pawel_l 25.08.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 A jakie stelaże polecacie bo Geberit jest dla mnie ciut za drogi? Jeżeli stelaż miałby się składać wyłącznie z metalowych profili to rzeczywiście nie warto przepłacać za Geberita. Ale tak nie jest. Pomyśl co będzie jak w wychuchanej, wykafelkowanej łazience nawali zakafelkowana spłuczka? To jest klasyczny tekst sprzedawców Geberita. Problem w tym że tam się nie ma co zepsuć. Plastik na zbiornik jest ten sam, a wszystkie inne elementy są wymienialne przez otwór. Trzeba tylko kupić jakąś w miarę znaną firmę żeby za 5-10 lat można było kupić jakąś część lub jej zamiennik. I tyle. A już przy stelażu do umywalki czy bidetu, to rzeczywiście nic nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 25.08.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 ... i w ekstremalnych sytuacjach mozna takie stelaze wysawac samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubus8077 16.03.2017 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Roca pokazuje, że montuje się do stropu, czyli przed wylewką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.03.2017 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 (edytowane) Roca pokazuje, że montuje się do stropu, czyli przed wylewką: To na parter się nie nadaje, skoro maks 20cm może być poziom podłogi powyżej poziomu chudziaka. U mnie będzie 26cm. Widać, że marka wywodzi się z cieplejszego klimatu. Edytowane 16 Marca 2017 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 16.03.2017 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Pytani przez mnie hydraulicy od razu instalują stelaże. Instalują przed wylewkami ... Pytałem się czemu nie po wylewkach to powiedzili mi że wylewka na styropianie jest podłogą "pływającą" i działające siły moga uszkodzić stelaż i powinno się montowac stelaż do sztywnego podłoża czyli chudziaka ... U mnie za kilka dni hydraulik będzie montował stelaże ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 16.03.2017 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Pytani przez mnie hydraulicy od razu instalują stelaże. Instalują przed wylewkami ... Pytałem się czemu nie po wylewkach to powiedzili mi że wylewka na styropianie jest podłogą "pływającą" i działające siły moga uszkodzić stelaż i powinno się montowac stelaż do sztywnego podłoża czyli chudziaka ... U mnie za kilka dni hydraulik będzie montował stelaże ... Uwierzyłeś? Co za bzdury! Chciałbym kiedyś zobaczyć stelaż wygięty siłami wylewki. Chyba że ta wylewka odpływa w siną dal, z piętra na parter:lol2:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 17.03.2017 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Uwierzyłeś? Co za bzdury! Chciałbym kiedyś zobaczyć stelaż wygięty siłami wylewki. Chyba że ta wylewka odpływa w siną dal, z piętra na parter:lol2:. To może inaczej ... Stelaże mają regulowane nóżki i to w dużym zakresie ... Po coś jest tak duża tam regulacja ... Jakby miały byc montowane do końcowej warstwy to by nie miały regulacji do około 20cm i w ogóle nie było by żadnej regulacji albo jakaś symboliczna ... Wylewki "pracują" i po to daje się dookoła wylewski dylatacje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 17.03.2017 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 ja robiłem stelaż na chudziaku, nie wyobrażam sobie wiertać tego ustrojostwa w 6 cm wylewce na styropianie... to raz dwa, jak się ktoś boi, że "pływająca" podłoga mu złamie stelaż, to radzę zrobić poprostu pół centymetra dylatacji he he, pływające podłogi, straty ciepła, lambdy... gdzie ja żyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 17.03.2017 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 W moim domu stelaże pod wc i bidet stoją na chudziaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 17.03.2017 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Pytani przez mnie hydraulicy od razu instalują stelaże. Instalują przed wylewkami ... Pytałem się czemu nie po wylewkach to powiedzili mi że wylewka na styropianie jest podłogą "pływającą" i działające siły moga uszkodzić stelaż i powinno się montowac stelaż do sztywnego podłoża czyli chudziaka ... U mnie za kilka dni hydraulik będzie montował stelaże ... Czy zamontują teraz, czy po wylewkach, to i tak się nic nie stanie. Natomiast ich argumentacja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.03.2017 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 z mojego doswiadczenia powiem tak - niech stelaze montuje ten co bedzie kładł kafle i robił biały montaż.a argumentację hydraulików włóż miedzy kartki bajki dla dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 17.03.2017 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 stelaże montuje się do stabilnych podłoży, wylewka nie jest stabilnym podłożem, chyba, ze lana bezpośrednio na chudziak, bez styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 17.03.2017 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 No tak. Bo tam ten zbiornik na spłukanie kibla waży z wodą tyle, że trzeba jeszcze jakieś wzmocnienia pod stelaż zrobić, coby się strop nie zawalił! Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.03.2017 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 stelaże montuje się do stabilnych podłoży, wylewka nie jest stabilnym podłożem, chyba, ze lana bezpośrednio na chudziak, bez styropianu teoretycznie masz rację,ale w praktyce to kafelkarz potem musi je poprawiać dostosowując do układu płytek, więc po co przepłacać. Jeszcze nie widziałem stelażą zamontowanego do wylewki, który by się złamał lub spowodował inne uszkodzenia w kiblu czy łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 17.03.2017 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 No tak. Bo tam ten zbiornik na spłukanie kibla waży z wodą tyle, że trzeba jeszcze jakieś wzmocnienia pod stelaż zrobić, coby się strop nie zawalił! Ech... Nie wiem czy do śmiechu by Ci było, jak by jakiś fachura montując u Ciebie stelaż do posadzki, przewierciłby rurkę podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 17.03.2017 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 rozumiem, ze miska razem z twoją wagą umieszczona dość daleko od osi ciężkości wraz z siła dynamiczną jak usadawiasz swoje 4 litery na tejże misce to nie ma znaczenia? rozumiem, ze pozostałe siły nie maja znaczenia? ze wylewka się ugina(nawet nieznacznie, tez bez znaczenia? Mnie tam rybka. Mocowałem do chudziaka i stropu, tak było w instrukcji, tak jest w opisach. a jak inni montują, to ich sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.03.2017 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Nie wiem czy do śmiechu by Ci było, jak by jakiś fachura montując u Ciebie stelaż do posadzki, przewierciłby rurkę podłogówki? a dlaczego miałby przewiercić? Chyba, że zamiast przy ścianie postawisz go na srodku pomieszczenia:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 17.03.2017 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 rozumiem, ze miska razem z twoją wagą umieszczona dość daleko od osi ciężkości wraz z siła dynamiczną jak usadawiasz swoje 4 litery na tejże misce to nie ma znaczenia? Rozumiem, ze pozostałe siły nie maja znaczenia? Ze wylewka się ugina(nawet nieznacznie, tez bez znaczenia? nic nie rozumiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 17.03.2017 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 a dlaczego miałby przewiercić? No bo on takich fachowców wybrał, więc wie, co pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 17.03.2017 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 nic nie rozumiesz. dobrze, ze Ty rozumiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts