Jarbas 30.08.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam!Zainteresowany jestem zakupem mebli sosnowych. Przeglądałem ostatnio ofertę DREWAL Zwracam się z prośbą do osób posiadających meble wspomnianego producenta o opinię. Jakość, staranność wykonania, użyty materiał... i co tam uważacie za stosowne. Oczywiście mile widziane są posty proponujące innych producentów (z podaniem linka, adresu) za które serdecznie z góry dziękuję. Edytowane 5 Czerwca 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 22.10.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Nie lubie sosny, bo jest miekka i paskudnie zolknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 23.10.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Mam meble sosnowe w kuchni od 6 lat. Jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Robił je zakład stolarski na prywatne zamówienie. Żona sobie zaprojektowała i tak miało być. Są proste, ale eleganckie - wg mnie . Ale do rzeczy: pomimo tych kilku lat, wychowania 2 dzieci, palenia w kuchni w kuchni węglowej jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Niema żadnych "żółtych przebarwień", drewno owczem ciemnieje, ale dość wolno; dzieciaki obijały, obijały ale do końca nie wyobijały. Wykorzystamy te meble po renowacji w nowym domu, pewnie zmienimy tylko górne blaty i przeczyścimy powierzchnię drzwiczek. Pozdrawiam - ja polecam takie meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 23.10.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Mam dokładnie takie doswiadczenia z sosenką jak Redwald. Nic nie żółknie. Eksploatacja 6 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.10.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Redwald zajrzyj poszę do mojego wątku Rustykalne wnętrza podałam tam bardzo dobre i sprawdzone adresy producentów tanich sosnowych mebli. Gorąco polecam stolprodex, który sama użytkuję i inne firmy tam zaprezentowane mimilapin adres wątku w stopce poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 23.10.2005 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Ja lubię sosnę Mam meble sosnowe od kilku lat i jestem zadowolona no może z wyjątkiem stolika w pokoju syna, został źle polakierowany i jest po prostu za miękkie drewno ale pozostałe bardzo dobrze się sprawują Myśłe, ze chodzi tu po prostu o kweste wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 03.11.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 sosna jest ok, nie musi żółknąć (chociaz może) wystarczy kapon, kolorek bejcą, lakier - odpowednio twardy i zabezpieczone. Ja specjalnie dałem lekki kolorek i poczekałem aż pożółknie trochę i da ciekawy efekt nieosiągalny w innym drzewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drewniakowo 15.12.2012 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Widziałam już niejedne meble sosnowe. Sama też odnawiałam niedawno taki zżółknięty regał.Ale zastanawiam się, czy jednak to nie jest kwestia warunków, bo u znajomych też tak nie żółkną jak te, które zostały wykonane dość dawno temu.[moderowano]U nas jest w niedzielę targowisko i można na żywo zobaczyć wiele mebli.Coraz bardziej się przekonuję, by wymienić część mebli na drewno, bo w tej chwili mamy tylko kilka takich elementów. Edytowane 16 Grudnia 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.12.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 drewniakowo - po co wyciągasz wątki sprzed 7 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drewniakowo 17.12.2012 02:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 drewniakowo - po co wyciągasz wątki sprzed 7 lat? Jej, nie zauważyłam. Szukam teraz czegoś na temat mebli drewnianych, bo chciałabym takie u siebie. Przypadek. Po całym dniu spędzonym z dziećmi, w nocy niekoniecznie zauważam daty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts