Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

o krok a nawet dwa od zdrady

jareko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... niedawno ogladalam "Prawo pożadania" - moj maz odwracal glowe jak byly sceny - Antonio + inny face+lozko...

slyszalem o tym filmie.

dobrze jednak,ze go nie ogladalem.

nie mam nic do kochajacych po innemu ale Antonio to bawidamek a nie bawimen.Dla mnie przynajmniej.I nie chce tego psuc.

Almodovar jest homo stad tak duzo w jego filmach kompilacji na temat.

jego filmy sa ciekawe.

ja z Dawno temu najbardziej lubie jak De Niro czeka na nia i jada do restauracji , wszystkie stoly nakryte dla 2 osob

i ta muzyka , te skrzypce...

Wisz Wojty , ze nie ma Dzikosci na CD I NIE MOGE KUPIC I ZNOWU OBEJRZEC!!! :evil: :evil: :evil:

ojjj, naprawde? -musze poszukac w moje wypozyczalni...jak bedzie to przegram i ci przesle :D

... niedawno ogladalam "Prawo pożadania" - moj maz odwracal glowe jak byly sceny - Antonio + inny face+lozko...

slyszalem o tym filmie.

dobrze jednak,ze go nie ogladalem.

nie mam nic do kochajacych po innemu ale Antonio to bawidamek a nie bawimen.Dla mnie przynajmniej.I nie chce tego psuc.

Almodovar jest homo stad tak duzo w jego filmach kompilacji na temat.

jego filmy sa ciekawe.

tia i do tego te wszystki filmy o dziwo sa .. feministyczne - jeszcze chyba zadna kobieta nie nakecila tak feministycznego filmu! Nie wiem cy zauwazyliscie, ale w kazdym filmie jest jakas biedna kobieta, ktora ma porblem z facetem-szowinistą.

tia i do tego te wszystki filmy o dziwo sa .. feministyczne - jeszcze chyba zadna kobieta nie nakecila tak feministycznego filmu! Nie wiem cy zauwazyliscie, ale w kazdym filmie jest jakas biedna kobieta, ktora ma porblem z facetem-szowinistą.

prawda , ale wszystkie sa dobre

tyle tego dobra jest na swiecie

a kiedy ogladam Czas Apokalipsy zawsze rycze i Puton tez

zgadza sie.Bo to Hiszpania.I stad problemy damsko-szowinistyczne.

macho to czesc kultury w krajach hiszpanskojezycznych.

amerykanski feministki dla odmiany sa znienawidzone przez amerykanskie kobiety,bo robia dla kobiet wiecej zlego niz przeciwnie.

Ale czy w Hiszpani naprawde jest tylu gejów i transeksualistow? :o

I zauważyliscie wszyscy geje sa u niego zawsze bardzo religijni, mimo ze w wierze katolickiej potepia sie homo...

Widac i almodovar ma z tym duzy problem...

Almodovar urodzil sie w malym miasteczku w rodzinie bodajze aptekarza.

religia przed laty w Hiszpanii,odgrywala co najmniej tak duza role,jak w Polsce za socjalizmu.

stad polaczenie.

no i ten gen Franco.

prawie jak nasz poczciwy Jaruzelski.Tez general.

Almodovar ma problem z polaczeniem homosklonnosci z religia.

nie da sie powiedziec,ze wszystko jest ok.

bo gdyby tak bylo,to nie powstaloby tylu filmow w temacie.

ja ogladam to jako ciekawostke,bo mnie problem homo nie dotyczy.

mnie nawet jego orientacja zbytnio nie zajmuje.

lubie po prostu jego filmy.