scania 15.07.2005 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Złożyłem wniosek do Urzędu Miasta o wykonanie prac budowlanych polegających na wymianie istniejącego ogrodzenia z siatki na słupkach betonowymi na ogrodzenie betonowe typowe. Niestety otrzymałem decyzje odmowną. Nakazano mi odsunięcie się z ogrodzeniem o 3 m w głąb mojej działki. W uzasadnieniu podano, że budowa ogrodzenia ww miejscu powoduje ograniczenie w korzystaniu drogi gminnej i narusza warunki planu przestrzennego zagospodarowania. Dotarłem do wiadomości, że plan przestrzennego zagospodarowania nie istnieje i ma być dopiero opracowany a ww droga nie jest sklasyfikowana jako droga gminna tylko polna (stanowi ciąg pieszy o szerokości 2 m łączący dwie ulice bez połączenia z innymi działkami, jej stan prawny jest nie uregulowany ). Z drugiej strony tej „drogi” położone są tereny stanowiące własność UM i nic nie stoi na przeszkodzie wykorzystanie tamtych terenów. Chcąc przesunąć ogrodzenie jak nakazano w decyzji będę musiał zlikwidować bramę wjazdową do mojej działki z jednej z ulic. Proszę o ewentualną poradę lub komentarz bo UM stoi na niezmiennym stanowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.07.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 nie wymieniaj ogrodzenia, tylko wyremontuj. A to jest bez zgloszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scania 15.07.2005 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 A co w sytuacji kiedy zależy mi na wymianie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scania 16.07.2005 05:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Z tego co wiem to nie ma specjalnych wymogów odnośnie odległości budowanego ogrodzenia od strony drogi. Ogrodzenie takie powinno być natomiast wzniesione w granicach istniejącej działki budowlanej, przy czym także zewnętrzna część ogrodzenia winna mieścić się w granicach działki. To o co tutaj chodzi ?.A gdzie tutaj poszanowanie prywatnej własności. Może ktoś wie coś więcej na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 19.07.2005 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Jesli to jest droga polna bez nazwy mozesz bez zadnych konsekfenci postawic ogrodzenie ale do wysokosci 2,2m i nie trzeba na to zadnej zgody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts