Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Uprzedzam, że zebrano może sie kiedyś "przejeść"...

Wiadomo, że wygląda dosyć "ostro".

Mnie osobiście też bardzo się podoba,

ale odradzano mi właśnie z tego względu...

To tak, jak pomalować ściany w pokojach na ostre kolory,

to po tygodniu nie da się w nich długo siedzieć...

mam jeden pokój brudno-czerwony

zgadnij jakiego koloru teraz nie znoszę , a wcześniej był moim ulubionym :evil:

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zgadzam się z przedmówczynią :)

A może jak chcesz tę zabudowę po sufit,

to właśnie te część zrób na zebrano, a reszta

szafek w innym kolorze? Np. krem w połysku....

Zależy też, jakie będziesz miała blaty...

To są fajne połączenia, tylko trzeba bardzo dobrze dobrać

kolory, żeby nie wyszedł misz-masz...

Ja tak chciałam zrobić, ale jakoś nijak to nie pasowało

(za blisko była zabudowa po sufit - a nie dało się jej

odgrodzić ścianką gk) Chciałam wenge z białym połyskiem...

My tez nie będziemy mieć zabudowy po sufit.

Ja myślałam, ze jesteś za tym iż zebrano może się znudzić i dlatego proponowałam drugi kolor :lol:

Nam np. podobają się takie różne intensywne kolory, a zebrano samo w sobie jest dosyć ciekawe :)

Czyli co... problem z głowy?? :lol: Czy myślicie może jeszcze nad innymi frontami? :>

• 2 weeks później...

Ze względu na poprawę komunikacji (poszerznie korytarza) zmuszona jestem skrócić kuchnię

i teraz obawiam się, że dośc niewygodnie będzie mieć zlew tak blisko lodówki

czy moglibyscie (może z własnego doświadczenia) napisać czy jest do bardzo niewygodne?

obawiam się tez że kuchnia wychodzi taka malutka, nie mam pomysłu na wiszące szafki

dodam , że kuchnia jest zupełnie otwarta na jadalnię, korytarz i salon

http://images23.fotosik.pl/202/b0264d23a71ffd8c.jpg

A może teraz mi pomożecie. Moja kuchnia ma być podobna troszkę do tej na fotografii-ale chcę zrobić szafki do samego sufitu. Troszkę z lenistwa, co by nie było tyle sprzętów do odkurzania, trochę za namową męża - nie chce, żebym sie przemęczała.... Czy ktoś ma i czy warto? Jakie wrażenia z mieszkania w takiej kuchni? Pomóżcie, bo w tym tygodniu podejmuję decyzję.Kuchnia 3mx3m.

....Wyczytałam jednak, że jest to niepraktyczne: po pierwsze stojąc przy zlewie może być problem z otwarciem zmywarki a po drugie nawet jeśli zmywarka sie otworzy, to będziemy musieli się do niej przekręcać wstawiając naczynia, co jest niewygodne.

No i jestem w kropce. Może wypowiedziałby się ktoś, kto tak ma i wyjaśnił jak to wygląda w praktyce.

kto ma takie ustawienie jak wyzej??

rzeczywiscie powoduje to takie problemy? czy jest to tzw, szukanie dziury w calym??

p[ozdoro

Nam tez podoba sie zebrano.. i tak sie zastanawiamy co do tego dodac..

na stronie firmy kampra meble znalezlismy kompozycje gory zebrano i dolow podobnych ale jasnych... wydaje nam sie to dobrze dobrane.. zastanawiamy sie jakie kafle dac na podloge do tego i czy lepiej w karo czy prosto.

A moze pokombinowac zebrano z tym jasnym ale nie gora dol tylko jakos na przemian kilka szafek zebrano i kilka jasnych na gorze i tak samo na dole...

mam nadzieje ze te fronty sa w standardowych cenach??

aaa.. i jeszcze jedno.. chcemy kupic sprzet agd w stali i niezabudowywac tego.. nam sie wydaje ze bedzie OK z tymi frontami a co wy sadzicie?

pozdrawiam

Boru, co do zlewu u nas - nie będzie zlewu narożnego. będzie tradycyjny chyba po tej stronie co okno (ociekacz zachodzi w róg), albo na tej ścianie prostopadłej.

Ta pierwsza wersja daje więcej miejsca do chowania IMHO i dużo lepszy "kontakt" zlew - zmywarka, a ta druga ma plus oswietlenia podszafkowego.

Meble chyba kupimy z Vinotti - easy lliving, one są orzechowe (ale w smugi ciemniejsze - ogólnie kolor ciemniejszy niz na ich www. Mają ciemne folie na szkle i myślę, że z ciemnymi meblami w kuchni powinno to być ok (ciemna szyba na okapie do tego też dochodzi).

A i chyba nie będzie tej zabudowy wysokiej. Więc ta nasza kuchnia nie będzie mocno zabudowana, jedyne szafki wiszące, ale ze szklanymi frontami na tej ścianie koło pieca.

Dziś znów wizyta u projektanta. Mam nadzieję, że już ostatnia i że już nic nowego nie wymyślę.

Co do sprzętu to my kupujemy w inoxie, ale do zabudowy. Lodówkę mam wolnostojącą, więc zostaje. Mikrofalkę mam też wolnostojącą, ale też w inox.

Piec będzie do zabudowy, zmywarka też (tu chcę zintegrowany panel)