Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

rozumiem.

W tym miejscu po lewej stronie przy kominie to może być zabudowa kuchenna (dodatkowe szafki, a`la spiżarka, cargo), a jeśli nie, to niewielki stół (dwa krzesła tyłem do drzwi i dwa krzesła przodem do drzwi), tylko może być trochę ciasno, bo żeby było wygodnie stół powinien mieć dł. 120 cm.

monisien, 1-lodówka sbs nie wchodzi w grę 2- w róg przy kominie nie ma pociagniętej wody .

Podoba mi się wersja pierwsza, lecz zamiast cargo wrzuciłabym lodówkę, ale wtedy kąt przy kominie nadal "goły" :(

Malka, a moze w ksztalcie odwroconej litery u lub z wyspa po srodku?

Zaczynajac ciag na prawej scianie stojac plecami do wejscia do pokoju dziennego (przeciwnie do ruchu wskazowek zegarka) - wysoka zabudowa: lodowka, piekarnik, mikrofala w zabudowie i co tam jeszcze Ci sie marzy. Na scianie z oknem zlew, zmywarka. I powrod drugim ramieniem przez srodek kuchni (cos na zasadzie barku sniadaniowego widocznego od strony wiatrolapu moze z plyta do gotowania od strony wewnetrznej literki u. Pod kominem wstaw jakas szafe na zastawe rodowa lub inne szklanki od wielkiej okazji

Czy wolisz wszystko upychac pod sciany i zostawic srodek kuchni wolny?

Niestety nie mam zdolnosci rysowniczych ani dobrego do tego pragramu :roll:

Maja

Maja z moją kuchnia to prawie jak z Twoja łazienką :lol: :lol:

noż narobili mi wejść , przejść i dziur, teraz nie mam jak tam gratów ustawić :roll:

chyba poleci tak - po prawej wysoka zabudowa, cargo 2x, piekarnik w słupku (raczej komi ,by juz nie pakowac mikrofali), pod oknem zlew, po prawej zmywarka , po lewej płyta. W lewym górnym rogu lodówka..

Tylko nadal nie wiem co z tym dolnym kominowym kątem zrobić :roll:

może wrzucić tam niskie szafki przechodzące w wydpę lub barek :roll:

fajnie by było mieć jakieś miejsce do zjedzenia obiadku w pozycji siedzącej - typowej jadalni w domu nie przewiduję.

Tak sobie wklejam:

:lol:

http://www.marthamockford.co.uk/kitchens-2006/pws-2006/kitchen-designs/avant-beige-kitchen-design.jpg

http://www.subzero.com/kdc2006/images/centerkitchenimage.jpg

Moze tutaj cos znajdzesz:

http://www.cookeandlewis.co.uk/kitchens

Jest na sprzedaz poprzez siec B&Q...to taka IKEA wyspiarska, ale bardziej nastawiona na wykonczeniowke niz na meble...