rafal9 16.08.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Pytam o akcesoria typu taśma pod gąsiory i inne różnego rodzaje taśmy pod dachówki.Wyceny z materiałów IVT są znacznie droższe od MDM.Podobno różnica w jakości jest też znaczna. Czy ktoś może się podzielić doświadczeniami w tym temacie?Czy faktycznie opłaca się płacić dużo więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Strike 16.08.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 A co radzi dekarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 16.08.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Zależy: jeżeli robisz drogi dach to zazwyczaj kupujesz drogie dodatki, jeżeli robisz tanie - kupujesz tańsze dodatki. Z drugiej strony, czasami akcesoria mogą okazać się ważniejsze od samej dachówki, bo przecież to od nich w dużym stopniu zależy np. uszczelnienie.U mnie będzie IVT do Braasa Cisar. Chociaż to może nie jest drogie pokrycie, to jednak zdecydowałem się na lepsze (czyt. droższe, bo nie wiem na 100% czy są lepsze) akcesoria. W każdym razie podobno IVT to czołówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 16.08.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Doświadczeń jeszcze nie mam, ale na nasz dach wybraliśmy IVT. Nie patrz tylko na ceny - weź do ręki i porównaj. Perforowana taśma ołowiana kontra syntetyczna włóknina z marginesami z blachy - która jest trwalsza?.. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 16.08.2005 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Na pierwszy rzut oka i dotknięcie ręką to faktycznie IVT wydaje się trwalsze. Ale zastanawiam się czy w praktyce, czyli po iluś tam latach ta różnica dostrzeżona organoleptycznie przełoży się na funkcjonowanie dachu. Bo jeżeli nie - to po co przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statek 16.08.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Są też niektóre akcesoria dachowe z MDM lepsze od tych z IVT i vice versa. Taśma kalenicowa z IVT może wydawać się lepsza, ale w praktyce nie widzę sensu przepłacania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja77 25.06.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Podciagam stary wątek, bo mam pytanie: Czy warto szukać oszczędności na akcesoriach dachowych do dachówki cementowej? Akcesoria IVT mam wycenione na prawie 5 tys. zł, same spinki do dachówek to ponad 1 tys. zł. Czy są jakieś tańsze odpowiedniki, które mozecie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski1 01.07.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 1 tyś za spinki do dachówki cementowej to mi wychodzi ok.5000 szt! to jest na ok.15000 szt dachówekA mdm czy IVT - wybrałem mdm i HPI i Klobera każda z tych firm ma coś swojego bardzo dobrego i w niczym nie ustępują IVT a w wielu przypadkach są znacznie lepsze i co ważne logistycznie żadnych problemów zwłaszcza mdm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 07.04.2020 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Nawiążę do tego starego tematu, bo też dostałem wycenę na akcesoria MDM. Co sądzicie o tej wycenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 07.04.2020 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 jak mi to wrzucisz na maila to jutro Ci to moge ogarnac czy to ok czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 07.04.2020 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Na ten adres? [email protected] Zaraz wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 07.04.2020 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Na ten adres? [email protected] Zaraz wyślę. tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts