Gość 27.03.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 ...I tu dochodzimy do sedna sprawy. Nie trzeba tego rysować bo można sobie wyobrazić: gładki, nie wiązany pręt, praktycznie bez otuliny, wyłącznie dołem....Ged powiekszyłem sobie to zdjęcie http://img332.imageshack.us/img332/4148/laniestropu30os.jpg i w tej chwili moge bez wątpliwości napisac - prety sa żebrowane - wiazane (owszem niedbale) - pręty sa odginane / co drugi nad podporą / w góre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 02.04.2007 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Po wizycie fachowca stwierdził co następuje. Postawić słup wykonując wcześniej zbrojenie pod niego.Wstawić dwuteownik 200 mm ok 5m wkuty/podparty na ścianach + na słupie w poprzek ugięcia.Na ścianie gdzie jest okno o szer.ok 1,8m zmniejszyć okno do 1m oraz zamurować pozostałą połowę i dopiero na powstałej ścianie oprzeć dwuteownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 02.04.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Po wizycie fachowca stwierdził co następuje. Postawić słup wykonując wcześniej zbrojenie pod niego. Wstawić dwuteownik 200 mm ok 5m wkuty/podparty na ścianach + na słupie w poprzek ugięcia. Na ścianie gdzie jest okno o szer.ok 1,8m zmniejszyć okno do 1m oraz zamurować pozostałą połowę i dopiero na powstałej ścianie oprzeć dwuteownik. W takim razie gratuluje fachowca - jakby byli w Polsce tacy lekarze chirurdzy plastyczni to twarz zszywali by dratwą - żyć z tym można w końcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 02.04.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 no właśnie, dupne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 03.04.2007 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Radziliście zapytać o zdanie fachowca więc posłuchałem i zaprosiłem go na budowę.Stwierdził złe wylanie i co gorsze za cienkie bo okazało się że strop ma średnio 11 cm grubości.Wykonany został dodatkowo ze złego materiału ponieważ widać za dużo kamienia.Jak widać i na forum zdania są podzielone co do rozwiązań. Być może trzeba to zobaczyć aby podać rozwiązanie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 03.04.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Radziliście zapytać o zdanie fachowca więc posłuchałem i zaprosiłem go na budowę.Stwierdził złe wylanie i co gorsze za cienkie bo okazało się że strop ma średnio 11 cm grubości.Wykonany został dodatkowo ze złego materiału ponieważ widać za dużo kamienia. Jak widać i na forum zdania są podzielone co do rozwiązań. Być może trzeba to zobaczyć aby podać rozwiązanie problemu. Radziliśmy poszukać dobrego projektanta a nie takiego co przedtsawia taką opinię jaką moze i ogrodnik stworzyc i proponuje rozwiązanie z gatunku prymitywnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 03.04.2007 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 To znaczy że gościu który projektuje od 30 lat jest złym projektantem ?. Zgłupieć można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 03.04.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 To znaczy że gościu który projektuje od 30 lat jest złym projektantem ?. Zgłupieć można. To znaczy,że jak przychodzisz do gościa i mówisz ,że potrzbujesz wykonać wzmocnienie ale tak aby nie zeszpecić pokoju to on jakieś wymyśla sensowne - jak idziesz do lekarza ze zwichnieta ręką a on proponuje amputację to chyba nie skorzystasz z jego usług? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.04.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 To znaczy że gościu który projektuje od 30 lat jest złym projektantem ?. . jak nigdy nie był na budowie? jak jego uwagi sprowadziły się do oczywistych spraw? jak jego pogląd na temat zakończył się z górą słupa? jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 03.04.2007 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Uprawnienia: Projektowanie architektoniczno-budowlane i nadzory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 11.04.2007 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Panowie czy przy szerokości pomieszczenia 4,5m i słupie na środku nie wystarczy dwuteownik 140 lub 160 ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 22.04.2007 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Witam ponownie. Strop podniesiony 1cm i podparty dwuteownikiem.Wszystko wygląda dobrze.Jednak nasówa mi się pytanie jaką zrobić wylewkę na stropie tak aby niepotrzebnie go nie obciążać.Słyszałem o lekkich wylewkach sporządzonych z mieszaniny styropianu i cementu co o niej sadzicie a może macie inny pomysł.Podłoga ma być wykończona panelami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.04.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 ja wyrównałbym stropminimalnie styropianu i minimalna gr wylewki zbrojonej siatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 22.04.2007 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Dziękuje Brzoza. ja wyrównałbym strop minimalnie styropianu i minimalna gr wylewki zbrojonej siatka - ile stryopianu proponujesz i jaką grubość wylewki. Jeszcze jedno pytanie. Podparty strop jest ugięty ok 5 cm. Tynkarz nie chce podjąc sie jego tynkowania twierdząc że tynk spadnie ( też się z tym zgadzam). Z czego wykonać sufit ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.04.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 zrobic nadlewke na mokro, na to bezpośrednio przykleic 1-2 cm styropianu, poźniej jastrych 3,5~4 cm z wtopiona siatką sufit wyprowadzic listwami i przykręcic gips - kartony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 22.04.2007 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts