Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

mnie najbardziej podoba się nr 5

zmieniłabym tylko "otoczenie" czyli cieplejsza podłoga o kilka tonów ciemniejsza, kafle na scianie tez zdecydowanie inne o ciekawym kolorze aby był ładny efekt jak wieczorem zapali się halogeny, scianę naokoło mebli proponuję ceglastą ale chłodną by pasowała do frontów.

zadbałabym tez o to z jakiego tworzywa będą fronty, jeżeli jest to gładka matowa okleina to dopilnowac by wygladała naprawdę "masywnie" - bo pamietajmy ze nowoczesne meble w calej swej prostocie musza byc z porzadnego materiału

Ciemniejsza podłoga?Niiieee,cholernie by się zlało z mebelkami,jest dobrze :D

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mnie najbardziej podoba się nr 5

zmieniłabym tylko "otoczenie" czyli cieplejsza podłoga o kilka tonów ciemniejsza,

Zapomnialem napisać, że kafle na podłodze już są (poniżej zdjęcie, które przed chwilą zrobiłem), bo zostały położone kilka miesięcy temu.

http://img527.imageshack.us/img527/7323/dsc0041zx9.jpg

Fronty szafek chciałbym aby były gładkie, fornirowane. Ale nie wiem jak nadać im masywności.

Mnie osobiście w wersji nr 5 troche niepasuje butelczarka, bo raczej nie korzystałbym z niej. I troche za duzą jest przerwa pomiędzy słupkiem z piekarnikiem a drzwiani przesuwnymi. Wydaje mi się bardziej korzystne przesunięcie słupka bliżej drzwi, zyskując tym samym trochę wiecej blatu. No ale, ja oczywiscie mogę się mylić.

Pozdrawiam

Czy w tych projektach pasowałby okap w takim kształcie jak w poniżsyzm linku ? Co prawda przy takim okapach znika możliwość przypadkowego uderzenia się w głowę, ale z drugiej strony może bardziej pasuje okap w kształcie jak na tych zdjęciach projektu.

http://ewabymail.pl/product_info.php/cPath/15_169/products_id/20713

Pozdrawiam

Witaj aśG!

Tez buduję Dom w Lewkoniach2 :D

Miło mi w końcu znaleźć, która tez zdecydowała sie na ten projekt.

Ja u siebie wydłużyłam kuchnię o metr, blat jest po lewej stronie i na wprost, a z prawej strony są drzwi na taras.

Na jakim etapie jestes? Zrobiłaś jakies zmiany w projekcie?

Pozdrawiam.

Latte

Niekoniecznie zlew i kuchenka muszą być w jednym, ciągu. Ważne aby tworzyły tzw. trójkąt roboczy. Zasadą jest ustawienie: lodówka -zlew -kuchenka. Produkty najpierw wyjmuje się z lodówki, potem myje a na końcu wrzuca do garnka.

W zasadzie jutro muszę zdecydować, czy zostawić spiżarkę przy kuchni, czy o tę przestrzeń powiększyć kuchnię dodając w niej dodatkowe okno ...

ja bym lodówkę postawiła w części, w której zaplanowana jest kuchenka, a kuchenkę przy prawej ścianie, drzwi do spiżarni otwierane na ścianę w spiżarni; według mnie okno w spiżarni nie jest potrzebne, likwidując je możesz zrobić zabudowę po sam sufit, im więcej półek w spiżarni tym lepiej

Niekoniecznie zlew i kuchenka muszą być w jednym, ciągu. Ważne aby tworzyły tzw. trójkąt roboczy. Zasadą jest ustawienie: lodówka -zlew -kuchenka. Produkty najpierw wyjmuje się z lodówki, potem myje a na końcu wrzuca do garnka.

W zasadzie jutro muszę zdecydować, czy zostawić spiżarkę przy kuchni, czy o tę przestrzeń powiększyć kuchnię dodając w niej dodatkowe okno ...

nigdy bym nie zrezygnowała ze swojej spiżarni

Kuchnia duża nie jest, w dodatku w prostokącie z oknem na mniejszej ścianie. Zedecydowanie nr 4, rozjaśni pomieszczenie i możesz do tego dać Twój ulubiony ciemny blat (niekonieczeni w wersji jak na zdjęciu). A kto powiedział, że każdy musi być passe? Oczywiście, że 2 jest efektowna ale moim zdaniem zbyt monotonna. Co kto lubi. Gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania. I bądź tu mądry! Powodzenia w wyborze.