wojtek1967 05.08.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 W moim domu zaprojektowano kominy systemowe firmy SCHIEDEL. Z tego co zauważyłem są one budowane bezpośrednio na dziesięciocentymetrowej wylewce podposadzkowej. Czy brak fundamentu pod tymi kominami to normalka? Czy ktoś z Was tak budował? Proszę o porady w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 05.08.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Ja mam Schiedle na fundamentach robionych razem z fundamentami pod ściany. Razem wykonane i zero kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 05.08.2005 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Ja też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 05.08.2005 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Powinna być stopa fundamentowa pod komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelin 06.08.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 W projekcie jest rysunek fundamentów i raczej pod komin został on przewidziany.Spotkałem się jednak z opiniami u budowlańców, że Shidel jest na tyle lekki, że nie wymaga podstawy fundamentowej.Oczywiście jednak bezpieczniej jeśli będzie pod nim fundament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 06.08.2005 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Komin powinien być konstrukcją niezależną,wolnostojącą,oddylatowaną od posadzek ,wylewek,stropów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts