Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie podoba mi się umiejscowienie płyty, szczególnie jak będziesz coś smażyć, a ktoś będzie siedział przy barku..

joanika,wszystkie podlączenia juz są zrobione , myślałam ze ten barek trochę szerszy nam wyjdzie. Ta przestrzen pod barkiem chcemy zamknąć. Będzie zakaz siadania przy barku podczas smażenia;)

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

joanika,wszystkie podlączenia juz są zrobione , myślałam ze ten barek trochę szerszy nam wyjdzie. Ta przestrzen pod barkiem chcemy zamknąć. Będzie zakaz siadania przy barku podczas smażenia;)

Koniecznie to zamknij!!! ale i tak uważam, że może być problem ale wyspy nigdy nie miałam więc może się mylę.

kolory ok tylko zmieniłabym blat na jasny

joanika, ja uparlam sięwlasnie na drewniany blat:lol2: więc teraz trzeba cos zrobic by rozjasnic tę kuchnie inaczej.. Nie kazcie mi rezygnowac z tego blatu :(

Co do tej mikrofali to jak najbardziej sie z wami zgadzam, wywalam stamtąd i postawie sobie tam ekspres.. Dzieki bo juz myślalam ze wydziwiam

po_la_

z takim barkiem będzie Ci tłuszcz osiadał od spodu tej deski-barku. plus zawsze coś może prysnąc na krzesła, potem siadasz i masz plamę na spodnaich etc.

w sumie dość fajnie to wygląda, ale nie do końca jestem przekonana do tych wiszących szafek, tzn ta dziura na ścianie na której jest okno jakaś taka pusta jest....

Edytowane przez joliska
uaktualniłam :)

po_la_

z takim barkiem będzie Ci tłuszcz osiadał od spodu tej deski-barku. plus zawsze coś może prysnąc na krzesła, potem siadasz i masz plamę na spodnaich etc.

w sumie dość fajnie to wygląda, ale nie do końca jestem przekonana do tych wiszących szafek, tzn ta dziura na ścianie na której jest okno jakaś taka pusta jest....

wiem,ze to nie wątek o projektowaniu... jak mnie wypędzacie to pewno se pojde:( Ta kuchnia jak prawdziwa ,gotowa wygląda:) Jak będę mogła jeszcze trochę zostac to chętnie pokazę wam juz zrobioną kuchnię;)

Wiszące szafki po lewej tu są dwie a nie myslicie by dac więcej? 3-4? moj chłop wolalby je w kolorze ciemnym:( A ta ściana z oknem- celowo ją pustą u góry zostawilam by za bardzo nie zagracic. To kuchnia otwarta, więc taka zastawiona szefkami mi sie nie widziala...

Te drzwi które widzicie to spiżarnia więc chyba sie pomieszcze..

_po_la

-zdaniem jeśli zatkasz dziurę pomiędzy płytą a barkiem i poszerzysz trochę barek- będzie jak najbardziej ok. Wręcz powiedziałabym że bardzo by mi się podobało. Wszystko zakryte, do tego jakiś fajny okap i będzie wypas.

-tak jak dziewczyny radziły dałabym jednobarwne fronty szafek, blat drewniany i cokół drewniany

-mikrofala nad piekarnik

- w miejsce mikrofali nie dawałabym rolety, tylko też zwykłą szafkę - żeby nie wprowadzać kolejnego elementu..

-trudno Ci będzie umieścić chłodziarkę nad szafką (pod chłodziarką zwykle jest wywiew), więc albo chłodziarko-zamrażarka albo chłodziarka od samego dołu.

- nad wysoką zabudową możesz dać 3 cm zaślepkę w kształcie odwróconej litery C, także z drewnianym motywem ( zlewej strony zamiast blendy) a od strony spiżarki będzie schodzić do samej ziemi, zakrywając przy okazji odcięcie przy cokole

_po_la

-zdaniem jeśli zatkasz dziurę pomiędzy płytą a barkiem i poszerzysz trochę barek- będzie jak najbardziej ok. Wręcz powiedziałabym że bardzo by mi się podobało. Wszystko zakryte, do tego jakiś fajny okap i będzie wypas.

-tak jak dziewczyny radziły dałabym jednobarwne fronty szafek, blat drewniany i cokół drewniany

-mikrofala nad piekarnik

- w miejsce mikrofali nie dawałabym rolety, tylko też zwykłą szafkę - żeby nie wprowadzać kolejnego elementu..

-trudno Ci będzie umieścić chłodziarkę nad szafką (pod chłodziarką zwykle jest wywiew), więc albo chłodziarko-zamrażarka albo chłodziarka od samego dołu.

- nad wysoką zabudową możesz dać 3 cm zaślepkę w kształcie odwróconej litery C, także z drewnianym motywem ( zlewej strony zamiast blendy) a od strony spiżarki będzie schodzić do samej ziemi, zakrywając przy okazji odcięcie przy cokole

:yes:

Dzięki:) moze wywalic jednak barek ,dociągnąć blat do konca sciany i tyle? Jak go poszerzę to mi wyjdzie do jadalni i tam zrobi sie niefajnie..Zastanawiam sie nad jednobarwnymi białymi frontami;). Zaslepka, myslałam nad takim motywem ,chcialam pasek górnych ciemnych szafek po prawej str. Wrzuce jeszcze foty na wizualki moze ktos stamtąd jeszcze skomentuje.. ;)

a mi sie podoba to zestawienie z wizualek - ciemny dół i biała/stalowa/inoxowa zabudowa ;)

niby bardzo prosto, ale od ładnych kilkunastu ston takie zestawienie sie nie pojawiło (wybaczcie - w przeciwieństwie do masy białych kuchni). oczywiście rzecz oczekiwań i preferencji, ale (jak większość z was wie) dla mnie oryginalność była rownież bardzo istotna

Hej to i ja pozwolę się wypowiedzieć ;)

- blat bym dała jasny ale skoro nie chcesz go zmieniać dałabym całą kuchnię w jednym kolorze ewentualnie to górne szafki bym dała drewniane, blat drewniany i obwód zabudowy

- górne szafki rozciągnęłabym na całą długość ściany

- wywaliłabym barek

- mikrofala nad piekarnikiem

- nie podoba mi się jak cokół i fronty mają różne kolory robi się tak pasiaście (białe, drewniane, białe, drewniane....nie wiem czemu to ma służyć)

To tak na pierwszy rzut oka co ja bym zmieniła :) A tak poza tym zazdroszczę dużej kuchni :)

wiem,ze to nie wątek o projektowaniu... jak mnie wypędzacie to pewno se pojde:( Ta kuchnia jak prawdziwa ,gotowa wygląda:) Jak będę mogła jeszcze trochę zostac to chętnie pokazę wam juz zrobioną kuchnię;)

..

po_la jasne ze mozesz zostac i mam wielka nadzieje ze kuchnie pokazesz jak gotowa.

ale jako ze pokazujesz projekt kuchni to powinno to sie odbyc w dziale projekty [wchodze tutaj w kompetencje joliska, ale moze wybraczy...]. bo potem sie zrobi balagan.

sama wiem jak to jest jak wczoraj szukalam czegos w watku lazienek, pamietalam ze widzialam u kogos realna lazienke, wiec dawaj przez "pochwalcie sie swoimi lazienkami" a tam jest juz ponad 300 stron, palec boli od scrollowania w dol stron i sie ciut wkurzam jak sa tam zdjecia inspiracji czy projekty...

ale jak widzialas, skomentowalam to co mi sie nie podobalo.

a teraz do rzeczy.

wg mnie blat moze byc taki jak planowalas, jesli meble sa ciemne to i blat ciemny byc moze - dla mnie wygladalo to na taki sam kolor blatu jak i szafek.

gdyby gorne szafki byly ciemne to jakos ciezko by sie zrobilo, ale istotnym bedzie dobrze dobrac gore szafek.

co do ilosci ich tam, to bym dala do samej sciany, zyskasz wtedy nie tylko dodatkowe miejsce w szafkach, ale wg mnie bedzie "rowniej", zawsze mozesz zmienic na wizualce [w czym robilas bo fajnie wyglada] i powyobrazac sobie w realu.

z tym barkiem... mam nadzieje, ze Ci sie uda go zabezpieczyc na tyle zeby nikogo nie pryskalo. z drugiej strony zostawic na tyle miejsca od plyty zeby cieplo gazu/oparow nie lecialo na barek zeby Ci sie zaraz nie porozklejal, napecznial i bog wie co, bo to moze szybko kuchnie Ci zniszczyc. no i zeby duzy gar swobodnie sie tam zmiescil. ogolnie barek mi sie podoba. rozumiem, ze opcja nie jest przeniesienie go na ta sama strone co masz zlew, bo ja raczej tam bym ja widziala. moze pokombinuj? bo chyba elektryke jeszcze przeniesc mozecie? tzn wydaje mi sie ze latwiej niz rury i pradowi "mniej zalezy" czy kabel jest poziomo czy pionowo i czy blisko gniazdka... no chyba ze gaz macie wiec wtedy nie wiem jak jest.

a mi sie podoba to zestawienie z wizualek - ciemny dół i biała/stalowa/inoxowa zabudowa ;)

niby bardzo prosto, ale od ładnych kilkunastu ston takie zestawienie sie nie pojawiło (wybaczcie - w przeciwieństwie do masy białych kuchni). oczywiście rzecz oczekiwań i preferencji, ale (jak większość z was wie) dla mnie oryginalność była rownież bardzo istotna

Dzięki Duś:) tylko szkoda ze to nie moje robota;) no i koniecznie chcę przekombinowac:lol2:

po_la_

z gazowej to juz naprawdę barek bedzie upierdz... więcej tłustego osadu plus to co powstaje ze spalania gazu :( przemyśl tą płyte, przecież za naroznik ten gaz można węzykiem poprowadzić! Nie wyobrazam sobie, że ja stoję nad skwierczącymi kotletami, wszystko pryska i paruje a okap huczy i chcę rozmawiać z drugą osobą siedzącą przy barku (mąz, żona, koleżanka, dziecko..) :no: i nie przemawia do mnie fakt, ze teraz tak modnie i ludzie tak robią.