Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt VIRGO pracownia DOBRE DOMY (DOMUS)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Darpiot , oglądałam ten projekt jest to manuela (emanuela), to już bardziej odpowiada mi Libra, ale w Virgo mam stryszek , gdzie będę mogła odkładać rzeczy które rzadko się używa, pomieszczenie gospodarcze przyda się na rzeczy do ogrodu, w garażu jest mało miejsca,

jeszcze nie wybrałam projektu ciagle waham sie między Librą a Virgo (zbieram opinie)

Ja natomiast zastanawiam się bardzo nad projektem Orion II

http://www.dobredomy.pl/?id_project=43&infopage=4

Bardzo intryguje mnie w tych projektach ściana kolankowa (chyba tak to się fachowo nazywa), czy nie jest zbyt mała/niska, czy salon nie jest zbyt mały dla 4-ro osobowej rodziny i wogóle czy ten domek jest funkcjonalny. Dużo obaw i pytań, na które nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi. Nalepiej przed kupnem projektu i decyzją o budowie, znaleźć kogoś, kto wybudował dom wg teg projektu. Jest to jednak nie lada zadanie. Jeśli nie znajdę jasnych odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, zastanawiam się nad alernatywą domu parterowego http://www.stylowydom.com.pl/projekty/bzg2/bzg2.html

Co o tym sądzicie?

Basiu

problem z tymi projektami jest taki że powstały dopiero w kwietniu 2004 więc duza szansa że jeszcze nikt nie wybudował takich domów, dzwoniłam do Domusa i wiem że scianki kolankówe w Librze - 50 sm w Virgo 80 cm,

projekt który dołączyłaś jest bardzo ładny ja niestety mam małą działkę i parterówka odpada

Basiu

problem z tymi projektami jest taki że powstały dopiero w kwietniu 2004 więc duza szansa że jeszcze nikt nie wybudował takich domów, dzwoniłam do Domusa i wiem że scianki kolankówe w Librze - 50 sm w Virgo 80 cm,

projekt który dołączyłaś jest bardzo ładny ja niestety mam małą działkę i parterówka odpada

dziękuję Ci za informacje. Działkę mam bardzo dużą (5 tys. m), więc ograniczona miejscem nie jestem. Bardzo podobają mi się projekty z pracowni Domus. Wyglądają jak domki z bajki, ale chciałabym, aby pokoje (szczególnie te dla dzieci) nie sprawiały wrażenia przytłaczających z powodu niskiej ścianki kolankowej. Nie bardzo chciałabym ją podwyższać sztucznie, gdyż obawiam się, że charakter domu został by zmieniony i po wybudowaniu okazałoby się, że wygląda nie tak, jak sobie to wyobrażam. Wewnątrz oczywiście zamierzam wprowadzić kilka niewielkich zmian, ale bryłę budynku wolałabym pozostawić nienaruszoną. Dlatego pewnie bezpieczniej wybrać projekt parterowy, ale raczej wolałabym, aby pokoje dzieci był na górze. Mąż musi mieć w domu biuro i "ruch" rozładował by się na dwa piętra

Ach, ciężki jest wybór projektu :(

trudno się przyczepić, bo jest wszystko tam, nawet spiżarnia, wszystko poprawnie, ale:

- ja to bym wolałbym mieć trochę mniejszy gabinet i trochę większy salon

- nie lubię projektów gdzie najważniejszy jest garaż, tutaj garaż jest na pierwszym planie, a powinien być trochę schowany, a front domu wysuniety i wyeksponowany.

Ale to Tobie ma się podobać

• 2 months później...