rrmi 18.08.2005 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 a Ty chcesz miec i nawiewna i wwiewna kratke w jednym pokoju? ilosci te zaleza od wielkosci pomieszczenia na ok15m2 jedna kratka nawiewna a na korytarzu wywiewna jedna wielka i ta musi miec powierzchnie sumy wszystkih nawiewnych jak cos niejasne to pytaj pamietaj na przyszlosc , ze rury trzeba czyms zaizolowac bo brzeczec beda , moze byc welna , chociaz nie lubie welny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.08.2005 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 went z rekuperacja bedzie tylko dotyczyc parteru czyli 125-130 m2, myslalam, ze nawiew i wywiew sa takie same - 125mm naiwew moze byc 125 , ale wywiew jak wyzej napisalam i wywiew wystarczy na ta powierzchnie na korytarzu na 130 m2 dwa wywiewy w przeciwleglych koncach korytarza jak jeszcze ...to pytaj wiesz , ze nie mam co robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 18.08.2005 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 dzieki, wiem, ze moge zawsze liczyc , dopisalam sie do mojej wypowiedzi na poprzedniej stronie bo nie zauwazylam, ze juz nowa jest... chyba juz zmeczona jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.08.2005 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 spac i to biegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 18.08.2005 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 nie moge, musze jeszcze cos poczytac o slupach pod plyte balkonowa i murach oporowych, a moze wiesz jak zakonczyc folie kubelkowa, jak dalej jest murek oporowy? bo przeciez nie bede dawac folii kub na murek, jak to z boku, w rogu przymocowac, zeby nie odchodzilo od sciany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.08.2005 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 nie bardzo rozumiem o co pytasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 18.08.2005 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 od strony wejscia, mam tez wjazd do garazu w piwnicy tzn jedno pod drugim, i na dole sa murki oporowe wygiete w luk - takie polokragle wjazdy do garazu, i teraz ta czesc piwnicy zakopana, zasypana ma folie kubelkowa, i sciana piwnicy laczy sie blisko bramy do garazu z tym polokraglym murkiem oporowym, kurcze nie moge teraz tego zeskanowac, zostawilam projekt poza domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.08.2005 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 o ile dobrze rozumiem , topoloz po prostu folie i zasyp ziemia nic sie temu nie stanie z tym opadaniem , to tak jak z gaciami jareko tlumaczylale zazaczam , ze nie jestem pewna czy dobrze rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 18.08.2005 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 acha, ok tak bedzie, a ten brzeg pionowo od dolu do gory nad ziemie, tez jakos trzeba zabezp?, listwa,, albo przybic jakos do sciany?chodzi mi o ten brzeg pionowy od gory do dolu (w pewnym momencie konczy sie juz folia kubelkowa i o ten koniec mi chodzi, czesc pod ziemia, czesc nad ziemia), ktory bedzie prawie do bramy garazu, ale wlasnie przed ta brama bedzie murek oporowy, jesli przysypie tylko ziemia, piachem czy pospolka, to czy nie wcisnie sie jakos z boku ten piach miedzy folie i styropian? kurcze jasniej bez zdjec nie umiem, chyba jestem zmeczona, sory za ten niedokladny opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.08.2005 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 powiem Ci co ja bym zrobila zasypalabym i dala sobie spokoj od gory mozesz cos pomyslec , jakas nakladke , zostaw sobie wiecej sil na pozniej poza tym nawet jak tam troche czegos wpadnie to co? wieksze decyzje przed Toba chyba , ze dalej niekokladnie rozumiem poloz sie i od rana zacznij czytac od nowapoza tym rano wiecej nas tu bedzie , zapytaj 1950 on madry jest bedziesz lepiej jarzyc , bo teraz to juz nic z Ciebie i tak nie ma dobrze , strzel se redsika i do wyra ps .moze ja teraz taka bohaterka jestem , ciekawe jak bedzie jak sama zaczne , niemniej jednak zawsze kieruj sie tzw zdrowym rozsadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 18.08.2005 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 nie moge redsa, jutro caly dzien w samochodzie, ja nie pije dobe przed jazda moze i glupio brzmi, ale... strzezonego Pan... wiesz co wyczytalam: ze ktos zrobil dysperbit, na to styropian, na to siatka klej, potem po wierzchu 3x dysp i dopiero na to kubelkowa zszokowalam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.08.2005 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 wiesz co wyczytalam: ze ktos zrobil dysperbit, na to styropian, na to siatka klej, potem po wierzchu 3x dysp i dopiero na to kubelkowa zszokowalam sie dlatego dodalam o zdrowym rozsadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 19.08.2005 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 nic dodac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 19.08.2005 02:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 agniesia czy Ty sie tu wciaz placzesz dziecko drogie przespij siebo Cie jutro budowlancy w trabe zrobia a i samochodem sie gorzej jezdzi niz po pijaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 19.08.2005 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 ejże agnicha, nie bierz sobie aż tak bardzo tej budowy do serca, tak jak powiedzała r, przede wszystkim zdrowy rozsądek. jak niekiedy czytam opisy technologii to aż się dziwię dlaczego te domy budowane wcześniej stoją i jest w nich ciepło. czy ktoś wcześniej zakładał folię kubełkową? nie bo jej nie było. starczał abizol na fundamenty i nic się do dzisiaj nie dzieje, wiem to po sobie, a poziom wody gruntowej mam powyżej ław fundamentowych, zero wilgoci. pamiętaj powiem to samo co r i jareko, staraj się wierzyć kierownikowi budowy, co wcale nie znaczy żebyś go nie kontrolowała, ale dziewczyno z umiarem. nikt nie lubi, gdy osoba z poza branży, zarzuca mu, że się nie zna a Ty dalej zdradzasz mnie z Gieną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.08.2005 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 .....nikt nie lubi, gdy osoba z poza branży, zarzuca mu, że się nie zna.... To nawet ne o to chodz ze spoza branzy - ale czesto gada i wymaga rozwiazan od czachy;) Mnie tez szlag trafia jak ktos cos uslyszal i sie wymadrza Agniesiu - to nie tak ze dyskredytuje Twoja wiedze ogolnobudowlana ale naprawde uwierz w to ze ktos siedzacy w temace - nie wazne czy okna czy wiezba czy mur czy cokolwiek innego zna to czego ty niestety nie znasz - ma wiedze praktyczna ktora jakze czesto lekko rozmija sie z teoria. Na rysunku mozna stworzyc cuda prawie niewykonalne w zyciu lub pochlaniajace takie kasea ze sie nie kalkuluje. Rozsadna kontrola poczynan ekipy i kierownika - tak Patrzenie im na rece od czasu do czasu - tak Ale zarywanie nocy by poznac wyrywkowo rozwiazania techniczne - moze i tak ale od czego masz projekt, architekta, kierownika budowy? Wszak im kase placilas i placisz czy tez placic bedziesz Wyluzuj dziewczyno bo pikawa Ci wysiadzie i jak to bedzie pozytek z domu? Trzymaj se cieplutko Buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 19.08.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 wiesz co wyczytalam: ze ktos zrobil dysperbit, na to styropian, na to siatka klej, potem po wierzchu 3x dysp i dopiero na to kubelkowa zszokowalam sie A może to było budowane na dnie morza? Latarnia morska? Albo ktoś po prostu dostał za duży kredyt na stan 0, musiał to jakoś wydać, negocjacje ze sprzedawcą materiałów się nie udały (żadną miarą nie chcieli podnieść ceny a wręcz przeciwnie - wmuszali jakieś upusty) i dlatego zastosował takie ciekawe rozwiązanie ;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.08.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Ale się tu zrobiło... grzecznie i fachowo, łapki na kołderkach, no, no...Widać ten zbawienny, na co poniektórych, wpływ terapii u dochodzących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.08.2005 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 matka To tylko gra pozorow. łapki pod a nie na kolderce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.08.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 matka To tylko gra pozorow. łapki pod a nie na kolderce No jasna sprawa! A tak przy okazji luźna konwersacja na temat nawiewów, wywiewów i wentylacji, rozumiem... wash & go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts