Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

U mnie jest ciąg szafek dlatego wolę jeden kolor ewentualnie dół ciemny góry jasne. Niestety kuchnia jest "ślepa" o oknie mogę tylko pomarzyć

Witam,

a może sam dół szafek wenge (przecież będzie jasna podłoga, to nie

będzie się zlewać z podłogą), a kolorystyką będzie nawiązywać do salonu....

Bo co w salonie będzie koloru fino?

Dać wtedy jasne blaty, jasne górne szafki, część ze szkłem mlecznym

i dodatki stalowe, ładnie doświetlić .... Może tak?

Pozdrawiam,

GGGosik

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie jest ciąg szafek dlatego wolę jeden kolor ewentualnie dół ciemny góry jasne. Niestety kuchnia jest "ślepa" o oknie mogę tylko pomarzyć

Witam,

a może sam dół szafek wenge (przecież będzie jasna podłoga, to nie

będzie się zlewać z podłogą), a kolorystyką będzie nawiązywać do salonu....

Bo co w salonie będzie koloru fino?

Dać wtedy jasne blaty, jasne górne szafki, część ze szkłem mlecznym

i dodatki stalowe, ładnie doświetlić .... Może tak?

Pozdrawiam,

GGGosik

Podłoga w salonie i reszta mebli tzn stół i stolik + szafka pod tv będzie wenge dlatego myślę, żeby kuchnia była fino (to taka alternatywa pomiędzy wenge ciemnym a jasnym). Opcja z dolnymi szafkami wenge tez mi się podoba tyle ,że górne szafki z płyty np. beż już nie. Chyba żeby był to front lakierowany. Zastanawia mnie tylko czy łączenie drewna z lakierowaną górą nie będzie trochę kiczowate ?

Ja uderzę z innej strony.

Jakiego jesteście wzrostu - bo przy takim układzie półek widzę że musicie mieć oboje po 180cm.

Mam znajomych (wysokich) i oni sprezentowali sobie kuchnie z podwyższonym blatem,

i maja tylko jeden szereg półek zamontowany, ale za to wyżej, dzięki temu nie schylają się podczas codziennych czynności, i nie przeszkadzają im nisko zawieszone półki.

My jesteśmy niscy i widzę pewną niedogodność w obecnej kuchni - nie dosięgam do górnych półek - przez to stoją puste, a ponieważ są tak jak u ciebie podwójne źle się czuje podczas gotowania, bo mam coś „fejs tu fejs”:).

W nowej kuchni - którą już sobie zaprojektowałam, będę miała tylko jeden rząd półek zawieszony odpowiednio wysoko żeby nie czuć dyskomfortu i odpowiednio nisko żeby do nich sięgać bez problemu.

(mam 162cm).

Mam 172 wiec trochę do 180 mi brakuje . Szafki będą miały razem standardowy wymiar tradycyjnych szafek czyli 72 cm myślę że nie będzie problemu. Nie mogę zrezygnować z górnych szafek bo to jedyne jakie będę mieć. Dolne to od lewej pralka, rogowa(tam będzie kosz na śmieci),zmywarka, piec i szuflady na garnki.

Witam,

kuchnia jest ośrodkiem życia rodzinnego, zatem jej przemyślane zaprojektowanie należy do fachowców w dziedzinie - także sugeruję skorzystać z porad architektów wnętrz.

Ja osobiście skorzystałem i jestem w stu procentach zadowolony.

pozdr

Jutro jadę kupić kafle. Bardzo podoba mi się gres na "wysoki połysk" ale wyczytałam gdzieś że jest bardzo śliski, podatny na odpryski i nie nadaje się do kuchni .Co o tym myślicie??

Witam,

ja bym nigdy i nigdzie nie zdecydowała się na polerowane płytki na podłodze...

Zabójstwo dla dzieci latających na bosaka, oraz dla nas efekt "skórki banana"

jak mokro... :) Ale każdy lubi coś innego.

Zaś jeśli chodzi o wcześniejsze pytanie a'propos łączenia mat z połyskiem

frontów w szafkach kuchennych, to jestem jak najbardziej za :)

Na innym forum czytałam, że takie połączenie bardzo ładnie wygląda

i ... że jest modne.... (ja tam nigdy za moda nie szłam, a takie połączenie

naprawdę mi sie podoba-jeśli oczywiście jest to ciemny i jasny, a nie tylko

ciemny w obydwu opcjach)

Fajnie by wyglądał fornir wenge (mat) i do tego jasne szafki (np. beż lub

kawa z mlekiem) w połysku :) Uwierz mi, nie ma aż tak dużo roboty

z połyskiem... Mam w obecnej kuchni (12 lat) kilka szafek (w tym

zabudowa lodówki) w połysku, w dodatku ciemny niebieski!

i nie narzekam, a nawet w nowym mieszkanku nie boję się znowu zrobić

elementów w połysku :)

Pozdrawiam, GGGosik

Mam pytanie - jakich wymiarów jest szafka narożna przy kuchence? bo widzę że chyba niestandardowe 90x90?

Dzięki z góry za odp.

zgadza sie. szafki nie są standardowe, a robione na wymiar. tak małą i w sumie trudną kuchnię niełatwo było by wyposażyc z gotowych szafek... przyznam sie, ze nie wiem jaki ma wymiar :)

A ja z kolei mam pytanie o wysokośc tego "barku" między kuchnią a salonem? (może gdzieś była ale nie doczytałam..)

barek ma 110 cm bez blatu.

osiot, nie widzę związku Twojego postau z wątkiem. Jak chcesz sie zareklamować załóż sobie osobny wątek... :roll:

Witam

bardzo proszę o opinię na temat projektu mojej kuchni

czy macie może podobne?

Witaj,

moja kuchnia będzie nieco podobna - taki wzor frontów, ale wanilia a drewnopodobne blaty.

Czy jesteś pewna, że chcesz miec te narożne otwarte półki przy oknie i te przy barku? One są niepraktyczne, na ogół służą do stawiania jakiś drobiazgów, które nie zawsze są dekoracyjne.

Co do barku... sam barek ok., duży, wygodny blat, ale to zadaszenie i rura..., no ale to Tobie ma się podobać, Twoja kuchnia i Ty musisz czuć się w niej dobrze.

pozdrawiam

Basia

witaj Basiu

dzieki za odpowiedź :)

wszystkie sugestie sa mile widziane

Jeżeli chodzi o otwarte półeczki to rzeczywiście nad tymi koło barku poważnie sie zastanawiam, tylko nie wiem za bardzo jak inaczej, ładniej wykończyć to miejsce

Czyli że ta rura i zadaszenie to brzydko ? czy nie modnie? czy nie wygodnie?

hmmm

czy masz już może wstępną wycenę swoich mebli?

nam wycenili ją na 9 tys. bez AGD

zastanawiam sie czy to dobra cena :-?