Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Oj, będzie się brudziła ta cegiełka!!!! Może jakby jej trochę mniej było - więcej kamienia po lewo od płyty.... Bo sam pomysł czerwonej cegły w kuchni bardzo mi sie podoba. No i ta lodówa - BOMBA!!!!! Marzyła mi się taka, ale niestety nie uda mi sie jej upchać w swojeju kuchni. Tak bdw - jakie masz wymiary kuchni? :roll:

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po przespaniu tematu juz widze błąd cargo 15 na chemikalia zmywaki itp pomiędzy zmywarą a zlewem a nie za zamywarą

Sławinka dlatego chcę na razie zostawić a dopiero póżniej obłożyć kamieniem który będzie na blacie myślę nawet o nierównych krawędziach tak żeby wyglądało że cegła z niech jakby wychodziła

Wymiary 2,6 na 3,4

chcę taki blat może wiecie jak się to zwie

http://foto.onet.pl/upload/36/66/_595715_n.jpg

chcę taki blat może wiecie jak się to zwie

http://foto.onet.pl/upload/36/66/_595715_n.jpg

To prawdopodobnie chyba jakis konglomerat albo zywicowany trawertyn

Ja stawiam na granit. Sama się w takim zakochałam. Małzonek sprowadzał taki do sklepu Piotr i Paweł

Bardzo fajna kuchnia, planuję podobne ustawienia tylko w odbiciu lustrzanym, czyli lodówka od lewej itd. Jedyne co to chciałabym obok lodówki słupek z piekarnikiem. Ale swoją drogą płacić 300 zł za projekt przecież to im powinno zależeć na kliencie. Trochę pobawi się na komputerze i 300 do przodu :o :o Może i póżniej odliczą w ramach rabatu :evil:

a ja stwierdziłam, ze sobie profesjonalnie zaprojektuję, a potem zrobię u stolarza na zamówienie - i mam do przodu jakies 5000 w porównaniu z tym ile za ta kuchnie liczy sobie salon meblowy :D.

A masz dobrego stolarza? sprawdzonego?

Ja po tym jak mi stolarz zrobił drzwi wejsciowe powiedziałam sobie - nigdy wiecej stolarzy! :evil: drzwi po 3 miesiącach pękły :evil:

Moja kolezanka natomiast zrobila sobie przez stolarza mebelki lazienkowe - po prostu bomba i duzo taniej niz w sklepie :p

b. ładny projekt, dobrze że "wyprostowalaś" tą szafkę narożną obok kuchenki i jest tam kąt prosty, a nie takie dziwne ścięcie

jedyne co mi się niezbyt podoba to ta szafka z żaluzją :wink:

no i nie zdecydowalabym się chyba na szklany stól tzn stól ze szklanym blatem, ale to już indywidualne preferencje i zamilowania (do sprzątania zwlaszcza w tym wypadku :roll: )

Proszę zerknijcie i osądźcie bo ja czym dłużej na to patrzę to już nie wiem czy to funkcjonalnie rozwiązałam

jak dla mnie to brakuje stołu, przy którym można usiąć i np. coś kroić, miejsca na stołek

mam nadzieję że wystarczy tych blatów do krojenia ;)

nie potrafię kuchcić i przysiadywać gdyż mam zapędy do robienia wszystkiego na raz tak więc po kuchni głównie biegam

na przeciwko tych ceglanych ścian (wejścia ) będzie jadalnia do posiedzenia

zastanawiam się czy do tej szafki wiszącej koło okna będzie dobry dostęp

ale jakoś nie mam pomysłów co tam innego wsadzić ?

Ja odniosę się do malutkiego szczegółu z pierwszego zdjęcia.

Masz tam takie szafeczki przeszklone w aluminiowych ramkach. Jak sądzę będą one otwierane "do góry ".

Nie wiem jak planujesz rozwiązać dekorację okna ale po otwarciu tej szafki albo będziesz podnosił firankę albo haczył o żaluzje.

Jak będą tylko zazdroski to nie ma problemu.

Z tej wizualizacji wynika, że tej szafki w ogóle nie otworzysz. Ale to tylko wizualizacja przecież.

Ogólnie projekt fajowy.

Pozdrawiam,