jareko 18.08.2005 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 wiec poloz sie spac odpocznij bo pobijesz w skutecznosci moja kuracje odchudzajaca - diete M i L Pod gruntem folia kubelkkowa (magrufol - niemiecka nazwa handlowa - kilka lat temu tylko taka byla dostepna na rynku) wystarczajaca styropian podtrzyma i docisnie powyzej gruntu siatka ma za zadanie zabezpieczac styropian przed uszkodzeniami i przy okazji stanowic powloke pod tynk. Poza tym czasem zaufaj kierownikowi budowy a teraz idz spac do slubnego sie przytul zrob mu to i owo by pamietal ze kobiete w domu ma a jutro jazda na budowe - z usmiechem na twarzy po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 18.08.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 nima faceta, rece mi sie troche trzesa... jeden facet przyszedl i powiedzial, ze ten klej z siatka mial za zadanie utrzymac twradosc podloza pod folie kubelkowa zeby kubelki sie nie zgniotly a nie opadnie mi ta folia po jakims czasie , nie osunie sie wglab gruntu? czy mocowanie tylko w tym gornym pasie wystarcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.08.2005 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 agniesiu ile osob tyle opiniilicz sie ze zdaniem kierownika , sama mysl , a jak nie bardzo wierzysz w swoje budowlane mysli , to poszukaj na forum wypowiedzi swoich idoli masz chyba takich co do tych schodow to powinny byc polaczone z budynkiem (z murem)nie ze styropianemidz spac , bo calkiem Ci sie pomieszajak potzrebujesz jakies tematy na rano to powiedz , wyszukam Ci i na priva na rano bedziesz miala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.08.2005 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 jejku - chlop swoje baba swoje jzu do lozka i kimono !!!!! wystaczy. Spoko. A jesli chcesz juz byc perfekcjonistka to se warstwe w okolicy gruntu rozpocznij od startowej (taka stalowa podpporka pod styropian ) Folia ci sie nie opusci....figi czasem z pomoca pomocnej dloni powinny a kubelki nie wyprostuja - ten facio gada od czachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.08.2005 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 ...co do tych schodow to powinny byc polaczone z budynkiem (z murem)nie ze styropianem.... zalezy jaka ich konstrukcja bedzie moga ale nie musza stanowic konstrukcji z budynkiem Aga do diaska - idz spac. Wykorzystaj fakt ze raczki Ci sie trzesa ....przyloz tu czy tam i zasnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 18.08.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 tzn te schody zewn sa polaczone z plyta wejsciowa u gory, i z fundamentem na schody u dolu, no i tak czy tak nie beda przylegac do sciany, i teraz pytanie, co najpierw? styopian, kubelki, czy najpierw schody zeby sie ocieplenie nie zniszczylo i dopiero potem ocieplenie wciskac? Jareko, jak ja moge spac, ja z nerwow, ze zgryzoty nie zasne, i czy atlas to nie za slaby klej z dolnej polki? Jareko kurde na co mi listwa startowa ja tam potrzebuje ciaglosci izolacji, wszytsko na styk, listwe to sobie dam na styropian, a raczej pod 15 cm na ocieplenie parteru lubie cieplo R dzieki, nie bede Cie tu wykorzystywac po nocach chociaz Jareko by sie pewnie ucieszyl hihi, ale owszem mam jeszcze pytania: np jak teraz beda mi ukladac teriwe to w ktorym miejscu zostawic przepusty na wentylacje mechaniczna? blizej zebra rozdzielczego lub belki, czy wrecz przeciwnie np w srodkowej odleglosci miedzy zebrem rozdzielczym a sciana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 18.08.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Folia ci sie nie opusci....figi czasem z pomoca pomocnej dloni powinny a kubelki nie wyprostuja - ten facio gada od czachy no nie, J rozwaliles mnie czy Tobie wszystko sie kojarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.08.2005 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 tzn te schody zewn sa polaczone z plyta wejsciowa u gory, i z fundamentem na schody u dolu, no i tak czy tak nie beda przylegac do sciany, i teraz pytanie, co najpierw? styopian, kubelki, czy najpierw schody zeby sie ocieplenie nie zniszczylo i dopiero potem ocieplenie wciskac? ----------------------- najpierw schody ocieplenie zawsze wcisniesz , a gdzie nie da rady to pianka dobawisz agniesiu te przepusty powinnas miec w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 18.08.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 agniesiu zostaw jak jest moze inaczej , ja bym tak zostawila no i chyba tak zostanie, a siatka z klejem dopiero od teraz, bo jakos nie usmiecha mi sie odkopywanie, wyciaganie folii, kolejne 2 dni, brrr, a najlepsze jest to ze powiedzial to facet, ktory mial byc dzis caly dzien na budowie no i przyjechal sobie po kilku wyskokowych okolo 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.08.2005 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 niestety agniesiu - prawie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.08.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 co do tej wentylacji wiesz chyba gdzie bedziesz miala kratki went to tam zostaw miejsca , pokaz im po prostumasz racje , ze nie bedziesz odkopywala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 18.08.2005 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 R masz racje, tyle tych pianek, silikonow, ze zawsze sie jakos uszczelni went w projekcie nie mam, bo w orginalnym nie bylo, a went mech moja adaptatorka dla domkow nie robila (tylko jakies przemyslowe dla hal prod) i nie chciala sie za to brac J - czemu niestety? ja tak tylko zapytalam nie potepiam, czasem nawet zazdroszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.08.2005 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 wiec gdzie bedzie rozprowadzenie rur do wentylacji?generalnie chodzi o to , ze przy went mechanicznej kazde pomieszczenie sredniej wielkosci ma 1 kratke nawiewna (MALA), a na korytarzu robie sie duza kratke WYWIEWNAw ten sposob wymuszany jest obieg powietrza wloz po kawalku styropianu tam gdzie maja byc kratkimoga byc tam gdzie Tobie pasuje mysl przy tym o rozprowadzeniu rur , zeby nie wydawac na darmo kasy na rury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 18.08.2005 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 generalnie powinny byc na srodku, ale nie wiem gdzie lepiej: w srodku odleglosci i niewazne gdzie wyjdzie czy gdzies blisko zebra rozdzielczego, zeby wszystko bylo zabezpieczone przed oslabieniem konstrukcji stropu? sam rekuperator bedzie na strychu wiec nie ma problemow z rurami, bo beda szly sobie prosciutko na poddasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.08.2005 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 na srodku pokoju? nie wiem kto Ci to powiedzial , ale po mojemu nie tu kratki sa przewaznie w miejscach w ktorym ekonomika im nakazuje np.jezeli jednym grubym kanalem doprowadzasz na styk 3 pomieszczen i tam rozdzielasz kanaly na poszczegolne pomieszczenia powietrze nakierujesz jak zechcesz kierownica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 18.08.2005 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 sufitu znaczy sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 18.08.2005 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 a moze tak kombinowac, zeby nawiewy byly w pokojach blisko podlogi, a tylko w pomieszczeniach brudnych wywiewy w suficie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.08.2005 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 sufitu znaczy sie ja tu nie widzialam u nikogo na srodku sufitu daj spokoj jakby to wygladalo ja mowie o tym co tu jest w kazdym domu , wiec wiem co mowie przeczytaj jeszcze ostatni moj post , dopisalam troche pamietaj , ze kratka wywiewna musi byc duza te nawiewne mniejsze na jak duzy dom , chodzi mi o powierzchnie poziomow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.08.2005 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 a moze tak kombinowac, zeby nawiewy byly w pokojach blisko podlogi, a tylko w pomieszczeniach brudnych wywiewy w suficie? jesli rozprowadzenia z poddasza to daj od sufitu a Ty myslisz o ogrzewaniu nawiewnym ? bo ma to sens przy reku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 18.08.2005 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 went z rekuperacja bedzie tylko dotyczyc parteru czyli 125-130 m2,myslalam, ze nawiew i wywiew sa takie same - 125mm nie chce ogrzewania powietrznego, za chinyludowe czy inne,po prostu bedzie cieply i szczelny dom i musi byc went mech, grawitacyjna by albo nie byla wystarczajaca - malo kominow, albo byloby zbyt zimno (duzo kominow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts