telesforek 29.08.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Wysłałam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 30.08.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Telesforek i ja poproszę o ten numer, bo mi proponują zawrotną cene za siriusa, a do Torunia mam raptem 250km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 30.08.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Wziąłem na dach Robena ceramiczną w "promocji". Dopiero jak Rupp i Braas zorientowali się ,że masa ludzi bierze ceramikę z Robena spuścili nieco z cen. Jeśli komuś nie podoba się kolor miedziany-- /czytaj: kolor wypalanej gliny-jak cegły prawie/ --to polecam OBECNĄ ofertę Rupp ceramiki - ZNACZNIE zeszli z cenami a dachówka naprawdę piękna. A teraz to co Lubicie ceny mojego sondażu:) : Dach z dachówki betonowej firmy Euronit grafit 240m2 prosty jak bambosz -kopertowy bez okien dachowych -cena kompletna wraz z robocizną /22zł netto/ +ołacenie+ wszystkie możliwe obróbki+rynny kanion Wavin 19.450zł brutto z 7% VAT Dach z dachówki Roben miedzianej -wykończenie+robocizna j/w 20.856brutto. /A WIĘC TYLKO OK.1500ZŁ DROZEJ NIŻ BETON/ Dach beton Braas Cisar bodajże też grafit wraz z położeniem 19.742brutto /27zł m2 robota/ Dach Rupp ceramika grafit też 24.850zł /ALE TE DACHÓWKI SĄ NAJŁADNIEJSZE/ Teraz info od mojego wuja który od 40lat kładzie dachówki /dekarzem jest no:):) / powiedział,że nie mam co zawracać sobie głowy dachówką betonową,gdyż nawet najgorsza dachówka ceramiczna,będzie zawsze lepsza od najdroższej betonowej.I basta. Jeśli ktoś buduje się w pobliżu lasu - to na starcie powinien odrzucić wariant z dachówką betonową-od strony północnej po 8-10latach będzie podrastać mchem-I NIE MA NA TO RADY. Reasunując - TYLKO CERAMIKA ,beton zostawcie Państwo w razie konieczności jako wariant oszczędnościowy.... Zmiana:) 14.09 zamieniłem Robena na Ruppa TE SAME PIENIĄDZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 30.08.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 czy kto ma w domu kubek do picia zrobiony z betonu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 15.09.2005 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Sirius czerwiń miedziana 1.81 brutto Gdzie i jak dostałeś takie ceny na Ruppa??Wychodzi 1.72 brutto za dachówkę - toż to niesamowite.Jaki to model i jaki kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluseczka 15.09.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Mój dach już prawie skończony - oczywiście dachówka Robena, wygląda pięknie , natomiast przyznaję, iż promocja= się niestety dachówce już nie w 1 gatunku. wiele z nich jest popękanych , zwłaszcza na górnym zamku, co prawda nie są to duże pęknięcia, ale zawsze! Stwierdzam więc , że Roben źle na tej swojej promocji nie wyszedł, sprzedając swoją niestety niepełnowartościową dachówkę. Gdyby nie to , że u mnie trzeba dużo przycinać - straty byłyby duże! Niektóre są krzywe jak łuk Robin Hooda - na szczęście niewiele. Na pocieszenie mogę polecić tanich majstrów, którzy nie są 100% profesjonalistami - no , ale konia z rzędem temu , kto mi takich pokaże, jednakże na tyle sprytnymi, że dostosowują się do wszystkich naszych zaleceń i pomysłów. Są bezproblemowi, mają cały potrzebny sprzęt, jechali do mnie ponad 200km no i teraz najważniejsze: kładą dachówkę , orynnowanie, obróbki blacharskie dachu , okien, komina, wstawiają okna dachowe a to wszystko za jedyne 16 zł za metr kwadratowy dachu. Jeśli ktoś będzie zainteresowany, podam namiary, panowie są z Końskiego. Pozdrawiam forumowiczów. Już nie tak mocno podniecona PROMOCJĄ Robena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluseczka 15.09.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Aby jeszcze trochę zadośćuczynić mim majstrom,, muszę przyznać że mój dach nie należy do najłatwiejszych w wykonaniu - Projekt Archipelagu -SANDRA a i ze mną też nie mają łatwego życia, strasznie się czepiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluseczka 15.09.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 jak tylko opanuję wklejanie zdjęc to pokażę wam mój dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 15.09.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Kluseczka ile masz rabatu na dodatki, bo ja dostalem 15%... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 15.09.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 na początek do Uszatego oczywiście że są dachówki barwione w masie. Znam trzy firmy które produkuja taką dachówkę: Huguenot Fenal dzisiejszy IMERYS - Francja, CREATON - Niemcy oraz Rupp. Oczywiście barwienie w masie nie polega na stosowaniu innej gliny tylko na dodatkach chemicznych, np. kolor brązowy dchówki powstaje po dodaniu tlenku manganu. jesli chodzi o ceny na Syriusa a także na robena miedzianego to zapraszam (Roben niestety dostępny dopiero za jakieś 5-6 tygodni bo fabryka nie wydala tak duże zainteresowanie) Syrius od ręki cena brutto za metr 27,99 o inne kształty i kolory należy pytać. Np. karpiówka Creatona KERAbiber naturalna po rabacie 0.99 netto. Kto pyta nie błądzi. Euronit ekstra i Celtycka Braasa 20.098 brutto. wszelkie informacje na priv. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 15.09.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 kluseczka dach w Sandrze bardzo mi się podoba. Zaintrygowała mnie Twoja wypowiedź, że masz fachowców z Końskiego, tzn z Konina czy z Końskich?? Pytam tak, bo to moje rodzinne strony i dziwi mnie, że są tacy tani. Gdybym wiedziała nie płaciłabym 40zł za to co Ty 16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluseczka 16.09.2005 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Kluseczka ile masz rabatu na dodatki, bo ja dostalem 15%... Ja nie wieli więcej 17%, ale na wszystko , oprócz dachówki podstawowej, czyli rynny, blachę, obróbki, okna dachowe fakro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluseczka 16.09.2005 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 kluseczka dach w Sandrze bardzo mi się podoba. Zaintrygowała mnie Twoja wypowiedź, że masz fachowców z Końskiego, tzn z Konina czy z Końskich?? Pytam tak, bo to moje rodzinne strony i dziwi mnie, że są tacy tani. Gdybym wiedziała nie płaciłabym 40zł za to co Ty 16. Z końskiego koło kielc, ale jak już mówiłam jechali do mnie ponad 200km, faky , że muszę im zapewnić noclegi , ale to zależy od satanu domu, jeśli masz już zamknięty stan, to mogą nocować w środku, ja wynajęłam tanią przyczepke campingową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 16.09.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 kluseczka Jak spod Kielc to nie z końskiego tylko z Końskich. Fajno że tacy tani. Niektórzy to mają szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluseczka 16.09.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 dla wszystkich zainteresowanych : nr tel do moich majstrów - główny to pan Grzegorz, pomocnik Rafał i to jest nr do tego drugiego , bo ten 1 nie ma komórki : 502 045 625 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz814 16.09.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Betaka napisała: kluseczka dach w Sandrze bardzo mi się podoba. Zaintrygowała mnie Twoja wypowiedź, że masz fachowców z Końskiego, tzn z Konina czy z Końskich?? Pytam tak, bo to moje rodzinne strony i dziwi mnie, że są tacy tani. Gdybym wiedziała nie płaciłabym 40zł za to co Ty 16. Fachowcy faktycznie są Betka z Twoich rodzinnych stron. Nie wiem co miałaś za te 40... ale za te 16 zetka to położenie dachówki, obróbki i rynny... Zresztą fachowcy, a fachowcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 16.09.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 No ja za 40 zł za metr miałam więźbe, dachówkę, orynnowanie, przygotowanie belek pod ocieplenie poddasza, postawienie wiaty do budynku (jeden dach). Razem 300m2 dach. Dach dosyć skomplikowany (podobno), poszło 20 kubików drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 16.09.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 czy towar z promocji podlega takiej samej gwarancji jak "normalny" ?jesli sa spekane to sie posypia z dachu ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwe 21.10.2005 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 kładę robena miedzianą . Myslę że do jakości można mieć pewne zastrzeżenia- nie jest zbyt równa, ma płytsze zamki niz np. rupp. Jeśli się przyjrzeć z bliska to niektóre dachówki trochę tańczą, ale generalnie dach wygląda bardzo efektownie, chyba bym nie zamienił. Za dach 300m2 zapłaciłem 26000zł .Tj o 2tys. drożej niż euronit , ceny ( okolice trójmiasta ) dachówka podstawowa- w promocji +7%VATdachówki kształtowe, dodatki,rynny,15%upustu + 7%VATrobocizna 23zł/m2 (z łaceniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 21.10.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 U mnie kazdy kto przychodzi i patrzy na kupe ceramicznego, miedzianego gruzu mowi: ale dachowek napsuli. Dekarze mowia, ze krzywe i uszkodzone odrzucali. Ciekawe kto za nie zaplaci - ja mam umowe na wykonanie z materialem wlasnym dekarzy i tak na prawde nie interesuje mnie, ile bylo krzywych, chyba, ze beda chcieli, zebym za nie zaplacil. Ale dach - malinka! Wlasciwie to miedzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts