Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

lodówka podblatowa, tak?

U mnie lodówka stoi przedzielona od wolnostojącej kuchenki gazowej tylko szafką 30 cm

Dzięki ELFIR, a ta twoja lodówka działa bez zarzutów?? Lodówkę planowałam taką 154-158 w zabudowie, ma wystarczający zamrażalnik i komorę chłodzącą w sam raz dla nas. Chyba ją tam wcisnę, choć wydaje mi się że kuchnia będzie wtedy nieco poszatkowana tymi blatami. Myślałam, że najgorsza część budowy to brudna robota ściany tynki, stropy itp. ale to robił mój mąż przy pomocy różnych czasem lepszych czasem gorszych fachowców. Teraz przyszedł czas abym ja się trochę bardziej włączyła w budowę no i klops.... Niby już dawno wiem gdzie co ma być ( bo trzeba było zrobić podejścia do wody, prąd itp) ale nagle okazuje się że może inaczej też byłoby ok, albo że gdy ustawię lodówkę w miejscu X to jej nie otworzę ... hi hi

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bo koniec blatu to róg a jak ją tam wstawię to się nie otworzy:) meble w kształcie litery L niejako planuję, zaś za zlewem który kończy ciąg roboczy planowałam kąt jadalny ( co prawda mój elektryk zrobił tam kontakt z przeznaczeniem na lodówkę, cóż najwyżej sie okaże że miał rację. Jak będę mogła wejść do kuchni ( na razie styropian wszędzie czeka na fachowców od wylewek) to podeśle kilka fotek z widokiem na ściany może będzie łatwiej.

k.

• 4 weeks później...

Witam wszystkich,

to któraś z kolei wersja mojej kuchni w domu. co o niej myślicie? Pow. ogółem ok. 16m2, z czego trochę odpadnie na spiżarnię, z której nie chciałabym rezygnować. Lodówkę zakładam side-by-side. Zależy mi na choćby małym stoliku śniadaniowym w kuchni. Wg mnie to mimo dość dużej kuchni mam troche mało blatu roboczego...

Będę wdzięczna za wszelkie opinie!

kuchnia.JPG

• 3 weeks później...

Dziękuję za podpowiedzi :)

Słupek był tak jak właśnie proponowany, ale jakoś mi to to tak nie bardzo się widziało. Ze względu na temp chyba jednak pójdzie spowrotem :)

Jeżeli chodzi o szafki wiszące to faktycznie są one bardzo wysoko, ale bez nich jakoś tak łyso mi sie wydaje.

Dziekuję jeszcze raz.

S

Jeżeli chodzi o szafki wiszące to faktycznie są one bardzo wysoko, ale bez nich jakoś tak łyso mi sie wydaje.

okno panoramiczne musiałoby być niższe jeśli szafki maja być jeszcze nad nim. obawiam się, że trzeba będzie kombinować z jakąś dekoracją okienną, żeby przywrócic prorpocje

Wyrzuć te zielone szafki, bo wiszą nad oknem, co niedobrze wygląda, bo nie dość że zmniejsza i tak małe okno, to jeszcze czyni kuchnię ciemną.

Kuchnia ma od południa okno 2300 x 2200 więc raczej mało światła nam nie grozi. Kurcze jakoś tak łyso mi bez tych wiszących szafek, ale wy się bardziej na tym znacie. Dzieki jeszcze raz za pomoc.

• 1 month później...

witam

to nasz 1 posty w tym wątku

prośba o komentarz - opinie i sugestie do naszego projektu kuchni

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=97742&d=1327622003

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=97743&d=1327622003

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=97744&d=1327622003

z pewnością jeszcze musimy popracować nad oświetleniem ....

2 rzecz która jest nasza bolączką to zlewozmywak ... pierwotnie nie chcieliśmy by był "na wierzchu"

niestety okazuje się że chyba nie ma innego wyjścia jak umieszczenie go pod oknem

odpływ kanalizacji mamy w prawym narożniku kuchni - musi on pogodzić zmywarkę jak i zlewozmywak oraz dolna zabudowę narożnika ...

drzwi na prawej ścianie są do spiżarki która będzie pod schodani

pod zlewem kosz na śmieci z serwo drive i obok zmywarka

co Wy o tym sądzicie??

pozdrawiamy

Renata i Konrad

Edytowane przez R&K

• 1 month później...

Mam do was pytanie, czy 15500zł za taką kuchnie to dużo czy w granicach rozsądku??

Dodam że w tej cenie nie ma żadnych cargo czy blum'ów ani innych takich akcesoriów

Proszę o opinię ;-)

http://images47.fotosik.pl/1416/6b9348df666ca080.jpg

http://images39.fotosik.pl/1361/1972e19f9fe12ad6.jpg

Edytowane przez olai

popros o szczegółowa kalkulacje a się dowiesz ile za co płacisz.

cena nie zależy tylko od "blumow" czy wnętrza, ale i ew. forniru, blatow, tego co ponad blatem.

rozważ ta wyspe - po obu stronach płyty w zasadzie nie ma miejsca na odstawienie garnka. moim zdaniem - mega nieergonomiczna (i mi się akurat nie podoba rownież od strony estetycznej), dlatego ja bym tyle nie zapłaciła