Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chcę Ci jeszcze porządnie wyjaśnić, jak ma wyglądać ściana 255 cm.

Szafka narożna 90x90 ( lub 80x80 ), dalej szafka z szufladami, na jej blacie płyta gazowa, dalej już tylko blat, który " wchodzi " w słupek z piekarnikiem. Ten słupek składa się jakby z dwóch części. Górnej , z piekarnikiem i dolnej, z pólką czy żaluzją. Szafka wysoka 50 cm też powinna mieć podział na wysokości, gdzie blat wchodzi w szafkę piekarnikową. A lodówka powinna się dostosować do ich wysokości. Jasne, że zabudowa może być wyższa niż 206 cm .

ale 7 cm na tynki? to trochę dużo! mało tego - po wymierzeniu projektu i realu okazuje się, że ta kluczowa ściana z oknem zmniejszyła się jednak o 9 cm, a dodatkowo okno zamiast by oddalone od lewej o 72cm jest o 57cm i przez to rozwala całą koncepcję!

jednak to prawda, że pierwszy dom jest dla wroga, a fachowców go budujących należałoby odstrzeli :evil:

• 2 weeks później...

Mam zamiar "cos zrobic" z maja kuchnia,ale nie bardzo wiem co?Kupilismy juz blaty w kolorze midodwym,przywmierzamy sie do zrobienia podlogi,ale coa zrobic z tym oknem,a raczej drzwiami?Miałam nadzieje na parapet w kuchni bym mogla kilka doniczek malych fiołkow dodac. :( Nie mam miejsca na stół i chociaz dwa krzesełkaMoze ktos ma jakis dobry pomysl,moze jakies zdjecia?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5e38faf8bf4720d8.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/80ade41a6eb34969.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/37acaabd49047d49.html

może się nie znam ale lodówka w tym miejscu to niezbyt dobre rozwiązanie. jej otwarcie totalnie zakłóca ciąg komunikacyjny.

co do tych pojemniczków z ikei to naprawdę szkoda tej sciany na taką mizerię.

Może jakaś ciekawa witrynka w tym miejscu?, nawet kosztem części szafek dolnych.

Pamiętaj że będzie tę ścianę widać z poprzedzającego pomieszczenia.

może się nie znam ale lodówka w tym miejscu to niezbyt dobre rozwiązanie. jej otwarcie totalnie zakłóca ciąg komunikacyjny.

co do tych pojemniczków z ikei to naprawdę szkoda tej sciany na taką mizerię.

Może jakaś ciekawa witrynka w tym miejscu?, nawet kosztem części szafek dolnych.

Pamiętaj że będzie tę ścianę widać z poprzedzającego pomieszczenia.

Alernatywa dla tego miejsca na lodowke jest wysoki slupek z piekarnikiem po drugiej stronie kuchni. Tam otwarcie drzwi by nie przeszkadzalo...

w takim razie gdzie piekarnik? Moze w tym miejscu gdzie mizerotki ikeowe?

Prosze o dalsze podpowiedzi, dzieki!

witam

Mam dylemat ogladajac mnostwo watkow i gazet juz calkiem zglupialam

nie mowiac juz o zaprojektowaniu ustawienia szafek

jak dla mnie jest tylko jedno rozwiazanie ale moze ktos z was wpadnie na lepsze

musze wkoncu cos wymysli co juz bedzie bo niedlugo beda mi instalowac elektryke i hydraulike

mam kuchnie otwarta i chcialabym zeby w jakis sposob byla oddzielona od salonu

wrzucam rzut mojej kuchni

pozniej wrzuce to co ja wymyslilam

http://img204.imageshack.us/img204/5271/rzutkuchninx6.th.jpghttp://img204.imageshack.us/images/thpix.gif

bardzo prosze o jakies pomysly

pozdrawiam

Możesz przedłużyć ściany:

- tę z lewej strony przy drzwiach do spiżarni, oddzielającą spiżarnię od salonu

- tę króciutką z prawej strony.

Jak zbliżysz te ścianki do siebie, możesz zrobić piękny otwór zakończony łukiem na górze. Kuchnia pozostanie otwarta, ale niezupełnie.

Możesz też zupełnie zabudować kuchnię tak, aby móc wstawić drzwi: zwykłe lub przesuwne.

Albo:

- wejście do kuchni zrobić z prawej strony (bliżej wykusza)

- przesuwając się dalej w lewo w stronę spiżarni: postawić słupek lub jakąs kolumienkę

- dalej w lewo za słupkiem zrobić barek z hokerami.

Masz piękną, dużą kuchnię i duże pole do realizacji pomysłów. A sama jaką masz wizję?

po prawej zabudowa od gory do dolu (na scianie od spizarni)

pod oknem blat ze zlewem a na lewej tez blat ale z kuchenka od strony wykusza.. jakis murek oddzielajacy kuchnie przy wykuszu i w wykuszu stol

ale boje sie ze to bedzie strasznie zagracone...

pozniej pokaze to na rzucie .. musze zrobic go od nowa bo mi mąż chyba skasowal..