inwestor 08.08.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 rencyska opadajom Święte słowa dokładnie tak chciałem już wcześniej napisać . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 08.08.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 I atmosfera uległa ochłodzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa iza 08.08.2005 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Dziękuję wszystkim za opinie i ostrą dyskusję. Dziś dopiero mogłam wejść na forum i przyznam, że jestem zaskoczona ilością postów. U mnie gmina nie dopłaca, a solary już dziś montują... a może już są na dachu. To 8 miesięcy traktowałam jako przesadę, lecz jeśli mówicie, że 6 miesięcy będą grzały moją wodę do kąpieli to i tak dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 08.08.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 A niektórzy tak się martwili wątkiem ekonomicznym a tu iza jest zadowolona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa iza 08.08.2005 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Być może niektórzy się dziwią, że idiotka wydała kasę na solarki i jescze jest z tego zadowolona... Lecz przy kotle miałowym, perspektywa palenia w piecu w środku lata była przerażająca. A na ogrzewanie olejem lub gazem niestety mnie nie stać, tymbardziej, że cena kotła też byłaby wyższa. I jeszcze te zbiorniki na działce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 08.08.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 iza i bardzo dobrze, jeżeli można zadać pytanie, to chciałbym się dowiedzieć, czy traktujesz instalatora jak cwaniaka który chciał Cię orżnąc na grubą kasę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.08.2005 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Być może niektórzy się dziwią, że idiotka wydała kasę na solarki i jescze jest z tego zadowolona... Czemu zaraz "idiotka" W takim układzie ja też jestem idiotą tylko mi kasy brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa iza 09.08.2005 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Wcale nie myślę źle o instalatorze, wiadomo, każdy zachwala swój towar, a skłonność do przesady mają wszyscy. Myślę, że każdy z Was miał okazję przekonać się i to nie jeden raz, że w każdej hurtowni mają najlepsze i najtańsze towary, ale całe szczęście, to my dokonujemy wyborów. Dziękuję wszystkim za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 09.08.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Iza. Moglabys sie pochwalic ile kosztowal cie zestaw kolektorows- sprzet plus montaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa iza 11.08.2005 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Trudno mi w tej chwili powiedzieć, bo mam z firmą instalacyjną podpisaną umowę na wykonanie wszystkich instalacji łącznie tj. - c.o w tym część podłogówa i część kaloryfery,- woda z recylkulacją- kanalizacja- solar- kotłownia na bazie kotła miałowego- rozprowadzenie instalacji centralnego odkurzania lecz bez odkurzaczaCałość 33.700 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 11.08.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Nie wiem jak duży masz dom ale prawie 34 tys za ten zakres to jakoś strasznie dużo jak na dom jednorodzinny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa iza 11.08.2005 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Łącznie z pomieszczeniami gospodarczymi, które tez będe ogrzewać i strychem do którego doprowadzam media, lecz go nie wykańczam około 230 m2. Wycenę robiły mi cztery firmy, jedna z nich zażyczyła sobie nawet 33 tys i to bez solarów i odkurzacza, a reszta była porównywalna. Tak wiec nie miałam wątpliwości co do końcowej kwoty i proszę nie mówcie mi teraz, że słono przepłaciłam, bo chyba się rozpłacze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 11.08.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Łącznie z pomieszczeniami gospodarczymi, które tez będe ogrzewać i strychem do którego doprowadzam media, lecz go nie wykańczam około 230 m2. Wycenę robiły mi cztery firmy, jedna z nich zażyczyła sobie nawet 33 tys i to bez solarów i odkurzacza, a reszta była porównywalna. Tak wiec nie miałam wątpliwości co do końcowej kwoty i proszę nie mówcie mi teraz, że słono przepłaciłam, bo chyba się rozpłacze.... Ok już nie piszę na ten temat bo nie chce abyś płakała . Najwazniejsze aby wszystko działało tak jak Ty chcesz i abyś była zadowolona. Z mojej strony powiem ci tylko tyle że o wydanej kasie dosyć szybko się zapomina . Takie rany goją sie przynajmniej u mnie dosyć szybko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa iza 11.08.2005 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Jednak zbiera mi się na płacz. Dodam jescze, że w ta kwotę wchodzi cały osprzęt tj. rurki, styropian pod podłogówkę, piec i armatura kotłowni, kaloryfery itd. Dodałam to tylko dla swojej "spokojności". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 11.08.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 iza i tyle to mniej, więcej kosztujezależy to wprawdzie od zastosowanych rozwiązań i materiałów, na przyzwoitych materiałach i dobrych rozwiązaniach, koszt całości mieści się w normieNIE MUSISZ SIĘ ZAŁAMYWAĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa iza 11.08.2005 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Stokrotne dzięki, bo już zaczęło mi się wydawać, że zostałam nabita w butelkę. Kamień spadł mi z serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 11.08.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Ja tez poprę Twoj wybor. Moim zdaniem, tak mniej wiecej, to była uczciwa cena, o ile materiały są przyzwoitej jakosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcturus 24.09.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 witam posiadam instalacje solarną firmy watt. 3 moduły kolektorów prózniowych, zasobnik 300 litrów dwupłaszczowy. solary zamontowane zostały we wrześniu zeszłego roku. w zimie były dni gdzie w zasobniku woda przekraczała 60st. średnia jednak była ok 40st. 31 marca wyłączylismy piec, cwu z solarów. a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 25.09.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Arcturus!Jeśli mogę spytać - ile taka instalacja solarna kosztowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 26.09.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 1950 kiedyś pisałeś w topicu, w którym uczestniczyłem o wspomagniu CO zestawem solarnym. Jak najlepiej zaaplikować takie rozwiązanie do kotłowni gazowej z grzejnikami blaszanymi i podłogówką. Pamiętam że rozwiązanie proponowane przez Hevalexa nie do końca Tobie pasowało i pisałeś coś o innym rozwiązaniu, czy mógłbyś je przybliżyć. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts