Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Meble sosnowe

Jarbas

Recommended Posts

Witam!

Zainteresowany jestem zakupem mebli sosnowych. Przeglądałem ostatnio ofertę DREWAL Zwracam się z prośbą do osób posiadających meble wspomnianego producenta o opinię. Jakość, staranność wykonania, użyty materiał... i co tam uważacie za stosowne. Oczywiście mile widziane są posty proponujące innych producentów (z podaniem linka, adresu) za które serdecznie z góry dziękuję.

Edytowane przez joliska

• 1 month później...

Mam meble sosnowe w kuchni od 6 lat. Jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Robił je zakład stolarski na prywatne zamówienie. Żona sobie zaprojektowała i tak miało być. Są proste, ale eleganckie - wg mnie :D. Ale do rzeczy: pomimo tych kilku lat, wychowania 2 dzieci, palenia w kuchni w kuchni węglowej jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Niema żadnych "żółtych przebarwień", drewno owczem ciemnieje, ale dość wolno; dzieciaki obijały, obijały ale do końca nie wyobijały. Wykorzystamy te meble po renowacji w nowym domu, pewnie zmienimy tylko górne blaty i przeczyścimy powierzchnię drzwiczek.

Pozdrawiam - ja polecam takie meble.

Redwald

zajrzyj poszę do mojego wątku Rustykalne wnętrza

podałam tam bardzo dobre i sprawdzone adresy producentów tanich sosnowych mebli.

Gorąco polecam stolprodex, który sama użytkuję i inne firmy tam zaprezentowane

mimilapin

adres wątku w stopce poniżej :D

• 2 weeks później...
  • 7 years później...

Widziałam już niejedne meble sosnowe. Sama też odnawiałam niedawno taki zżółknięty regał.

Ale zastanawiam się, czy jednak to nie jest kwestia warunków, bo u znajomych też tak nie żółkną jak te, które zostały wykonane dość dawno temu.

[moderowano]

U nas jest w niedzielę targowisko i można na żywo zobaczyć wiele mebli.

Coraz bardziej się przekonuję, by wymienić część mebli na drewno, bo w tej chwili mamy tylko kilka takich elementów.

Edytowane przez joliska