Elfir 06.03.2017 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 miałam szynszyle w sypialni, da się przyzwyczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hamstergong 13.10.2017 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Julcik, jeśli możesz i dziecko nie ma alergii - kup mu kota lub pieska. Małe zwierzaczki ( świnki morskie, chomiki itp. ) dość krótko żyją - 1- 2 lata ( no, przesadziłam, świnka dłużej ). Dla dziecka śmierć zwierzaczka to tragedia - wiem, przeszłam przez to. Jeśli jednak zwierzątko musi być małe - polecam świnkę. Są mądre, nawet troszkę można je "podtresować" - przychodzą na zawołanie i wybitnie przyzwyczajają się do właściciela. Nasze świnki po powrocie dzieciaków z wakacji cieszyły się jak psiaki, gwizdały, świszczały, skakały - radocha! Nie polecam królika - też mamy - obgryzak i niszczyciel, trzeba go pilnować na każdym kroku ! Pozdrawiam, akacja Acha, słyszałam, że podobno szynszyle mają słabe serduszko i nie można ich wystraszyć, bo mogą nie przeżyć Czy ktoś wie, czy to prawda? Może takie z tych dużych zoologicznych, bo tam zazwyczaj rozmnażają się między sobą czyli niszczą geny. Polecam wejść na forum gdzie ludzie oddają swoje szynszyle . Wystarczy wpisać oddam szynszyla i wtedy można podarować maleństwu nowy dom. Szynszyle nie są strachliwe, można ich troszkę nauczyć i są bardzo kochane. W stresie mogą zrzucić sierść, dlatego jeżeli dziecko jest małe to może lepiej troszkę zaczekać i kupić rybkę, a potem szynszylka. Ona żyją bardzo długo, warto wychowywać dzieci ze zwierzętami bo są wtedy bardziej empatyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts