Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak radzicie sobie zima z dojazdem?

Recommended Posts

Coście sie tak czepili tego Jeepa.Mój jest staruszek ma 10lat.Jest kochany,niezawodny.Wszedzie dojedzie i nie mówie tu o jakiś smiesznych podjazdach na posesje polna drogą.Fakt,że nie dbam o niego ,jest zrysowany i poobijany,ale kocham nim jezdzić.Pali 10-11 l.paliwa co wcale nie jest dużo.Silnik 4 l. No i mój to automat,co jest oczywistym plusem dla mnie,bo nienawidze mieszać biegami,moge sie delektować jazda.Dobrze prowadzony samochodzik odwdzięcza sie.Ja taka romantyczka jestem.Jesli ktos chce kupic tylko po to samochód by w zimie i jesienia spokojnie dojechac do swojego domku na odludziu to polecam właśnie jeepa.Jezdzimy w teren z różnymi znajomymi i jeep no i ułaz radza sobie najlepiej.W drodze na słynne Polany Surowiczne w Bieszczadach popadały ToyotyLandcrusery lub Pickup-a Toyoty, Patrole Nissany sie topiły.A jeepek i suzuki ani razu nie dały dupy....

• 2 weeks później...

witam,

my natomiast kupilismy dzialkę z wlasna droga dojazdową, od garazu do ulicy asfaltowj bedzie jakies 45 m. Z jednej strony jest to niesamowita zaleta, bo droga tylko nasza o szerokości 5,5m wiec powieksza nam sie podjazd ( spokojnie 3 samochody zaparkuja jeden za drugim a dalej bedzie przejazd) z drugiej jednak strony, jest to wada ( odsniezanie zima). Maz nie daje mi spokoju, bo mowi ze nie chce na starosc z lopata biegac. Słyszalam ze jest jakas technologia ( materiały, ktorymi pokrywa sie podłoże, np asfalt, do ktorych nie przywiera snieg )

czy ktos z Was moze slyszal o czyms takim, lub o czyms podobnym ? i czy macie pojecie ile to moze kosztowac ?

witam,

my natomiast kupilismy dzialkę z wlasna droga dojazdową, od garazu do ulicy asfaltowj bedzie jakies 45 m. Z jednej strony jest to niesamowita zaleta, bo droga tylko nasza o szerokości 5,5m wiec powieksza nam sie podjazd ( spokojnie 3 samochody zaparkuja jeden za drugim a dalej bedzie przejazd) z drugiej jednak strony, jest to wada ( odsniezanie zima). Maz nie daje mi spokoju, bo mowi ze nie chce na starosc z lopata biegac. Słyszalam ze jest jakas technologia ( materiały, ktorymi pokrywa sie podłoże, np asfalt, do ktorych nie przywiera snieg )

czy ktos z Was moze slyszal o czyms takim, lub o czyms podobnym ? i czy macie pojecie ile to moze kosztowac ?

Słyszałem o odladzaniu. Pod nawierzchnie daje sie rury z Borygiem podłącza do instalacji c.o. i snieg lód itp sie roztapia. Podobno nawet niektóre boiska piłkarskie maja takie instalacje.

Pozdrawiam

[

Słyszałem o odladzaniu. Pod nawierzchnie daje sie rury z Borygiem podłącza do instalacji c.o. i snieg lód itp sie roztapia. Podobno nawet niektóre boiska piłkarskie maja takie instalacje.

Pozdrawiam

dziękuje za info :) .nie wiesz przypadkiem gdzie powinnam poszukac blizszych informkacji na ten temat ?

dzięuje i pozdrawiam

[

Pozdrawiam

dziękuje za info :) .nie wiesz przypadkiem gdzie powinnam poszukac blizszych informkacji na ten temat ?

dzięuje i pozdrawiam

Poszukaj tutaj w dziale odladzanie boisk piłkarskich

http://www.aquatherm.com.pl/new/1.htm

Pozdrawiam