JoShi 27.11.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 A grzebień jakie musi miec zęby??? W zależności od wielkości płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
granat110 27.11.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Bardzo wyczerpująca odpowiedz,chodzi mi właśnie o wielkośc tych zębów? NIe wiem płytki 30x30, lub 40x40, 50x50.cm oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tazz 28.11.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 ja dodam jeszcze ze jakosc kleju i jego ilosc jest wazna, bo jak wiadomo klej sie kurczy. W miejscach gdzie jest wiecej kleju moze plytke wciagnac- w czasie ukladania plytki tworza rowna powierzchnie, ale nastepnego dnia po wstepnym wyschnieciu kleju juz nie jest tak rowno... (niby paca zebata narzuca grubosc kleju ale wiadomo jakie mamy tynki) dodam ze jakosc plytek ma tez znaczenie- niby wygladaja na rowne ale nie sa, dodam ze warto popytac o inna klase plytek- te o nizszej klasie z powodzeniem mozna polozyc w kotlowni czy w pom. gosp.-tylko trzeba przejrzec przed zakupem czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
granat110 30.11.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Ponawiam pytanie, jakiej wielkości mają byc te zęby w pacy do płytek wielkości np. 30x30 czy 40x40 lub 50x50.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 30.11.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Ponawiam pytanie, jakiej wielkości mają byc te zęby w pacy do płytek wielkości np. 30x30 czy 40x40 lub 50x50.??? Powiem tak my mamy płytki 50x50 mamy mieć parkiet 15mm więc tą wysokością byliśmy ograniczeni ale wylewka miała ponad rok (po bokach nie wytarta od chodzenia- wyższa, po środku lekko wytarta). Mąż w związku z tym używał różnych pac , z różnymi grzebieniami w zależności od tego jaka ilość kleju miała iść (oczywiście nie było tak , że jedna płytka jedna paca a następna płytka większa paca - było to miejscowo) nie chcę okłamać, wprowadzić w błąd ale dokładne mogę podać jak wróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 20.09.2020 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Przecież nie będę się uczył ciąć na marmurach czy innych granitach. Nie będę także kładł tych płytek w kuchni czy łazience, tylko w garażu albo piwnicy. Nowych także nie będę kupował tylko wykorzystam te co mam. Chciałem tylko się dowiedzieć co jest dobre do cięcia płytek (glazury i terakoty) Za inne rady serdecznie dziękuję. Fajny temat, bo ja też w przyszłym roku po raz pierwszy wezmę się za płytki. Na szczęście tylko w garażu (chyba gres techniczny) oraz w piwnicy użytkowej. A propos, jakiego rodzaju płytki radzicie do piwnicy? Też gres techniczny? Znacie może jakąś stronę typu "zrób to sam" ze szczegółowo wyjaśnionym postępowaniem w przypadku samodzielnego układania płytek przez amatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts