Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Proszę o pomoc w sprawie aranżacji kuchni ja stworzyłem coś takiego i nie bardzo mogę wymyślić coś ciekawszego.

1.JPG2.JPG3.JPG

Po prawej od wąskiego okna piekarnik mikrofalówka blat roboczy.

Po lewej płyta gazowa , blat , zlewozmywak , zmywarka i lodówka.

Proszę o wszelki pomysły jak zagospodarować tę kuchnię.

Z góry dziękuję za pomoc.

bez

Edytowane przez Mateuszsc

Witam

Drzwi nie ma kuchnia jest otwarta na salon.

Ścianka na której nie ma żadnych sprzętów ta nad stołem , gdzie jest piekarnik ,jej nie ma. (niestety w programie którym to narysowałem nie potrafię tego usunąć)

Ścianka na której jest piekarnik i mikrofalówka to około 220cm ( piekarnik około 60, szafka 40, szafka 60 , szafka 60). Mogę ja troszkę do murować ale boję się że kuchnia zrobi się brzydka)

Ścianka po drugiej stronie licząc od płyty grzejnej która ma 60cm , dalej szafka rogowa 120cm , zlewozmywak 80cm , zmywarka 60 cm i lodówka.

tutaj jestem ograniczony troszkę wentylacją która jest na ścianie gdzie płyta grzejna ,tylko w rogu piekarnika (dlatego myślę ją poprowadzić stalową ozdobną rurą).

Oczywiście jestem podatny na zmiany bo ten mój projekt troszkę mi się nie podoba . Niestety przestawiałem już to na wszystkie strony. Nawet myślałem o jakieś małej wyspie.

dodałem na początku tematu rzut kuchni z naniesionymi wymiarami.

Jak to poukładać by był najbardziej funkcjonalnie.

Lodówkę by chciał bez zabudowy ( coś w stylu retro).

Brakuje mi miejsca na jakąś szafkę w stylu cargo na produkty( a może za dużo próbuję tam upchać).

kolego albo robisz z kogoś głąba , i edytujesz dzisiaj wpis , a piszesz ze na początku podałeś wymiary - sorki szkoda czasu

kolego albo robisz z kogoś głąba , i edytujesz dzisiaj wpis , a piszesz ze na początku podałeś wymiary - sorki szkoda czasu

Sorry kolego ale to mój pierwszy post na forum .

Ponieważ ktoś poprosił mnie o wymiary pomieszczenia to je zamieściłem jak umiałem. (po za tym temat jest świeżutki) .

Po co ta szafka narożna?

Rozumiem, gdyby na krótszej ścianie był dalej większy blat, ale dla takiego kawałeczka wstawiać szafkę narożną??

Pomysł Elfir e stołem dla czterech osób:

http://img864.imageshack.us/img864/121/kuchniax.th.png

Jak zagospodarować tę krótką ściankę ?

Jakiś blat roboczy zostawić czy może wysokie szafki tam postawić (np. z piekarnikiem).