Veronika 28.07.2005 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Jak na osobę,która dopiero zaczyna budowanie,świetnie sobie poradziłaś ze sformułowaniem samego pytania.Slicznie wszystko pogrupowałaś,kolejność odpowiednia. Sporo tu kierowników budowy,na pewno Ci pomogą. Chociaż troszku. Wielkie dzięki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 28.07.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Uważaj na opala! chce uśpić Twoją czujność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 28.07.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Veronikadalbym sie zabic,ze kogos mi przypominasz.i to kogos,kto w polityce,nie jest kulturalny.trafilem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 28.07.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Veronika dalbym sie zabic,ze kogos mi przypominasz. i to kogos,kto w polityce,nie jest kulturalny. trafilem? Beger?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 28.07.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Pewnie Wam chodzi o ten owies w kącikach ust... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 28.07.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 mysle o forumowej polityce.nie tej w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 28.07.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Leon?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 28.07.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 zajrzyj do prezydentow.szybko go/ja rozpoznasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 28.07.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Mistrzu JediZa gorąco na zagadki.Wal prosto z mostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 28.07.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 idz do prezydentow.najwiekszy czerwony/na,to on.rozpoznasz bez trudu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 28.07.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Przejrzałem tylko jedną stronę i chyba wiem o kogo chodzi.Fakt,pyskata bestia.Ale może ładna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.07.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 ładny jeśli już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonbon 28.07.2005 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 A swoją drogą czy można bezgranicznie polegać na ich zdaniu czy też należałoby sprawdzać ich pracę. Tak tak można polegać i wierzyć na słowo - w końcu to fachowcy, nawet jak zrobią z dykty i podeprą kołkami... A tak na poważnie - do wszytskiego trzeba podchodzić z dozą nieufności, wszystko sprawdzać i kazać sobie tłumaczyć czemu tak a nie inaczej, przed jakimś etapem warto pytać jak to chcą zrobić i czemu tak a nie inaczej, i rób ze wszystkiego zdjęcia, ile wlezie. Jak zalewają łąwy rób zdjęcia wykopu, szalunków, zbrojenia, jak kładą instalacje rób fotki instalacji (wszystkie instalacje warto obfotografować lub obfilmować, w tle postaw coś (np. łatę z podziałką) by mieć punkt odniesienia do wymiarów - zobaczysz jak się przyda przy poszukiwaniu gniazdek i wierceniu by nie trafiać w kable i rury. Domagaj się odbiorów poszczególnych faz budowy, domagaj się wpisów kierownika, odwiedzaj budowę tak czętso jak to tylko możliwe i w różnych godzinach bez zapowiedzi, żądaj certyfikatów np. na beton, pobieraj próbki betonu, mów o tym w betoniarni (że tak robisz - próbki). DOmagaj się szczegółów na fakturze (jaki beton, jaka ilość a nie np beton cena i koniec). Oj można by wiele pisać, ale to samo znajdziesz po przeczytaniu kilku dzienników, a czego się wystrzegać dowiesz się po przeczytaniu kilkunastu postów typu "Ratunku ..." Obyś nie potrzebowała tak pisać. Pozdrawiam Rafałek, podziwiam Ciebie, jesteś naprawdę wiele wart, choć występujesz gratis Jak zwykle masz rację. Dzis mnie przeraził fakt, że wiem więcej niż mój wykonawca, który po raz pierwszy uznał moje argumenty , a tego wszystkiego dowiedziałem się tu - z forum, na serio warto tu być!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonbon 28.07.2005 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 A swoją drogą czy można bezgranicznie polegać na ich zdaniu czy też należałoby sprawdzać ich pracę. Tak tak można polegać i wierzyć na słowo - w końcu to fachowcy, nawet jak zrobią z dykty i podeprą kołkami... A tak na poważnie - do wszytskiego trzeba podchodzić z dozą nieufności, wszystko sprawdzać i kazać sobie tłumaczyć czemu tak a nie inaczej, przed jakimś etapem warto pytać jak to chcą zrobić i czemu tak a nie inaczej, i rób ze wszystkiego zdjęcia, ile wlezie. Jak zalewają łąwy rób zdjęcia wykopu, szalunków, zbrojenia, jak kładą instalacje rób fotki instalacji (wszystkie instalacje warto obfotografować lub obfilmować, w tle postaw coś (np. łatę z podziałką) by mieć punkt odniesienia do wymiarów - zobaczysz jak się przyda przy poszukiwaniu gniazdek i wierceniu by nie trafiać w kable i rury. Domagaj się odbiorów poszczególnych faz budowy, domagaj się wpisów kierownika, odwiedzaj budowę tak czętso jak to tylko możliwe i w różnych godzinach bez zapowiedzi, żądaj certyfikatów np. na beton, pobieraj próbki betonu, mów o tym w betoniarni (że tak robisz - próbki). DOmagaj się szczegółów na fakturze (jaki beton, jaka ilość a nie np beton cena i koniec). Oj można by wiele pisać, ale to samo znajdziesz po przeczytaniu kilku dzienników, a czego się wystrzegać dowiesz się po przeczytaniu kilkunastu postów typu "Ratunku ..." Obyś nie potrzebowała tak pisać. Pozdrawiam Rafałek, podziwiam Ciebie, jesteś naprawdę wiele wart, choć występujesz gratis Jak zwykle masz rację. Dzis mnie przeraził fakt, że wiem więcej niż mój wykonawca, który po raz pierwszy uznał moje argumenty , a tego wszystkiego dowiedziałem się tu - z forum, na serio warto tu być!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts