Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom KasiR i DamianaR

Recommended Posts

• Odpowiedzi 684
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

o ja kominek z chęcią zobaczę :D

Ale czaderski ten czerwony saloon :wink: Ja to jakaś taka rozlazła jestem - u kogoś mi się podoba i robi wrażenie, ze hej ale u siebie bym się nie odważyła...jakoś może lepiej się czuję w spokojnych i stonowanych kolorkach - dlatego cały dół mam taki..hehe za to na górze sobie poszalałam z pastelami :lol:

o ja kominek z chęcią zobaczę :D

Ale czaderski ten czerwony saloon :wink: Ja to jakaś taka rozlazła jestem - u kogoś mi się podoba i robi wrażenie, ze hej ale u siebie bym się nie odważyła...jakoś może lepiej się czuję w spokojnych i stonowanych kolorkach - dlatego cały dół mam taki..hehe za to na górze sobie poszalałam z pastelami :lol:

Dziękuję arcobaleno, jak tylko kominek będzie gotowy :roll: dodam zdjęcie :D

pozdrawiam serdecznie,

KasiaR

PIĘĘĘĘĘĘĘĘĘKNY DOMMM !!!! Naprawdę super i gratuluje gustu i dobrego wyboru :))) Nie miałem jeszcze czasu przeczytać i zapoznać sie z całością "Dziennika" ale jestem bardzo ciekaw skąd jest projekt (jaka pracownia???) ile to cudo ma powierzchni i jeśli to nie jest tajemnica jakie są koszty wybudowania takiego domu "pod klucz" bo jestem teraz na etapie wyboru projektu. Pozdrawiam gorąco i życze miłego i spokojnego "mieszkania" :)))

PIĘĘĘĘĘĘĘĘĘKNY DOMMM !!!! Naprawdę super i gratuluje gustu i dobrego wyboru :))) Nie miałem jeszcze czasu przeczytać i zapoznać sie z całością "Dziennika" ale jestem bardzo ciekaw skąd jest projekt (jaka pracownia???) ile to cudo ma powierzchni i jeśli to nie jest tajemnica jakie są koszty wybudowania takiego domu "pod klucz" bo jestem teraz na etapie wyboru projektu. Pozdrawiam gorąco i życze miłego i spokojnego "mieszkania" :)))

Dziekujemy bardzo za komplementy :oops: :D

Projekt indywidulany. Moge wysłać na priva namiary na Panią Architekt :wink: .

Powierzchnia domu z poddaszem to prawie 300m2 + garaż 2 miejscowy (około 36m2)

Jeżeli chodzi o koszta wybudowania domy- niestety nie podam Ci ponieważ w momencie kiedy przekroczylismy plnowane fundusze przestalismy liczyc żeby sie niedenerwować. Wyszło duzo wiecej niz planowaliśmy.

Pozdrawiam serdecznie,

KasiaR :wink:

A ile planowaliście :))) ???

poldek82, Dużo :lol: :lol: wyszło jeszcze więcej.

Nawet gdybym podała Ci kwotę jaką wydalismy (choc naprawde jak już pisałam przestalismy liczyć aby sie niedenerować) nic by Ci to nie dało w chwili obecnej.

Ceny materiałów budowlanych zmieniły się bardzo, więc myśle, że nie masz co porównywać wydatków poniesionych w 2005 roku przez nas czy kogoś innego do wydatków jakie poniesiesz obecnie.

Wilele informacji na temat poniesionych kosztów za stan surowy znajdziesz tu (radzę zwracac uwage na daty pisanych postów)

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=17856

i tu

http://forum.muratordom.pl/viewforum.php?f=54

Pozdrawiam :D ,

Styl fantastik.Wnetrza cudowne.Brawo KasiuR.Masz czym się chwalić.

Nie napisze nic więcej bo mnie zatkało.Kot ,dom,itp.bardzo mi się podoba.

pozdrawiam.SUPER

:D Dziękuję bardzo. NS fajnie, że nie tylko mi się podoba. Cieszy fakt ,że innym też :wink: :p .

Nam się bardzo dobrze mieszka i to dla nas jest najwazniejsze :p

Pozdrawiam serdecznie :wink: ,

Schody !! :o Czerwona cegla... piekne !! ... reszta wnetrz rowniez ;)

Natomiast "elewacja" domku jest troche oczojebna 8)

Dzięki :D , a co do elewacji potwierdzam była bardzo oczojebna :lol: :lol: :lol: , zreszta widac na zdjęciach - całe szczęście trochę zbladła- ale nadal jest za ostra.

Niestety kolor wyszedł inny niz na wzorniku. Ale co zrobić , jest :wink:

Pozdrawiam serdecznie,

Niestety kolor wyszedł inny niz na wzorniku. Ale co zrobić , jest

Wiem coś o tym :roll: U nas wybieraliśmy kolor z palety brązów - miał być taki "kawa z mlekiem" a w rzeczywistości jakoś dziwnie wpada w pudrowy róż :roll: Tak więc, żeby wszystko dalej pasowało dobraliśmy do niego kolory kostki i słupków, schodów zewnętrznych - całość miała być w innej tonacji ale przez tę elewację musieliśmy zmienić nieco plany- ale cóż - przynajmniej całość jakoś się zgrywa i trzyma kupy :wink:

potwierdzam, kolor elewacji to nie jest taka prossta sprawa, u nas tez wyszzzło nieco inaczej jak zamierzaliśmy, a mianowicie kontrast pomiędzy dwoma odcieniami różu jest zbyt mały, na małych próbkach był o wiele bardziej wyraźniejszy niż na ściaanie, no ale cóż zawsze będzie można to popraawić, odśśświerzzyć, itd....

ps. dziękuję CI KasiuR za przepis na paseczki, dzięki temu wyszły superanckie, wkrótce ssię pochwalę :lol:

Widzialam katalog z Klera z meblami i maja tam takie same sciany. To zbierznosc czy "odgapili" jak mowi moja corka od Ciebie?

Pzdr i mieszkaj szczesliwie - jest pieknie !!!

O tego nie widziałam :o :o

własnie sprawdziłą w necie i masz racje moje ściany http://www.kler.pl/ Może zbieg okoliczności. Może gdzieś widzieli. Podobne ściany są też w katalogu prodecenta tapet , które mamy na ścianie w salonie - może tam widzieli. :wink: :lol:

No nic ja te tapety kupiłam juz w 2005 roku jak nam fundamenty zalewali :lol: :lol: - i pomysł na ściany tez juz miała w głowie- nie wiem kto był pierwszy ja czy Kler :wink: :lol: :lol: skoro to katalog tegoroczny Kler to chyba ja byłam pierwsza :wink: :lol:

Pozdrawiam,