Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Moim skromnym zdaniem zrezygnowałabym z tych drzwi miedzy szafkami

i w tym miejscu dałabym ciąg szafek jednocześnie likwidując ten kawałek

koło stołu . Powstałaby taka niby jadalnia połączona z kuchnią. Miałabyś

wtedy wszystkie szafki w kształcie podkowy w jednym ciągu i niewidoczne dla gości z salonu.

Pozdrawiam Kamila

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mi podoba sie kuchnia otwarta, nie trzeba biegać wkolo do gości..

Zastanowiłabym sie natomiast nad przeniesieniem zlewu bliżej pieca, jakoś nie wyobrażam sobie przenoszenia umytych warzyw przez szerokość kuchni, chociaż raczej trudno będzie tego uniknąć, ale może choć trochę bliżej? w rogu, albo na ścianie łazienkowej??

powodzenia!

Mnie też podoba się otwarta kuchnia i niezależne przejscie z korytarza.

Jeśli lubisz otwarta przestrzeń to skróć ,lub zkikwiduj ściankę obok kominka, kominek mozna by dać dwu - trzystronny, stół postaw dalej w strone salonu, a ciag kuchenny pod oknami w kształcie L lub C.

Dużo zalezy od tego jaki rodzaj kuchenki planujesz. Elektryczna moze stać nawet w poblizu okna.Gazowa nie powinna.

Na tym etapie zawsze można jeszcze okno przesunąć lub zlikwidować. :wink:

Drugi pomysł: ścianke obok kominka zabuduj całą "szafą kuchenną".Reszte tak jak wyzej.

Ja musiałam zlikwidować przejście z korytarza na rzecz większej "ustawności".

To tez możesz przemyśleć. A może kominek postawić w innym miejscu? To też "pomoże" kuchni.

Bardzo fajne i funkcjonalne masz to wnętrze.Choć ja bym wolała gospodarcze gdzieś bliżej.

Ja bym przesunęła stół leciutko w stronę salonu, dzięki czemu zelwozywak można by było zorbic narozny, nad nim moznaby było zamontwoać jakąś narożną szafkę wiszącą.

Drzwi dz korytarza przesunęłabym maksymalnie do kominka, dzięki czemu mogłabym mieć szafki w rogu między ścianą zewnętrzną frontową, a korytarzem.

Chyba teraz nic więcej nie przychodzi mi do głowy :-)

Ja tylko dodam, że w tej części kuchni,którą widać z salonu zrobiłabym pełną zabudowę, tzn. nie szafki górne i dolne + blat miedzy nimi. Taka pełna "kredensowa" zabudowa wydaje mi się bardziej korespondować z salonem, nawet jeżeli jest tylko z niego widoczna. No i na blacie nic nie stoi mało eleganckiego, bo go nie ma. :D

Coś stworzyłam,moze tak?

http://images25.fotosik.pl/29/29699a8c19513628m.jpg

Na granicy stołu i kuchni mozna wykombinować wyspę.Albo niewysoki murek zasłaniający zlew i cały bałagan.To zalezy od Waszego trybu życia.

Co do wysokiej zabudowy - to jestem ZA! Trzeba tylko przesunąć okno.Myślałam też,ze fajnie by było zrobić okna w narożniku,między zlewem,a kuchenką.Oswietlałyby blat roboczy.Nie wiem czy wolno.

Wypoczynek wylądował przy drugiej ścianie,przesunęłam wyjście na taras.

Witam

Macie naprawdę dobre pomysły:) W sumie to nie musimy mieć zamkniętej kuchni. Dbamy o czystość i nie będzie takiego wstydu.

Mam tylko wątpliwości czy jak przestawimy stół za blat kuchenny to czy ta kuchnia nie będzie za duża i nie wykorzystana?A Wy tak nie sądzicie?

Jestem naprawdę wdzięczna za Wasze pomysły i pomoc.

Mam nadzieję że pojawią sie jeszcze jakieś ciekawe propozycje. :lol:

Pozdrawiam

Chciałabym mieć tyle miejsca w kuchni....Ech..

A poważnie,w projekcie nie macie jadalni,nie wiem jaki żywot prowadzicie(u nas towarzyski) ale nie ma gdzie usiąśc do większej kolacyjki w miłym towarzystwie.Nie mówiac juz o wiekszej imprezce.

Ten stół w kuchni..no ma pewne wady.Według mnie troche z nim ciasnawo.

za to salon olbrzymi i niewykorzystany.

Można spróbować (i to jest dobre) zmiescić stolik do codziennych posiłków w kuchni.

A ile osób będzie mieszkało w domku?

• 2 weeks później...