Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie!!

czytam i czytam o tej pompie ciepła, nie ukrywam że bardzo jestem zaineresowana tym rozwiązaniem i przez to obawiam się, że może nie dostrzegam jego wad :wink: zatem pytam Was kochani, czy ktos w Was jest może niezadowolony z pompy ciepła? z jej efektywności cieplnej? z jej ekonomi? moze rachunek za prąd kogoś zaskoczył? może nie jest w domu za ciepło, nie jest tak tanio jak miało byc?? czekam niecierpliwie na odpowiedzi :D:D:D

mundzia :p

https://forum.murator.pl/topic/37927-czy-ma-ktos-pomp%C4%99-ciep%C5%82a-i-jest-niezadowolony/

Mundzia,

Nie odpowiem wprost na Twoje pytania, bo ja nie mam doświadczenia. Jestem jednak w kontakcie z jedną z firm, które montują pompy ciepła (nazwę mogę Ci przesłać na PRIV). Teraz jestem na etapie projektowania i zaraz potem umawiam się z ich przedstawicielem handlowym, na rozmowy.

Ich pracownik mówł , że rozmowy zaczynają od lustracji działki i projektu właśnie. Jeżeli będziesz chciała zrobić wycenę pompy na Twoje potrzeby a to przecież nic nie kosztuje, a daje lepszy obraz sytuacji, to daj znać. Póżniej mogłybyśmy stworzyć "konsorcjum" i jeżeli będziesz zdecydowana to "pomęczymy" ich o ceny. Zawsze 2 inwestycje w Poznaniu to obniżka ich kosztów, więc cena mogłabybyć korzystaniejsza.

Jeżeli dalej Cię to interesuje to daj znać na PRIV skąd dokłanie jesteś.

Pozdrawiam,

ALison

https://forum.murator.pl/topic/37927-czy-ma-ktos-pomp%C4%99-ciep%C5%82a-i-jest-niezadowolony/#findComment-759399