Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

sama jeszcze nie jestem posiadaczką kuchni, ale mnóstwo znajomych, a może nawet wszyscy którzy posiadją zmywarke i zamienili zlewozmywak z dwu na jednokomorowy załują. sama sie nad tym zastanawiam i rozgladam za zlewozmywakiem jedno i połkomorowym.

numer 4 podoba mi się najbardziej

chociaż : mało blatu roboczego w ciągu kuchennym, ale to akurat rekompensuje wyspa.

I nie do końca chyba chciała bym taką wyspe otwartą na pokuj, ale ja jestem zwolenniczką osobnej kuchni.

Witam

Moim zdaniem lepsze sa projekty z wyspa. Na pewno jednak bedziesz potrzebowal wiecej blatu miedzy lodowka a zlewem. Najdluzszy blat na koncu ciagu roboczego jest niepraktyczny. Zastanow sie jeszcze nad zmywarka, czy nie lepiej od razu kupic pelnowymiarowa. Pozdrawiam

• 4 weeks później...

Witam,

Jestem osoba nowa na tym forum ale od kilku miesięcy sledzę rózne tematy i wiem ze tu moge uzyskac pomoc. Jesteśmy obecnie na etapie remontu mieszkania - wymyśliłam sobie juz projekt kuchni i do niego zostały przygotowane przyłacza wody i gniazdka elektryczne.

Aha w miejscu gdzie jest wysoka szafa ok 10 cm nad podłogą sa zawory i liczniki wody i tam muszą zostać :( , wiec musi byc tam szafka z łatwym dojściem do nich.

Nadal mam jednak watpliwosci - czy tak może zostać?

I drugi problem jak dobrac kolory scian, blatów i frontów?

Płytki sa juz kupione - na scianę Opoczno Madera bursztyn + dekory martwa natura, na podłoge gres Forte Milo brąz

Mam nadzieję ze ktos mi pomoże :)

Tu powinno być wstawione zdjęcie - jeśli mi sie udało?

http://p7.labfoto.pl/photos/p/7/b/7b3cc0bfafa88c10f88d996a8060d760-1424884.jpg

http://pc.labfoto.pl/photos/p/c/a/cab25c30ce5903356235d8a99da44d99-1426176.jpghttp://pc.labfoto.pl/photos/p/c/8/c80c2c8c345ad1d38f7a89c6159aa523-1426175.jpg

Pozdrawiam

jeszcze zapomniałam dodać, ze lodowka jest wolnostojaca , a nad nia znajduje sie kaloryfer i mikrofalówka też.

I szafki wiszace musza sie kończyc na poziomie górnej krawedzi okna - nad oknem znajdowała sie rura od CO ,która została zabudowana do krawędzi okna.

Pozdrawiam jeszcze raz i licze na pomoc.

podciagam watek - czy nikt mi nie pomoże - wiele osob wchodziło na temat i nikt nie ma nic do powiedzenia?

wczoraj ogladalam watki z kuchniami i chyba bardziej jestem nastawiona na ciemne fronty i jasny blat (ale jak ktos ma inny pomysł to prosze o propozycje)

pozdrawiam KPJM

Popelniasz tradycyjny grzech niewiedzy, laczac dwie a nawet trzy niespojne ze soba bajki. Jedna o Sierotce Marysi druga to Pokemony.

Cala kolekcja Opoczna , w ktorej znajduje sie Madera jest wystylizowana na plytke starzona, pasujaca do wnetrz rustykalnych, angielskich i bauerskich a projekt Twojej kuchni to pseudonowoczesne klocki z tandetnego studia meblowego. Madera ma swoja podloge, czemu szukasz gresow z innej firmy?

Masz przy Maderze do wyboru az 3 rodzaje plytek podlogowych ktore dowlnie zestawiajac,beda do siebie zawsze pasowac. Tak zostaly zaprojektowane i nie robili tego przypadkowo - faktura, kolor, format.

Do calej serii bedzie pasowala, wisnia, czeresnia , olcha, buczyna parzona, calvados a plytka wyglada wyjatkowo atrakcyjnie z frontami filungowymi, z frezami i szklem ornamentowym, bez wyrazu zas z aluminiowymi ramkami i minimalistycznymi plycinami.

Rozumiem ped do eklektyzmu ale u Ciebie sprawia to wrazenie wszystkiego po trochu. Trzeba sie na cos zdecydowac, bo nie zawsze polaczenie 3 roznych rzeczy , kotre nam sie podobaja z osobna da w polaczeniu dobry efekt.

Popelniasz tradycyjny grzech niewiedzy, laczac dwie a nawet trzy niespojne ze soba bajki. Jedna o Sierotce Marysi druga to Pokemony.

Cala kolekcja Opoczna , w ktorej znajduje sie Madera jest wystylizowana na plytke starzona, pasujaca do wnetrz rustykalnych, angielskich i bauerskich a projekt Twojej kuchni to pseudonowoczesne klocki z tandetnego studia meblowego. Madera ma swoja podloge, czemu szukasz gresow z innej firmy?

Masz przy Maderze do wyboru az 3 rodzaje plytek podlogowych ktore dowlnie zestawiajac,beda do siebie zawsze pasowac. Tak zostaly zaprojektowane i nie robili tego przypadkowo - faktura, kolor, format.

Do calej serii bedzie pasowala, wisnia, czeresnia , olcha, buczyna parzona, calvados a plytka wyglada wyjatkowo atrakcyjnie z frontami filungowymi, z frezami i szklem ornamentowym, bez wyrazu zas z aluminiowymi ramkami i minimalistycznymi plycinami.

Rozumiem ped do eklektyzmu ale u Ciebie sprawia to wrazenie wszystkiego po trochu. Trzeba sie na cos zdecydowac, bo nie zawsze polaczenie 3 roznych rzeczy , kotre nam sie podobaja z osobna da w polaczeniu dobry efekt.

Dzięki za słowa krytyki. Tak jak napisał 2112wojtek popełnilismy juz ten grzech niewiedzy i niestetypłytki sa juz kupione i nie można ich zwrocić. Może da się jednak poskładac je jakos zeby pasowały (podłoga będzie taka sama w przedpokoju) Prosze o pomoc

Hmm

Dostałaś od Wojtka bardzo dobrą i wyczerpującą odpowiedź. Może zrób jakąś wizualizację z takimi rodzajami frontów jakie były zaproponowane. Trudno jest tak coś doradzać, nie wiedząc w jakim kierunku chcesz iść. Mając jakiś gotowy projekt będzie łatwiej doradzic.

mam problem z wizualizacjami - bo mam niestety tylko programik Ikea - a tam sa tylko ich fronty. Mimo wszystko chciałabym jak najbardziej minimalistycznie. Z kolorów to może calvados albo zupelnie jasne wanilia (albo żółty) . Znalazłam obrazki w necie - takie sa ok.

Prosze o pomoc w zrobieniu wizualizacji :cry:

http://p3.labfoto.pl/photos/p/3/b/3b0ca97f1815754140d0ce2c3f60cdb3-1426156.jpg

http://p2.labfoto.pl/photos/p/2/0/20a6fded6d6651378a0480f9411af52f-1426157.jpghttp://pb.labfoto.pl/photos/p/b/6/b61ebdf65d0b3062ed379378b3882bcb-1426158.jpg

te realizacje sa z Chobotu i były opisane jako "kuchnie w stylu angielskim" ja sie na tym nie znam.

pozdrawiam

W naszej kuchni bedzie lada dzień układana własnie kolekcja madera (z chabrami - dekor). Do tego mamy rustykalna, delikatna kuchnię w kolorze waniliowym i ciemno piaskowe blaty. całość na razie "się sklada" ale za miesiąc powinna być gotowa, wtedy wkleję zdjęcia. moim skromnym zdaniem wszystko do siebie pasuje kolorystycznie.

witam i mam nadzieje ze wkleisz zdjecia. A masz moze jakąs wizualizacje swojej kuchni - tez chętnie zobaczę.

Pozdrawiam

Aha a co masz do madery na podłodze?

( ja zostałam skrytykowana za moje płytki z innej firmy :( )