m.dworek 25.08.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 acha tomek a moze sie pochwalisz co zbudowales?tak sie wymadrzasz, pewnie masz niezla chalupe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 25.08.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 ty to mnei musisz ...... Ja cię "ad personam" wcale nie. Natomiast pewne określone zjawisko - owszem. A że akurat trafia na twoje posty ? Cóż, drugiego takiego zestawu osobliwych wypowiedzi nie ma chyba na tym forum. oczywiscie zaraz powiecie ze do tego badziewia tak jak do ytonga sa specjalne kolki itd... Właśnie dałeś dowód, że nie czytasz wypowiedzi tych, z którymi rozmawiasz. acha tomek a moze sie pochwalisz co zbudowales? (...) pewnie masz niezla chalupe... Nie, całkiem zwyczajną, UPB-210 od Boducha: http://www.boduch.pl/info.php?id=56. tak sie wymadrzasz Z racji posiadania pewnego minimum zdolności manualnych potrafię parę rzeczy typu remontowo-budowlanego zrobić. Z uwagi na to, że naciąłem się na wykonawcę-oszusta, znakomitą większość prac wykończeniowych robiłem własnoręcznie. Nie wybijam wiertarką wielkich dziur w ścianach, nie mylę maxa z porothermem itd. I do głowy by mi nie przyszło wymądrzać się w kwestiach, o których nie mam zielonego pojęcia, udawać speca w sprawach, w których jestem totalnym ignorantem. Bo byłaby to tylko czcza gadanina, sztuka dla sztuki, zawracanie głowy innym tylko po to, by sobie pogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 25.08.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 przykro mi ze posiadasz minimum zdolnosci manualnych masz racje twoje pisanie to czcza gadanina widzisz tez moze jakas roznice miedzy porotermem a kratowka? ciekawe jaka? chyba tylko taka ze porotherm jest bardziej porowaty wez idz z takim materialem sobie na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 25.08.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 przykro mi ze posiadasz minimum zdolnosci manualnych Wystarcza do sprawnego posługiwania się wiertarką. widzisz tez moze jakas roznice miedzy porotermem a kratowka?ciekawe jaka? Mnóstwo - proponuję poczytaj sobie dane techniczne u producentów ww. materiałów. Te informacje sa dostępne na setkach stron internetowych. Ale zanim przystąpisz do lektury, zdecyduj się: wierciłeś w "jakims starym maxie", czy kratówce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 25.08.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Ale zanim przystąpisz do lektury, zdecyduj się: wierciłeś w "jakims starym maxie", czy kratówce ? No właśnie - w czym wierciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 25.08.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 oj chyba zaraz sie dowiem czegos bardzo ciekawego oswieccie mnie jaka jest roznica miedzy glina na maxa, porotherma, kratowke bede znow bogatszy o doswiadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 25.08.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 oswieccie mnie jaka jest roznica miedzy glina na maxa, porotherma, kratowke Wykaż choć odrobinę inicjatywy, zajrzyj na stronę Wienerbergera i poczytaj o technologii wytwarzania porothermu. Tam jest to z grubsza opisane - już po lekturze tego dość ogólnego opisu będziesz świadom różnicy (podpowiedź: zwróć uwagę na domieszki). No to jak ? W czym w końcu wierciłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 25.08.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Leon a czy jest to to samo? (pomijam glinę bo w każdym przypadku może być ta sama a i tak otrzymasz trochę inny materiał). Idąc Twoim tokiem myślowym (glina) to by nie było różnicy między zwykłą płytą wiórową, płytą OSB, płytą pilśniową a deską przecież wszystkie są z drewna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 25.08.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 spokoja was nie bede przekonywal z zadna stronetemat byl o wieszaniu na ceramice wec napisalem jakie te doswiadczenia mamnie wierzycie- wazs problema o jakosci tego wienerberga to juz swego czasu bylo glosno wiec nie osmieszaj sie tomcio odsylajac mnie do literatury utnijmy ta dypute bo jakas smutna ona .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 25.08.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 chlopcy ... moze to gupie ale co by sie stalo wielkiego jakbyscie przyznali ze: PTH jest spox max jest spoxi silka tez jest spoxco wiecej BK tez jest spox jak nie chcecie to nie musi byc buziakow na zgode ale by nie zaszkodzily ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 25.08.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 a o jakosci tego wienerberga to juz swego czasu bylo glosno wiec nie osmieszaj sie tomcio odsylajac mnie do literatury utnijmy ta dypute bo jakas smutna ona .... Kilka firm samochodowych zaliczyło wpadki z samochodami - czy to oznacza, że zawsze robią buble? Zakwestionowano określoną partię z określonej cegielni i było to chyba wcześniej niż zacząłeś bywać na forum... Co do wiercenia to troszkę już powierciłem w różnym PH z różnych cegielni i nie napotkałem opisanego przez Ciebie problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 25.08.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 co by sie stalo wielkiego jakbyscie przyznali ze: PTH jest spox max jest spoxi silka tez jest spox co wiecej BK tez jest spox Ależ ja nigdzie nie twierdzę, że max jest "be" ! Ja tylko proszę o nie konfabulowanie w kwestii porothermu ! Max jest cacy, porotherm jest cacy, gazobeton jest cacy. I piramidy egipskie też są cacy - kupa kamieni bez grama zaprawy, a stoi już kilka tysięcy lat ! "Ja nie jestem agresywny, agresywność - jeden !" Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 25.08.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 utnijmy ta dypute bo jakas smutna ona .... OK, ale najpierw powiedz w końcu, w czym wierciłeś ! A może z tym wierceniem to tak jak z fatalną jakością najnowszego modelu mercedesa ? "Jest do bani. Wprawdzie nie jeździłem, ale sąsiad kupił. Kolor jakiś nie taki, a w ogóle sąsiad jest świnia, bo nie dał się przewieźć..." ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 25.08.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 wiercilem w cegle dziurawce starej moze ja wiem w przypadku mojego bloku jakies 20 lat w przypadku pierwszym tam gdzie jaskinie ja wiem moze 50 lat jesli chcecie mozecie sie upierac, ze porotherm to co innego niz cegla dziurawka ja jednak bym sie upieral ze to jednak to samo tylko inaczej opakowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 25.08.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Bardziej interesujące od pytania w czym wiercił m.dworek jest inne pytanie: ...co trzeba wyczyniać z wiertarką, żeby podczas wiercenia pod kołek powiedzmy fi 8 zrobić dziurę fi 40 ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 25.08.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 widac brak wam doswiadczenia na pierwszy rzut oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 25.08.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Mam Porotherm 44, a więc delikatne pustaki.W dwóch przypadkach zastosowałem specjalną technikę kotwienia nagwintowanych prętów stalowych (fi=10mm) na klej dwuskładnikowy.Było to mocowanie dużej umywalki, oraz wysięgnika pod antene satelitarną.Klej w aplikatorze do pistoletu (jak sylikony), z końcówką mieszającą jednorazowego użytku kupiłem w PLATFORMIE. Potrzebna jeszcze była rurka siatkowa fi=12mm, wkładane w wywiercony otwór, do której wtryskuje się klej i wciska pręt. Klej przeciska się równomiernie przez otworki siatki.Z wnętrza otworu wacikiem usunąć kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 26.08.2005 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Bardziej interesujące od pytania w czym wiercił m.dworek jest inne pytanie: co trzeba wyczyniać z wiertarką, żeby podczas wiercenia pod kołek powiedzmy fi 8 zrobić dziurę fi 40 ?... No to robimy konkurs ! Dla autora najciekawszej tezy - browar ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 26.08.2005 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 nagwintowanych prętów stalowych (fi=10mm) na klej dwuskładnikowy. Było to mocowanie dużej umywalki, oraz wysięgnika pod antene satelitarną. Wszystkie elementy łazienkowe montowałem na standardowe kołki rozporowe, jakie są dostępne w Castoramie na stosku z umywalkami i wucetami. Zero problemów. Mocowanie na pręty zastosowałem raz - były to "blaty" szerokości ok. 30 cm i długości ok. 120 cm, montowane na "półściankach" między kuchnią a salonem. I to tylko dlatego, że zależało mi, by nie było widać mocowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 26.08.2005 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 jesli chcecie mozecie sie upierac, ze porotherm to co innego niz cegla dziurawka Chcemy i upieramy się. Wystarczy porównać wytrzymałość obu materiałów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts