Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Promocja Robena

Bonzai

Recommended Posts

• Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wziąłem na dach Robena ceramiczną w "promocji". Dopiero jak Rupp i Braas zorientowali się ,że masa ludzi bierze ceramikę z Robena spuścili nieco z cen. Jeśli komuś nie podoba się kolor miedziany-- /czytaj: kolor wypalanej gliny-jak cegły prawie/ --to polecam OBECNĄ ofertę Rupp ceramiki - ZNACZNIE zeszli z cenami a dachówka naprawdę piękna.

A teraz to co Lubicie ceny mojego sondażu:) :

Dach z dachówki betonowej firmy Euronit grafit 240m2 prosty jak bambosz -kopertowy bez okien dachowych -cena kompletna wraz z robocizną /22zł netto/ +ołacenie+ wszystkie możliwe obróbki+rynny kanion Wavin 19.450zł brutto z 7% VAT

Dach z dachówki Roben miedzianej -wykończenie+robocizna j/w 20.856brutto. /A WIĘC TYLKO OK.1500ZŁ DROZEJ NIŻ BETON/

Dach beton Braas Cisar bodajże też grafit wraz z położeniem 19.742brutto /27zł m2 robota/

Dach Rupp ceramika grafit też 24.850zł /ALE TE DACHÓWKI SĄ NAJŁADNIEJSZE/

Teraz info od mojego wuja który od 40lat kładzie dachówki /dekarzem jest no:):):) / powiedział,że nie mam co zawracać sobie głowy dachówką betonową,gdyż nawet najgorsza dachówka ceramiczna,będzie zawsze lepsza od najdroższej betonowej.I basta.

Jeśli ktoś buduje się w pobliżu lasu - to na starcie powinien odrzucić wariant z dachówką betonową-od strony północnej po 8-10latach będzie podrastać mchem-I NIE MA NA TO RADY.

Reasunując - TYLKO CERAMIKA ,beton zostawcie Państwo w razie konieczności jako wariant oszczędnościowy....

Zmiana:) 14.09 zamieniłem Robena na Ruppa TE SAME PIENIĄDZE

• 3 weeks później...
Mój dach już prawie skończony - oczywiście dachówka Robena, wygląda pięknie , natomiast przyznaję, iż promocja= się niestety dachówce już nie w 1 gatunku. wiele z nich jest popękanych , zwłaszcza na górnym zamku, co prawda nie są to duże pęknięcia, ale zawsze! Stwierdzam więc , że Roben źle na tej swojej promocji nie wyszedł, sprzedając swoją niestety niepełnowartościową dachówkę. Gdyby nie to , że u mnie trzeba dużo przycinać - straty byłyby duże! Niektóre są krzywe jak łuk Robin Hooda - na szczęście niewiele. Na pocieszenie mogę polecić tanich majstrów, którzy nie są 100% profesjonalistami - no , ale konia z rzędem temu , kto mi takich pokaże, jednakże na tyle sprytnymi, że dostosowują się do wszystkich naszych zaleceń i pomysłów. Są bezproblemowi, mają cały potrzebny sprzęt, jechali do mnie ponad 200km no i teraz najważniejsze: kładą dachówkę , orynnowanie, obróbki blacharskie dachu , okien, komina, wstawiają okna dachowe a to wszystko za jedyne 16 zł za metr kwadratowy dachu. Jeśli ktoś będzie zainteresowany, podam namiary, panowie są z Końskiego. Pozdrawiam forumowiczów. Już nie tak mocno podniecona PROMOCJĄ :-? Robena

na początek do Uszatego oczywiście że są dachówki barwione w masie. Znam trzy firmy które produkuja taką dachówkę: Huguenot Fenal dzisiejszy IMERYS - Francja, CREATON - Niemcy oraz Rupp. Oczywiście barwienie w masie nie polega na stosowaniu innej gliny tylko na dodatkach chemicznych, np. kolor brązowy dchówki powstaje po dodaniu tlenku manganu. jesli chodzi o ceny na Syriusa a także na robena miedzianego to zapraszam (Roben niestety dostępny dopiero za jakieś 5-6 tygodni bo fabryka nie wydala tak duże zainteresowanie) Syrius od ręki cena brutto za metr 27,99 o inne kształty i kolory należy pytać. Np. karpiówka Creatona KERAbiber naturalna po rabacie 0.99 netto. Kto pyta nie błądzi. Euronit ekstra i Celtycka Braasa 20.098 brutto. wszelkie informacje na priv. Pozdrawiam Piotr

kluseczka dach w Sandrze bardzo mi się podoba. Zaintrygowała mnie Twoja wypowiedź, że masz fachowców z Końskiego, tzn z Konina czy z Końskich?? Pytam tak, bo to moje rodzinne strony i dziwi mnie, że są tacy tani. Gdybym wiedziała nie płaciłabym 40zł za to co Ty 16. :roll:

Z końskiego koło kielc, ale jak już mówiłam jechali do mnie ponad 200km, faky , że muszę im zapewnić noclegi , ale to zależy od satanu domu, jeśli masz już zamknięty stan, to mogą nocować w środku, ja wynajęłam tanią przyczepke campingową

Betaka napisała:

kluseczka dach w Sandrze bardzo mi się podoba. Zaintrygowała mnie Twoja wypowiedź, że masz fachowców z Końskiego, tzn z Konina czy z Końskich?? Pytam tak, bo to moje rodzinne strony i dziwi mnie, że są tacy tani. Gdybym wiedziała nie płaciłabym 40zł za to co Ty 16.

Fachowcy faktycznie są Betka z Twoich rodzinnych stron. Nie wiem co miałaś za te 40... ale za te 16 zetka to położenie dachówki, obróbki i rynny... Zresztą fachowcy, a fachowcy... :D

• 1 month później...

kładę robena miedzianą . Myslę że do jakości można mieć pewne zastrzeżenia- nie jest zbyt równa, ma płytsze zamki niz np. rupp. Jeśli się przyjrzeć z bliska to niektóre dachówki trochę tańczą, ale generalnie dach wygląda bardzo efektownie, chyba bym nie zamienił. Za dach 300m2 zapłaciłem 26000zł .Tj o 2tys. drożej niż euronit , ceny ( okolice trójmiasta )

dachówka podstawowa- w promocji +7%VAT

dachówki kształtowe, dodatki,rynny,15%upustu + 7%VAT

robocizna 23zł/m2 (z łaceniem)

U mnie kazdy kto przychodzi i patrzy na kupe ceramicznego, miedzianego gruzu mowi: ale dachowek napsuli. Dekarze mowia, ze krzywe i uszkodzone odrzucali. Ciekawe kto za nie zaplaci - ja mam umowe na wykonanie z materialem wlasnym dekarzy i tak na prawde nie interesuje mnie, ile bylo krzywych, chyba, ze beda chcieli, zebym za nie zaplacil.

Ale dach - malinka! Wlasciwie to miedzianka :)