Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki Natko i Acco za opinię :D .

Ten projekt też mi się najbardziej podoba, nie powiem :D .

Zamienić szafkę z lodowką mogę - chyba mogę :wink: , muszę to przemyśleć.

Najgorsze jest to, że ja nawet nie wiem kto mi te szafki będzie robić :( .

Może ten "potencjalny" w ogóle nie ma możliwości zrobienia takiej przeszklonej szafy, a my tu szalejemy :wink: .

Dzisiaj byłam w domeczku i naszło mnie nie wiem czy olśnienie, ale nowe spojrzenie na zagadnienie napewno i może zrobić po prostu nie w L, tylko równolegle?

- byłby dostęp do okna

- mogłabym mieć taki układ szafek jak na zdjęciu powyżej

- ta ostatnia, wisząca szafka byłaby dostępna

Dzisiaj widzę same zalety mojego "olśnienia" :wink: :D .

Byłoby tak:

lodówa 70 - 40-tka - kuchenka 60 - 110 cm blatu - zlew na 80 - 40-ka = 400,

a po przeciwnej stronie - blat na 150 i wiszące szafki.

Czy to dobrze by wyglądało i byłoby funkcjonalne?

HELP!!! :wink: :D

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wydaje mi sie,ze bedzie ci brakowac czegoś pod oknem, a wiele osob jest zadowolonych ze zlewu pod oknem, milo sie pracuje. powstanie tam taka pusta przestrzeń??. Gdyby okno było wysokie taki fest moze nie do podlogi ale tak 2/3 to byłaby fajna sprawa, moze wypelniloby te pustke na scianie okiennej.Ja po drugiej stronie tez bym wstawila taka przeszkloną szafe ala spizarka, z tylko poziomymi szufladami, ktos wstawil podobna do linku lodowki side by side poszukaj, niestety nie umiem wlkejac linkow, jakos mi nie wychodzi. a tak to co bedzie na ścianie na przeciw kuchenki, nie otwieraja mi sie zdjecia, drzwi czy sciana?

szkoda, że nie widziałam wcześeniejszych projektów, no ale trudno :(

ten bardzo mi się podoba, tylko tak nie jestem do końca przekonana co do tej szafy przeszklonej, jakoś mi nie pasuje, ale to kwestia gustu, może zamaiast tego słupek z piekarnikiem tak jak było we wcześniejszym projekcie? wiszące szafki OK, masz dużo dolnych, także te wystarczą

a co do Twojego olśnienia, to może faktycznie musisz spróbować, może się okazać że właśnie tak będzie fajniej, zrobi Ci ktoś taki projekt?

Acca,

czyli pomysł chybiony :( :( :( , a ja juz zaczęłam popadać w samouwielbienie :wink: .

Naprzeciw kuchenki jest ściana, tylko tutaj jej nie ma, coby było lepiej widać.

Honzko,

mówisz, że jednak jest nadzieja :D ?

Nad następnym projektem musze popracować, a właściwie muszę popracować nad ..... i trochę się obawiam, że Ona już ma mnie dość :wink: .

Soniko jezeli zrobisz dwa ciagi kuchennie, to nie bedziesz uzywac wogole tej drugiej strony i wszystkiej prace beda sie odbywac na stronie - lodowka-kuchenka-zlewozmywak. A na tej stronie przez dolozenie zlewozmywaka zabraknie Ci blatu do pracy :wink:

Ten projekt na gorze jest bardzo fajny... jedno co bym zrobila to robiac juz ta szklana szafke, dala bym ja wieksza tz wyzsza i nad lodowka powiesila identyczna jak szafka szafeczke. Wygladalo by jak cala zabudowana szafa z lodowka 8)

Ja mam taka szklana szafke szeroka na 1m i wysoka na 2.30... ale ona stoi na osobnej scianie i nie zakloca wygladu mebli.

Cześć Soniko :)

Ten ostatni projekt bardzo mi się podoba , podobnie jak projekt nr 1 z poprzedniej edycji :wink: . Szafa szklana jak najbardziej i to właśnie w rogu . A czy Twoja lodówka będzie się otwierała w kierunku blatu , bo jeśli odwrotnie , będzie trudniej odkładać produkty . Mam jeszcze kilka pytań - jaka jest szerokość blatu między lodówką a kuchenką , czy to będzie miejsce przygotowywania posiłków , czy tylko do odstawiania np. garnków , a główny blat roboczy planujesz po prawej stronie kuchenki ( tam jest chyba więcej miejsca no i w pobliżu jest zlewozmywak ) . Pomysł Mohag podwyższenia szklanej szafki i powieszenie małej nad lodówką tez mi się podoba , zrobi sie symetrycznie , aczkolwiek pierwotna asymetria też wyglądała ciekawie . I jeszcze jedno - ta wisząca szafka mogłaby mieć szklane fronty , w nawiązaniu do tej dużej stojącej .

Soniko , a gdzie jest stoliczek do małej czarnej i pogaduszek z psiapsiółką ? Czyżby popadł w niełaskę :wink: ?

Więcej grzechów nie pamiętam :roll:

Pozdrowionka :)

Mohag,

czyli mój pomysł jest jednak do ...... :wink: , a już byłam taka z siebie dumna.

Nie wiem jak to będzie z tym dorabianiem szafek, bo nie wiem czy ta firma, którą mam na myśli w ogóle robi takie przeszklone szafki.

Inezko,

wiesz jak to jest - na papierze wszystko wygląda super, a rzeczywistość jest niestety zupełnie inna.

Ta przeszklona szafa, ustawiona skosem w I-ym projekcie jest kompletnie niepraktyczna, bo nie ma się jak dostać w jej zakamary, dlatego teraz stoi frontem do klienta :wink: :D , a i tak nie wiem czy ją robić czy nie.

A może - lodówa, piekarnik w słupku i dalej tak jak wyżej?

P. S. Zaczynam nienawidzieć tę moją lodówę :evil: :evil: :evil: .

Sonika to zrobi Ci ta szafke ktos inny, trzeba poszukac. Nie rezygnuj, zawsze gdzies sie ktos znajdzie ktory zrobi Ci szklana szafke na szczotke :wink: a tak "zabudowana" lodowka bedzie tym "czyms" w tej kuchni. I tak jak Inezka mowi, to rozwiazanie jest super przy wolno stojacej lodowie, nie musi byc wcale w skosie.

Witaj Maxtorko :D

lodówka będzie się otwierać w kierunku blatu, blat za lodówką jest długi chyba na 60cm, ale może go skrócić - jak myślisz?

Szklane szafki, powiadasz - hmmm :-? , ale mnie się strrrrrasznie podobają takie kostki jak w projekcie :) .

Stoliczek na pogaduchy nadal jest , tylko się schował :wink: - chwilowo :wink: :) .

Witaj , witaj :)

Jeżeli ten blat będzie tylko do odstawiania garnków z płyty , to 60 cm to chyba za dużo , 40 cm powinno wystarczyć , natomiast jeśli będzie służył do jakiejś "gry wstępnej " :wink: typu krojenie pieczywa , to będzie odpowiedni , zwłaszcza gdy używasz krajalnicy , bo okruszki są strasznie ekspansywne . A z tą szklaną szafką wiszącą to tylko taka luźna uwaga , te kwadraty tez mi się podobają :) i będą nawiązywać do listew górnych w dolnych szafkach , jak przypuszczam .

Pozdrowionka :)

Mam duży problem z aranżacją kuchni :(

Kto wymyślił tyle drzwi w kuchni, grrrr...

Jest to kuchnia w mieszkaniu, także niestety mam ograniczenia jesli chodzi o kanalizację, czyli zlew. Musi zostać na tej ścianie z uskokiem.

Oto jej plan i wymiary:

http://www.e-undernet.com/mieszkanie/wymiary.jpg

No i moje próby:

http://www.e-undernet.com/mieszkanie/kuchnia1.jpg

http://www.e-undernet.com/mieszkanie/kuchnia2.jpg

http://www.e-undernet.com/mieszkanie/kuchnia3.jpg

TO z "błyskawicą" to lodówka, a z kółeczkiem zmywarka :)

Tam, gdzie stoją miski dla psa, są w ścianie drzwiczki rewizyjne do komina, więc tylko cos bez pleców mogłoby tam ew. stać.

Na tym drugim projekcie lodówka jest w bezsensownym miejscu, ale w ogóle nie mam pojęcia gdzie by ją dać w takim układzie i żeby o niej nie zapomnieć dałam ją na środek ;).

Drzwi na tej ściance, która ma 275cm mogą być przesuwne lub być przesunięte na tę ściankę króciutką obok - 70cm.

To tyle z opisu. Baaaaardzo proszę o pomoc, jakieś wskazówki, cenne rady, bo już we śnie przekładam meble w kuchni ;)

Jedne są wejściowe, drugie na balkon, trzecie do spiżarki, która będzie przerobiona na drugą łazienkę, a czwarte do obudowanego pomieszczenia z kotłem na węgiel. Także ciężko z któryś zrezygnować. Jedynie te z "kotłowni" jak pisałam, mogłabym dać na tę krótszą ściankę, ale chyba niewiele to pomoże :(