ale to pod koniec tygodnia jak zrobimy sufit podwieszany w łazience. W piatek kładziemy parkiet, wiec sporo jeszcze pracy przed nami bo chcielismy do tego czasu chociaż zagruntować ściany na całym parterze. Może zdążymy.

Mebeli kuchenne maja byc na 10 sierpnia i chyba po wstawieniu tych mebelków przeprowadzka :D

Duzo jeszcze nie zrobione, ale czas nas goni bo narazie wynajmujemy mieszkanie to raz że płacic trzeba a dwa to będąc na miejscu zawsze sie cos więcej zrobi.

Iwona u mnie właśnie wczoraj zalalismy ławę pod murek do schodów. Dziś lub jutro zaczynamy murować bo jutro wchodzą tynkarze od ocieplenia a chciałam, żeby zdążyli mi to ładnie osiatkować i zasmarować klejem. Może sie uda. A wogóle to dawaj jakieś fotki tych twoich mureczków. Może cos podpatrzę. :lol:

Rzeczywiscie "starzy virgowicze" gdzieś przepadli :cry: Pewnie już mieszkaja i wypisali sie z towarzystwa budujących :roll:

Witam wszystkich. u nas także prace się posuwają. W piątek wstawili nam okna i bramę do garażu. Alarm podłączony. Prace się posuwają tynkarze zaczeli od ocieplenia i tynkowania garażu. Następnie trzeba będzie ocieplić dach ale ta wata droga. Jeszcze cały czas nie mamy koncepcji na schody w środku, mamy dziurę. Może ktoś wklei zdjęcie schodów i pochwali się (nie mam pojęcia ile miejsca zajmą na parterze)

Pozdrawiam wszystkich ciepło :D