Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

o krok a nawet dwa od zdrady

jareko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...ciach

Agniesia daj jakas fote z budowy

ja bym wolala was zaprosic niz pokazywac na necie, takie czasy, ze lepiej nie ryzykowac :-?

co do piwnicy... ja mam kociol na paliwo stale i gazowy ( :lol: tzn dopiero bedzie), nie wyobrazam sobie zeby miec kociol na jednym poziomie z czescia mieszkalna, zawsze przy drewnie czy innym opale jest brud, pajaki, pajeczyny, pyl, piach, dla mnie piwnica to koniecznosc,

poza tym czesto slysze, ze na strychu mozna chowac rozne rzeczy, no ok, ale jesli mam garaz w przyziemiu to po kiego grzyba mam targac zapasy pietro wyzej do kuchni lub na poddasze? i tu juz piwnica to moj wybor

krecimy teraz zbrojenie na strop i w piatek zalewamy - jak kierownik raczy sie pokazac i zaakceptuje :-? w ogole nie wiem po co kierownik skoro to ja kieruje tym interesem

w temacie: durex zmienil nazwe swojego kremu nawilzajacego ktory nazywal sie 'nawilzajacy zel intymny' na 'top-play gel, nawilzajacy zel intymny' :lol:

Aj ekipa mnie w konia robi - umawia sie i nie przychodzi - od 2 miesiecy robia stan "0"

Dzisiaj znowu nie przyszli, nie zadzwonili, nie odbieraja telefonu. Wiec podjelismy decyzje ze szukamy nowej, tyle ze o tej porze trudno kogokolwiek znalezc...(

nie potrafie wyjasnic,dlaczego wsrod budowlancow,jest cala masa dziwolagow,ale to prawda.

nie Ty jedna zawiedziona.

nie Ty jedna zrozpaczona.

szukaj nastepnej ekipy.

masz juz doswiadczenie,to pojdzie latwiej - szybciej.

moj budowlaniec,pan Rysio,na koniec wyciagnal asa z rekawa.Zazyczyl sobie doplaty za zniszczone wiadra,w kwocie kilkaset zl.Ja na to,ze jego ludzie zostawiali zaprawe w wiadrach na noc,wiec nic dziwnego,ze szlag je trafil.On mi na to,ze wiadra byly nowe,specjalnie na moja budowe kupione i zebym placil,bo chlopaki w zuku czekaja pod domem na kase.

...nie zabilem go tylko dlatego,ze odsiadka mi sie nie usmiecha.Ale katem oka szukalem juz narzedzia do utylizacji zwlok.

ech...,stare czasy.Ale sie rozmarzylem...

Tu bym polemizował , jesli nie kierownik to kto Ci ma pilnowac budowy ? czy inwestor zna sie na zbrojeniu , czytaniu projektu , izolacjach itd. Za kierownika z prawdziwego zdarzenia trzeba zapłacic wiecej niz za figuranta ktory dokonuje wpisu do dziennika.

Ty sie znasz wiec z innej perspektywy patrzysz na to :wink:

widzisz Selim - poza kierownikiem budowy(KB) jest jeszcze hmmm....majster? Ja taka funkcje nazwalbym "Przedstawicielem Inwestora". Juz kiedys tutaj o tym pisalem - gosciu znajacy sie na budowlance bedacy non stop na budowie w funkcji hahaha poganiacza niewolnikow ;) - patrzacy na lapy wykonawcom i pilnujacy by bylo jak nalezy. Bo co ta za frajda gdy KB przyjedzie sprawdzic przed dokonaniem wpisu w dziennik czy np. zbrojenie dobrze ulozone? A jak zle - to tylko strata czasu i realnie takze kasy

Przewaznie KB wizyty swe ogranicza do dokonania wpisu do dziennika a nie nadzorowania poprawnosci wykonanych prac

TY - jako inwestor nawet nie musisz wiedziec jak mlotek w dloni trzymac. Ty masz kase i za wykonana dobrze prace zaplacic wypada - czyba zes cwaniak ;) i nie zaplacisz dziury w calym ciagle szukajac ;)

Za kierownika z prawdziwego zdarzenia trzeba zapłacic wiecej niz za figuranta ktory dokonuje wpisu do dziennika.

wybacz Selimm ale to idealizowanie prostej czynnosci dokonania wpisow do dziennika budowy,za co de facto kierownik bierze kase.

zlote powiedzenie kierownikow : Nikt sam sobie zle domu nie wybuduje.

czy inwestor zna sie na zbrojeniu , czytaniu projektu , izolacjach itd.

na tym zna sie wykonawca.

jak nie zna sie,to inwestor w try miga sie douczy.

i nikt nie buduje wiezowcow.

te male domki z uzytkowym poddaszem,to sa niewymagajace znania sie.

i tak beda staly.