Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Agnieszko to tak w wielkim skrocie, szafki wiszace czy poleczka na scianie z okapem wedlug Twojego uznania. Nie ma nic na scianie kolo drzwi spizarki, w zasadzie to ja uwazam ze ta kuchnia jest duza i bardzo duzo wychodzi tam zabudowy zwlaszcza ze masz spizarke na wieksze gary i zapasy, nie wiem wiec czy jest sens zabdowy tej sciany , ale moze sam blat ?. Kolo lodowki postawilabym malą scianke tzn gleboką jak zabudowa 60 cm i do samego sufitu, za nia chyba masz stół - jadalnie, mozesz na tej sciance np postawic nieduzy narozny kredens jadalniany lub tylko cos powiesic.

http://images22.fotosik.pl/100/9a852204356ee118med.jpg

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mnie też chyba nie :oops:

Tylko nie wiem jak to ładnie zakończyć, ta lodówka nigdzie indziej nie wchodzi :( Aha, przypominam, że od tej strony kuchnia jest całkiem otwarta, nie wyszło mi to na stronie Ikei i zapomniałam później wymazać.

Z lady mogę zrezygnować bez żalu :) Aha, niewykluczone, ze lodówka byłaby zabudowana, może mniej się będzie wtedy rzucać w oczy na wierzchu? :roll:

Malmuc, nic nie mówiłam, bo myślałam :D

I muszę powiedzieć że mi sie podoba, ten układ jest dużo bardziej rozsądny niż poprzedni :D . Szafek rzeczywiscie nie potrzebuję aż tak dużo, chociaż mam trochę obsesję szafkową :wink: , bo w obecnym mieszkaniu mam jedną na wszystko: gary, naczynia, jedzenie... Dzięki 8)

:oops: ...

Nie dość, że nie potrafię sobie poradzić z programem IKEI to nie potrafię wkleic tu tego co wypociłam... :oops: ani nawet planu tej mojej kuchni... :oops:

Nie wiem jak najfunkcjonalniej ja umeblować...

Moge tylko powiedzieć, że chodzi o kuchnie z projektu ROZMARYN z biura projektowego DOM NA HORYZONCIE :oops:

Czy ktoś zechciałby mi pomóc...wkleić zdjęcia z projektu no i w umeblowaniu...?! :oops: :oops: :oops:

Niezły jest przedostatni projekt, a jesli jestes praworeczny to lodowka jest wydaje mi sie po dobrej stronie bo lewa reka otwierasz lodowke prawą wyjmujesz jakis produkt i odkladasz na blat.

Wg mnie najwiecej blatu roboczego przyda Ci sie po lewej stronie przy lodowce, bieganie z maselkiem i innymi produktami by zrobic rano sniadanie jest wkurzające. Teraz urządzam takie pielgrzymki, bo a to cos sie zapomni wyjąć albo tez nalezaloby szybciutko spowrotem wsadzic do lodówki. Przemysl nad przesunieciem - wygospodarowaniem wiekszego blatu roboczego przy lodówce.

A jesli wybierzesz projekt z piecykiem w slupku to koniecznie zamien miejscami z lodówką. Nie rozumiem dlaczego wiekszosc projektantow umieszcza tak piecyki :roll: są przeciez rzadziej uzywane niz lodówka

Zgodze sie z Evva ze pierwszy wyglada najlzej chociaz ja po lewej stronie okapu zrobilabym dwie poziome szafki tak jak ta ze szklanym frontem a po prawej stronie nic, trzeci niby pojemny ale strasznie poobwieszana bedzie ta sciana i w kuchni otwartej nie bedzie to ladnie wygladac. Jesli potrzebujesz wiecej miejsca na sprzety to mysle ze wyspa bedzie OK, lepiej powiekszyc ilosc szafek w dole niż obwiesic nimi całą sciane.

Pozdrawiam

Witam,

zwracam się z olbrzymią prośbą do Państwa, abyście pomogli mi umeblować całkiem sporą, ale niewymiarową kuchnię. Problem jest również w położeniu rur gazu i wody, które umieszczone są po jednej stronie, która jest pełna załamań, więc ciężko jest mi wymyśleć jakiekolwiek rozwiązanie.

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie a poniżej wklejam zarys kształtu kuchni.

http://img156.imageshack.us/img156/3844/zaryskuchniwikszyds3.jpg

Nie mam jeszcze swojej kuchni fizycznie choć projekt zabudowy już jest. Jestem przeciwnikiem otwartej kuchni dlatego podoba mi się kuchnia z wyspą. No i w przeciwnieństwie do innych piekarnik w słupku mi się podoba. Jeśli chodzi o tę wyspę to faktycznie, tak jak ktoś wcześniej zauważył powinna być troszkę dłuższa i może bliżej okna, i pobawiłabym się w różne wysokości tej wyspy - nie lubię jak ktoś widzi bałagan na moich blatach :-? . Słupek z piekarnikiem przeniosłabym na drugą stronę zabudowy bo dla mnie w tej chwili (mówię o ostatnim Twoim projekcie) stwarza to wrażenie wiejkiej szafy. Masz dużą powierzchnię więc nie powinno to zmniejszyć optycznie kuchni. No ale to moje odczucia :wink: . Pozdrawiam :D