Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wg mnie 1 wersja, chociaz rzeczywiscie 4 lub nawet 7 bedzie najlepsza :)

w 2 wersji ta wyspa jest tam wcisnieta troszke na sile, od strony okna jest tylko przejscie, podejrzewam ze do niczego nie jest ono potrzebne

sama jestem milosniczka wysp, ale nie za wszelka cene

polwysep swietnie organizuje tu przestrzen

no i jeszcze sprawa zlewu w kuchni - pewna jestes, ze chcesz go mic w rogu?

wiem, ze sa rozne opinie na ten temat, ale:

1. stawiajac zlew w rogu ograniczasz sobie mozliwosc pelnego wykorzystania naroznej szafki (moze sie myle, ale nie widzialam jeszcze rozsadnego rozwiazania)

2. przy zlewie stoisz twarza do sciany :(, a przez okno mialabys super widok (chociaz nie wiem jaki on jest u Ciebie :) )

3. widze ze okna masz wyzej niz blat, wiec znika problem otwierania okna

to chyba wszystko, ale mysl dalej

powodzenia

wg mnie 1 wersja, chociaz rzeczywiscie 4 lub nawet 7 bedzie najlepsza :)

w 2 wersji ta wyspa jest tam wcisnieta troszke na sile, od strony okna jest tylko przejscie, podejrzewam ze do niczego nie jest ono potrzebne

sama jestem milosniczka wysp, ale nie za wszelka cene

polwysep swietnie organizuje tu przestrzen

no i jeszcze sprawa zlewu w kuchni - pewna jestes, ze chcesz go mic w rogu?

wiem, ze sa rozne opinie na ten temat, ale:

1. stawiajac zlew w rogu ograniczasz sobie mozliwosc pelnego wykorzystania naroznej szafki (moze sie myle, ale nie widzialam jeszcze rozsadnego rozwiazania)

2. przy zlewie stoisz twarza do sciany :(, a przez okno mialabys super widok (chociaz nie wiem jaki on jest u Ciebie :) )

3. widze ze okna masz wyzej niz blat, wiec znika problem otwierania okna

to chyba wszystko, ale mysl dalej

powodzenia

Czesc Dzieki wszystkim za opinie

Wlasnie a propos zlewu w rogu zmienilam zdanie i dam go pod oknem

to prawda, ze wyspa jest troche na sile ale zalezalo mi na tym aby posilki

byly przygotowywane tak "przy wspolnym stole", zastanawiam sie wlasnie nad kolejnym projektem. Wyspa jest tez troche wąska jesli chodzi o kuchenke hmm moze rzeczywiscie 1 wersja jest lepsza... ciezka decyzja

Projekt robilismy z Mężem w programie Kitchen Draw pobranym z http://www.dobreprogramy.pl

pozdrawiam flowercia

flowera

Przy zlewie pod oknem musisz uwzględnić fakt, że będzie wiecznie pochlapane, miałam tak w poprzednim mieszkaniu i nie powtórzyłam w domu.

no to widze ze roznie to bywa

okno flowera ma wyzej niz blat, dochodzi jeszcze parapet....

najlepiej chyba jest sprawdzic u siebie dokad sie zachlapuja kafle nad zlewem

mi sie jakos wogole nie zachlapują - malo zmywam, jest zmywarka

Tez , wydaje mi się ze słupek jest przytłaczajacy, ale może ja kuchnia jest otwarta to nie będzie sprawiac takiego wrażenia ??

Może narysujcie wersje bez słupka, to porównamy :)

Własnei znalazłem w gazecie zdjęcie praktycznie identycznej kuchni jak moja. Znalazłem w internecie streszczenie bierzącego numeru i zdjęcie:

http://images23.fotosik.pl/112/23e1dbdb70881f5f.jpg

Różnice w porównaniu do mojego projektu są takie, że lodówka jest z lewej strony a meble w słupku wpuszczone 30 cm w ścianę (też się zastanawiam czy tak nie zrobić).

Teraz jak już widzicie jak kuchnia wygląda to może jakieś opinie??

Pozdrawiam

mi sie podoba ten projekt

bardzo sprytnie zagospodarowana przestrzeń

ale mam drobne uwagi- wyspa jest za mala, brakuje 30 cm blatu po drugiej stronie kuchenki ( przejscie miedzy wyspa a wysoka zabudową wystarczy jak bedzie mialo 1 m szerokosci)

Takze poszerzyłabym wyspe, zeby za kuchenką tez było te 30 cm blatu.

Pod tym blatem od strony pokoju możesz zrobic płytkie szafki , np na szklo, alkohole i takie tam ;)

w sumie wyspa mialaby 90 cm szerokosci, a długośc- 60+60 + 30, czyli 150 cm

zamieniałabym miejscami piekarnik i lodowkę - lodowka bliżej tego blatu roboczego pod oknem

Ewentualnie wysunęlabym zlew z kąta w strone okna, tak zeby za szafką ze zlewem zmiescila sie zmywarka, nad zmywarką mogłby byc ociekacz od zlewu.

mi sie podoba ten projekt

bardzo sprytnie zagospodarowana przestrzeń

ale mam drobne uwagi- wyspa jest za mala, brakuje 30 cm blatu po drugiej stronie kuchenki ( przejscie miedzy wyspa a wysoka zabudową wystarczy jak bedzie mialo 1 m szerokosci)

Takze poszerzyłabym wyspe, zeby za kuchenką tez było te 30 cm blatu.

Pod tym blatem od strony pokoju możesz zrobic płytkie szafki , np na szklo, alkohole i takie tam ;)

w sumie wyspa mialaby 90 cm szerokosci, a długośc- 60+60 + 30, czyli 150 cm

zamieniałabym miejscami piekarnik i lodowkę - lodowka bliżej tego blatu roboczego pod oknem

Ewentualnie wysunęlabym zlew z kąta w strone okna, tak zeby za szafką ze zlewem zmiescila sie zmywarka, nad zmywarką mogłby byc ociekacz od zlewu.

U mnie lodówka może być bliżej blatu - to przecież nie problem :-]

Wyspa (a może nawet półwysep) nie będzie na samym środku tylko bardziej z lewej strony a jak już pisałem wcześniej, blat będzie wystawał tylko program, w którym projektowano narzucał środek szafki a nie blatu :-]

Tez , wydaje mi się ze słupek jest przytłaczajacy, ale może ja kuchnia jest otwarta to nie będzie sprawiac takiego wrażenia ??

Może narysujcie wersje bez słupka, to porównamy :)

Własnei znalazłem w gazecie zdjęcie praktycznie identycznej kuchni jak moja. Znalazłem w internecie streszczenie bierzącego numeru i zdjęcie:

http://www.takmieszkam.pl/obrazki/inspiracje/3.jpg

Różnice w porównaniu do mojego projektu są takie, że lodówka jest z lewej strony a meble w słupku wpuszczone 30 cm w ścianę (też się zastanawiam czy tak nie zrobić).

Teraz jak już widzicie jak kuchnia wygląda to może jakieś opinie??

Pozdrawiam

jednak nie miałam racji, wyglada ładnie. Słupek jest jak najbardziej ok :D

carringtontomas kuchnia ze zdjęcia bardzo ładna.

twoja w porównaniu z tą ze zdjęcia wydaje się niestety dużo mniejsza. może to wina programu :roll: czy dobre przyjęliście wymiary? jaka jest długość ściany z oknem?

jeżeli będziesz chciał zabudować szafki w słupku zmniejszysz długość kuchni o jakieś 60 cm. patrząc na projekt ściana pojawi ci się zaraz za oknem.

myślę jednak, że wbudowanie szafek we wnękę nadaje ład, spójny charakter. prowadzenie blatu poza słupek sprawia trochę dziwne wrażenie

carringtontomas kuchnia ze zdjęcia bardzo ładna.

twoja w porównaniu z tą ze zdjęcia wydaje się niestety dużo mniejsza. może to wina programu :roll: czy dobre przyjęliście wymiary? jaka jest długość ściany z oknem?

jeżeli będziesz chciał zabudować szafki w słupku zmniejszysz długość kuchni o jakieś 60 cm. patrząc na projekt ściana pojawi ci się zaraz za oknem.

myślę jednak, że wbudowanie szafek we wnękę nadaje ład, spójny charakter. prowadzenie blatu poza słupek sprawia trochę dziwne wrażenie

Witaj,

Wymiary są praktycznie takie same. Na zdjęciu kuchnia ma wymiary 3x3m natomiast u mnie jest przy oknie ponad 3m a na szerokość będzie 2,5 ale wyspa będzie bardziej wysunięta tak więc odległośc będzie zbliżona do tej na zdjęciu - tu jest wsunięta trochę.

Szafki też będę wbudowywał w ścianę - to już postanowione :-]