Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dlaczego montowaliście sanitariaty na stelażach?

lonly

Recommended Posts

Jestem przed decyzją: na stelażach czy klasycznie. Zastanawiam się po co wydawać dodatkowe pieniądze na stelaż i wyposazenie, płtyty GK, bać się, że coś się zatnie i trzeba skuwać płytki? Jakie są plusy w użytkowaniu? Doradzcie bo jestem skołowany a tu już już musze się decydować. Hydrauk w poniedziałek.

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jestem przed decyzją: na stelażach czy klasycznie. Zastanawiam się po co wydawać dodatkowe pieniądze na stelaż i wyposazenie, płtyty GK, bać się, że coś się zatnie i trzeba skuwać płytki? Jakie są plusy w użytkowaniu? Doradzcie bo jestem skołowany a tu już już musze się decydować. Hydrauk w poniedziałek.

Przy awariach nic nie musisz skuwać, wszystko naprawisz przez otwór pod przyciskiem. No chyba że rura zasilająca szczeli to wtedy przy stelażu i tradycyjnym musisz kuć.

Glowna zalete jaka widze jest sprzatanie. Zarnych zalamani i szparek w ktorych gromadzi sie brud i klaki od zmywaka podczas wycierania. Podloge tez mozna umyc bez zbednych ceregieli. Ale umywalke to juz normalnie montuje. Stelaz do umywalki uwazam za przerost formy nad trescia za wyjatkiem sytuacji, kiedy scianki dzialowe sa z KG.

Chciałem na stelżu ale nie było muszli z półką wszystkie tylko lejowe :cry: , wiec mam stojacy na podłodze. W zasadzie najwiecej sprzatania przyspaża spłuczka a nie kibelek. Owszem stojący jest nieco bardziej kłopotliwy ale bez przesady zamiast zmyc podloge pod kibelkiem w ciagu 5 sek zmywa sie w 10sek.

Pozdrawiam

Mam stojący w mieszakniu i to tylko dlatego, że nie mieliśmy kasy na wiszący, ale domu nie stawiam na kilka lat tak jak kupowałam mieszkanie i nie interesuje mnie ile drożej bedzie kosztowął ma być wiszący i już. Za każdym razem kiedy go sprzątam wkurzam się na te wszystkie zakamarki jakie ma ta noga (jaby nie mogli robić gładkich) i bynajmniej nie zajmuje mi to 10 sekund.

...Chciałem na stelżu ale nie było muszli z półką wszystkie tylko lejowe :cry: ...

:D inwestor, jesteś zadowolony z tego kibelka z półką? Pamiętam go jeszcze jako małe dziecko; fakt- nie chlapie po pupie tak jak lejowy, ale ma również okropną wadę- można szybko zasmrodzić całą łazienkę ( szczególnie wczorajszą "kacówką") :lol: .

zamontowałem sobie....zestaw promocyjny z Castoramy... nie powiem muszla prod. portugalskiej.. deska taka sobie... przycisk dramat...

ale zestaw p/tynkowy prod Valsir Polska i cóz... wiadomo brak doświadczenia.

Okazało się, że cała mechanika nie podokręcana. nie wyregulowana.... woda się leje, pływak nie domyka zaworu... jak to ładnie ktoż wcześniej ujął zajecie ginekologa wyjąc całe bebechy przez mały otwór.... to tak jak składać statek w butelce z zawiązanymi oczami..... ale nie jest tak źle...

powiem tak... jak na całkowity brak doswiadczenia jestem zadowolony....

...Chciałem na stelżu ale nie było muszli z półką wszystkie tylko lejowe :cry: ...

:D inwestor, jesteś zadowolony z tego kibelka z półką? Pamiętam go jeszcze jako małe dziecko; fakt- nie chlapie po pupie tak jak lejowy, ale ma również okropną wadę- można szybko zasmrodzić całą łazienkę ( szczególnie wczorajszą "kacówką") :lol: .

Owszem jestem zadowolony. Tak jak napisałes nie chlapie po pupie można zdiagnozowac choroby przewodu pokarmowego u dziecka i do tego jeszcze ma szeroki "przełyk" :D pięknie spływa nie trzeba kilka razy spuszczać. Większosc lejowych ma słaby "przełyk" źle spływa i się zapycha.

Pozdrawiam

Chciałem na stelżu ale nie było muszli z półką wszystkie tylko lejowe :cry: , wiec mam stojacy na podłodze. W zasadzie najwiecej sprzatania przyspaża spłuczka a nie kibelek. Owszem stojący jest nieco bardziej kłopotliwy ale bez przesady zamiast zmyc podloge pod kibelkiem w ciagu 5 sek zmywa sie w 10sek.

Pozdrawiam

A jakiej firmy, jeśli można wiedzieć ? Bo szukałem takiego, ale bez skutku...

Owszem jestem zadowolony. Tak jak napisałes nie chlapie po pupie można zdiagnozowac choroby przewodu pokarmowego u dziecka i do tego jeszcze ma szeroki "przełyk" :D pięknie spływa nie trzeba kilka razy spuszczać. Większosc lejowych ma słaby "przełyk" źle spływa i się zapycha.

Pozdrawiam

Popieram. Też szukamy tylko z półką a o nią w stelażowych trudno. Ten efekt 'podmywania' działa na mnie szczególnie odstręczająco - kojarzy mi się z kibelkami publicznymi i chyba to niehigieniczne... 8)