Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A ja głosuję za wersją ze zdjęcia nr 3 (niepodzielone szafki i jasna wysoka zabudowa) 8) Przy kuchni otwartej na salon dobrze by było żeby nawiązywały do siebie kolorystycznie. A może by tak dać dolne szafki w kuchni w kolorze podłogi w salonie, a meble w salonie w kolorze górnych szafek w kuchni? :)

I również dołączam do pytania jakim programem robileś wizualki.

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to ciesze się że projekt kuchni się podoba :)

Do "monikaa13" jak widać i w bloku można coś wymyśleć praktycznego ale mimo wszystko przestrzeni zostaje naprawde mało dosłownie na styk :( kuchnia ma 9,26m2 a salon ~18m2 Przy wiekszej powierzchni to można by poszaleć :)

Jeśli chodzi o wizualizacje to niestety nie jest robiona żadnym programem do wizualizacji wnętrz tylko do grafiki 3D.

Myśle że właśnie wybierzemy Heban bo widziałem na żywo i naprawde pięknie wygląda i ładnie pasuje to szafeczek w kolorze ECRY.

Dla zainteresowanych dwa linki jeden do projektu salonu (w tle kuchnia prowizoryczna) a drugi zdjęcia z wykańczania łazienki, co prawda jeszcze z fazy budowy ale już jest ukończona muszę tylko nowe zdjęcia zrobić. Może komuś się przyda.

http://jarnet.eu/mieszkanie/3D/3D.html

http://jarnet.eu/mieszkanie/Lazienka/lazienka.html

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za ocenę :)

Fronty planujemy z MDF pokrytego fornirem, reszta płyta wiórowa w sztucznej okleinie, blat niestety z ogrniczeń finansowych ma byc z płyty MDF lub wiórowej pokrytej laminatem w kolorze lekkiej bieli z wzorkami kwiatów, te wzorki tez są białe takie wtopione w blat musze przyznać że byłem sceptyczny ale na żywo wygląda to całkiem ładnie i bardziej przypadło nam do gusty niż imitacja drewna czy kamienia. Do tego planujemy tą przestrzeń między blatem a górną zabudową wykleić płytkami w podobnym wzorze, widziałem coś takiego w kolekcji Opoczna (Flower 2 krem 30x45) płytka biał lekko ecry pół mat z wzorkiem kwiatowym, całośc ładnie stonowana i komponująca się z resztą. Może uda mi się zrobić to w kolejnej wizualizacji :)

Pozdrawiam

(...)jak widać i w bloku można coś wymyśleć praktycznego ale mimo wszystko przestrzeni zostaje naprawde mało dosłownie na styk :( kuchnia ma 9,26m2 a salon ~18m2 Przy wiekszej powierzchni to można by poszaleć :)(...)

Właśnie obejrzałem twoją łazienkę i salon :o

fiozo... i ty pytasz jak ma wyglądać twoja kuchnia?!

Jeśli te projekty to twoje dzieło, to większość użytkowników tego Forum powinna brać u ciebie lekcje, a nie udzielać ci rad! :roll:

...a jeśli chcesz poszaleć na większej przestrzeni, to zapraszam do mnie :wink: , bo ja doszedłem właśnie do etapu wykończeniówki i ogarnia mnie delikatna załamka... oj, łatwo nie będzie... :-? :wink:

PS.

Wszystkie zdjęcia skopiowałem :D i oświadczam, że nie oddam ich, choćbyś mnie po sądach chciał włóczyć za prawa autorskie :wink: :roll: :lol:

Hehe miło mi to słyszeć:)

Projekty i wykonanie łazienki jest mojego autorstwa. Jedynie niektóre elementy w projekcie 3D zostały zapożyczone (kolumny + kanapa itp.) Stworzenie ich samemu zajęłoby naprawdę kupe czasu. Już nad tym projektem siedziałem kilka dni a kuchnie robiłem około tygodnia, ale przynajmniej człowiek nie wyda pieniędzy w ciemno i nie będzie płakał, że to jakoś nie tak miało być hehe

Fotki można kopiować byleby ich nie rozsyłać po całym internecie ;)

Jeśli posłużą komuś jako inspiracje będzie mi bardzo miło :)

Jeśli chodzi o łazienkę to sam kilka pomysłów podkradłem z salonu łazienek w moim mieście (półki i filar) ;)

(...)Jeśli chodzi o wizualizacje to niestety nie jest robiona żadnym programem do wizualizacji wnętrz tylko do grafiki 3D. (...)
Też mnie to zmartwiło, bo może sam bym sobie coś takiego dla moich czterech kątów zmajstrował :-? .

...a tak to będę musiał nad fozo popracować, żeby się zgodził... :lol: :wink: :lol:

Jeśli dobrze widzę to masz zaprojektowane wiszące szafki z matowym szkłem. Przemyśl czy nie warto zrobić pełnych - np. białych. Przez matowe szkło zawsze przebija zawartość szafek i nie wygląda to dobrze. Sprawia wrażenie bałaganu w szafkach.

Druga uwaga to całkowicie otwarta kuchnia. Sama lubię otwarte kuchnie, ale jeśli tak jak u ciebie sąsiaduje z salonem to dobrze jest postawić ściankę wys. np. 1,3 m. Pozwala to trochę ukryć rozgardiasz który często wkrada się do kuchni.

Tamtu

Przepiękna kuchnia! Ta ściana z cegieł wygląda zarąbiście Teraz zacznę kombinować gdzie u siebie taką scianę z cegieł wcisnąć...

Po pierwsze - piękny projekt. Szkoda, ze mam kuchnię od północy i powinnam ją raczej umeblować jaśniejszymi meblami, bo bym chyba ściągnęła co nieco :wink:

A po drugie - może trochę naiwne pytanie - jak zrobić taką ścianę z cegieł?