mako 04.08.2005 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Witajcie budujący i wykańczający swoje domy. Zdecydowałam się podzielić z Wami, ku przestrodze, moimi doświadczeniami z firmą Gebauer. W 2002 roku zamówiłam u nich drzw - fantastyczne z witrażem bluszcz (jak sie domyślacie kosztowały niewąsko bo ponad 4.600). Po ich otrzymaniu okazało się że to kompletna klapa. Witrażu nie było, tylko szyba piaskowana z wzorem bliżej nie określonym. Wizjerek zamontowali na wysokości jak dla dziecka, a na dodatek nie mogłam zamknąć ich na drugi klucz, bo wysokość na sztabę była źle wymierzona. Stał się cud i przyjęli moją reklamacje. W ramach niej naprawili zamek i ... obiecali wymienić "witraż". ........ Jest rok 2004 a ja do tej pory czekam i proszę się u nich o dokończenie reklamacji. W międzyczasie klamka którą mi zamontowali straciła złocenia i zmatowiała - jej również nie chcą wymienić. W tej chwili nie odpowiadają na moje pisma i ignorują minie całkowicie. Jaki z tego morał? Jeśli firma chwali się posiadaniem certyfikatu ISO nie wierzcie jej. A od Gebauera trzymajcie się z dala. Jako doświadczony budujący teraz już wiem że stolaż zrobi drzwi takie same a może lepsze po niższej cenie. Pozdrawaim Wszystkich i życzę trafniejszych wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 04.08.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Z Gebauerem miałem też do czynienia tzn. zamówiłem u nich okna i drzwi. Jedno okno półokrągłe miało źle zrobione szprosy wewnętrzne (technologicznie były OK ale miały zły promień łuku w stosunku do łuku okna). Trudno powiedzieć czy wina była po stronie producenta (Gebauer) czy pośrednika - firma reprezentująca Gebauera w Warszawie. Fakt jest taki że Gebauer przygotował nową szybę, przyjechał i ją fachowo wymienił.Poza tym okna są super. Drzwi też się dobrze sprawują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 04.08.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Jest rok 2004?Po czym Ci tak czas stanął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.08.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Jest rok 2004? Po czym Ci tak czas stanął? Pattaya Ty tez tak chcesz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 04.08.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Aaaaa...To Twoja robota Moniś.Musisz być dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.08.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Az tak nie dalabym rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 04.08.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Ja mam okna z gebauera i jest OK. Nie było żadnych problemów, dostarczyli 1 tydz PRZED terminem (bardzo mi to pasowało). Wszystkie okna funkcjonują prawidłowo i wyglądają super. A już prawie byłam zdecydowana na urzędowskiego. Od Urzędowskiego za to wzięłam drzwi zewnętrzne, bo gebauer nie miał takiego wzoru a koszt wykonania indywidualnego zamówienia przewyższył znacznie cenę u Urzędowskiego. Wczoraj montowali mi te drzwi, powtarzam: Urzędowski, i tu jest klapa zupełna. drzwi mają 3 usterki: krzywo wycięte jajko (model z przeszklonym owalem), wgniecenie jakby od przytrzaśniętego drutu z próbą nieudolnego zamaskowania lakierem, i beznadziejnie położony silikon (silikonują łączenia poszczególnych elementów). Wady zauważył nawet monter, twierdząc że skrzydło jest do wymiany. Wkurza mnie to, bo przecież mają kontrolę jakości, nawet jak zatrudniają ślepych co krzywego jajka nie zauważą, to pod palcami wgniecenie i wady silikonu powinni wyczuć! a tak to liczą że klientowi nie będzie się chciało reklamować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 04.08.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Ja mam okna od Gebaura i jestem z nich bardzo zadowolona. Zamawiałam je prosto u producenta razem z paroma forumowiczami. U mnie było odwrotnie niż u ankalenki - na moją prośbę montaż przesunęliśmy o 2 miesiące i nie było z tym żadnych problemów. Montaż odbył się bez problemów - wszystkie okna były ok. Po pół roku okazało się, że drzwi tarasowe od zewnątrz się wypaczyły - rekalamacja została uznana i drzwi w ciągu 2 tygodni zostały wymienione a przy okazji panowie dokonali jeszcze kilku regulacji i sprawdzili pozostałe okna. Ostatnio miałam problem z oknem - nie chciało się zamknąć - i następnego dnia po telefonie do Gebaura przyjechał pan, który wyregulował to okno i było po kłopocie. Kilka dni później znowu coś tam się porobiło z innym oknem i też następnego dnia pojawił się przedstawiciel Gebaura. Tak, że jeżeli chodzi o serwis i o same okna to jestem z nich bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts