Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Fajne - podoba mi się. No i wrócił ergonomiczny trójkąt - lodówka, zlew, kuchenka (sorry - mam kuku na tym punkcie ) :wink:

ja jednak też i dlatego znowu taki układ :lol:

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Postanowiłam nie robić jednej ścianki i zkrócić drugą. Trochę pobazgroliłam, ale myślę, że wiadomo o co chodzi.

http://images41.fotosik.pl/175/455b6e69595c2ce0m.jpg

Ja bym stół przekręciła o 90 stopni, tak aby pustym bokiem, gdzie nikt nie siedzi, dotykał do ściany. Ale to tylko takie moje odczucie :)

znalazłam właśnie program PRO 100 który ma świetne wizualizacje tylko że tam nie mozna stworzyc pomieczczenia o takim kształcie jak moja kuchnia

a moze ktoś wie jak to zrobić?

lub zna inny porównywalnie dobry program najlepiej darmowy do tworzenia wizualizacji?

Też robiłam swoją kuchnię w PRO100 (a nawet cały parter :)) Kształt pomieszczenia można zrobić składając ściany. Po lewej stronie (w pionowym rządku) masz opcję "nowy element" - kliknij na nią, później kliknij w obszar roboczy i we właściwościach elementu ustaw odpowiednie wymiary (i tak dla każdej ściany) Gotowy kształt będzie wyglądał mniej więcej tak:

http://img41.imageshack.us/img41/3986/kuchniaj.jpg

W tak przygotowanym pomieszczeniu ustawiasz sobie meble :)

Wiem, ze fachowiec fachowcowi nierówny. My najpierw robiliśmy rekonesans po salonach i znajomych. Liczył się też dla nas pierwszy kontakt w salonie. U naszego fachowca wszytsko nam się spodobało: kuchnie w jego salonie i na stronie internetowej, podejście podczas pierwszego spotaknia, no a to pierwsze umówione spotkanie, to było właśnie to!

Projekt był za darmo jeśli zdecydowalibysmy się robić kuchnię u niego, a w innym przypadku chyba 300zł. Projekt był przerabiany kilkakrotnie, bo co chwila miałam jakiś pomysł ;)

W niektórych salonach za projekt się nie płąci wcale, ale eż się go nie dostanie do ręki. No chyba, ze zapadnie decyzja o wykonaniu kuchni przez ten salon.

Już w innym wątku ktoś u kogoś ;) zauważył, że czasem jest problem z otwarciem lodówki przy wyjmowaniu szuflad. Musisz szerzej otworzyć drzwiczki, a w przypadku takiego usytuowania, to chyba jest niewykonalne.

Nie wyjmiesz szuflad z zamrazarki, bo drzwi nie otworza sie do konca przez stol.

Są lodówki, które nie potrzebują miejsca "obok" - tylko trzeba wybrać odpowiedni typ zawiasu.

Ewentualnie można płytę dystansową dać - czy nie :oops:

Cytat (mój) z wątku, o którym piszesz:

Są lodówki, które nie potrzebują miejsca "obok" - tylko trzeba wybrać odpowiedni typ zawiasu.

Ewentualnie można płytę dystansową dać.

Cytat (mój) z wątku, o którym piszesz:

Ewentualnie można płytę dystansową dać.

No ale trzeba miec tego świadomość, poza tym, czy to nie ogranicza wyboru lodówki?

Źle wyglądają te wciśnięte na siłę szafki narożne z obu stron. Ja bym zupełnie z nich zrezygnowała. W miejscu okapu dałabym poziome szafki od zabudowy do ściany z oknem w 1 lub 2 rzędach i okap podszafkowy.

Ile masz miejsca od okna do prawego rogu kuchni?

gdzie zamierzasz wykładać produkty z lodówki ? na który blat ? tak daleko jest do wolnych blatów.

zgadzam sie z uwagami Jaksie brzydkie te szafki do samego sufitu, taki tunel się robi.

Kurcze ten projekt robiłam w warunkach domowych, ponieważ w wersji demo nie mogłam zapisać szybko pstryknęłam fotkę

nie robi siię fotek monitora

robi sę PrintScreen ekranu i zapisuje jako obrazek :wink:

^^^^ Taka lodówka nie może też mieć wystających uchwytów, bo one zabierają kolejne centymetry. Mi zależało na takie właśnie lodówce z minimalnymi wymaganiami bocznymi, dlatego wybrałam Indesit
nie robi siię fotek monitora

robi sę PrintScreen ekranu i zapisuje jako obrazek

Niestety prt sc nie zadziałał :-? ani inne kombinacje zrzutu obrazu 8) więc został mi aparat...i jak widać...coś tam widać :lol: teraz mam programik do zrzucania obrazu więc powinno być ok, a że siedziałam nad tym trochę to nie chciałam stracić :)

Renia

PostWysłany: Pią, 14 Sierpień 2009 17:12 Temat postu:

gdzie zamierzasz wykładać produkty z lodówki ? na który blat ? tak daleko jest do wolnych blatów.

A no właśnie, daleko jest trochę :-?

zetka

PostWysłany: Pią, 14 Sierpień 2009 16:13 Temat postu:

Źle wyglądają te wciśnięte na siłę szafki narożne z obu stron. Ja bym zupełnie z nich zrezygnowała. W miejscu okapu dałabym poziome szafki od zabudowy do ściany z oknem w 1 lub 2 rzędach i okap podszafkowy.

Ile masz miejsca od okna do prawego rogu kuchni?

No fajny pomysł z tymi szafkami poziomymi, a od okna do rogu mam około 100 cm

jaksie

PostWysłany: Pią, 14 Sierpień 2009 15:34 Temat postu:

agol a gdzi ebędziesz mieszkac w Polsce?

Budujemy się pod W-wą powiat piaseczyńśki :)