lonly 02.09.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Jestem przed decyzją: na stelażach czy klasycznie. Zastanawiam się po co wydawać dodatkowe pieniądze na stelaż i wyposazenie, płtyty GK, bać się, że coś się zatnie i trzeba skuwać płytki? Jakie są plusy w użytkowaniu? Doradzcie bo jestem skołowany a tu już już musze się decydować. Hydrauk w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 02.09.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Mam tradycyjny i powiem jaką w nim widzę wadę - sprzątanie. Na stalażu przecierasz pod spodem i po kłopocie. Reszta bez zmian. Zaleta - ułatwione naprawy... wcale nei mówię, że do zabudowy się nie da naprawiać, ale grzebanie przez tak mały otwór przypomina pracę ginekologa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 02.09.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Jestem przed decyzją: na stelażach czy klasycznie. Zastanawiam się po co wydawać dodatkowe pieniądze na stelaż i wyposazenie, płtyty GK, bać się, że coś się zatnie i trzeba skuwać płytki? Jakie są plusy w użytkowaniu? Doradzcie bo jestem skołowany a tu już już musze się decydować. Hydrauk w poniedziałek. Przy awariach nic nie musisz skuwać, wszystko naprawisz przez otwór pod przyciskiem. No chyba że rura zasilająca szczeli to wtedy przy stelażu i tradycyjnym musisz kuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 02.09.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 mam Wawina już kilka lat ( w opiniach niektórych na forum to porażka) zadnych awarji, na razie kożystam z zalet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 02.09.2005 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 mam Wawina już kilka lat ( w opiniach niektórych na forum to porażka) zadnych awarji, na razie kożystam z zalet. To znaczy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 02.09.2005 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Glowna zalete jaka widze jest sprzatanie. Zarnych zalamani i szparek w ktorych gromadzi sie brud i klaki od zmywaka podczas wycierania. Podloge tez mozna umyc bez zbednych ceregieli. Ale umywalke to juz normalnie montuje. Stelaz do umywalki uwazam za przerost formy nad trescia za wyjatkiem sytuacji, kiedy scianki dzialowe sa z KG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 02.09.2005 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 U mnie rozmowa była krótka: Żona rzekła - " na stelażach albo będziesz sam sprzątał"... Wiadomo co wybrałem... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 02.09.2005 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Chciałem na stelżu ale nie było muszli z półką wszystkie tylko lejowe , wiec mam stojacy na podłodze. W zasadzie najwiecej sprzatania przyspaża spłuczka a nie kibelek. Owszem stojący jest nieco bardziej kłopotliwy ale bez przesady zamiast zmyc podloge pod kibelkiem w ciagu 5 sek zmywa sie w 10sek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 02.09.2005 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 A jaki tonaz wytrzymuje taki wiszący kibelek. Nie spadne kiedyś na dół ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 02.09.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Mam stojący w mieszakniu i to tylko dlatego, że nie mieliśmy kasy na wiszący, ale domu nie stawiam na kilka lat tak jak kupowałam mieszkanie i nie interesuje mnie ile drożej bedzie kosztowął ma być wiszący i już. Za każdym razem kiedy go sprzątam wkurzam się na te wszystkie zakamarki jakie ma ta noga (jaby nie mogli robić gładkich) i bynajmniej nie zajmuje mi to 10 sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 02.09.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Od dziecka pomagałem mamie w sprzataniu i już wtedy powiedziałem sobie, że tylko wiszący. Wszytko w łazience wiszące, żeby nie było żadnego probemu ze sprząteniem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 02.09.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 mi sie poprostu podobają wiszące, są dla mnie trendy, jezzi (tak się piszę ?) i ogólnie mają fajne kształty. Dlatego szukam obecnie stelażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 02.09.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 ... są dla mnie trendy, jezzi (tak się piszę ?) i ogólnie mają fajne kształty. Dlatego szukam obecnie stelażu. Jak ma być jazzy to zacznij już szukać czegoś co na tym stelażu powiesisz. A no i oczywiście będzie kosztowało jazzy-więcej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 02.09.2005 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 ...Chciałem na stelżu ale nie było muszli z półką wszystkie tylko lejowe ... inwestor, jesteś zadowolony z tego kibelka z półką? Pamiętam go jeszcze jako małe dziecko; fakt- nie chlapie po pupie tak jak lejowy, ale ma również okropną wadę- można szybko zasmrodzić całą łazienkę ( szczególnie wczorajszą "kacówką") . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 03.09.2005 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 zamontowałem sobie....zestaw promocyjny z Castoramy... nie powiem muszla prod. portugalskiej.. deska taka sobie... przycisk dramat...ale zestaw p/tynkowy prod Valsir Polska i cóz... wiadomo brak doświadczenia.Okazało się, że cała mechanika nie podokręcana. nie wyregulowana.... woda się leje, pływak nie domyka zaworu... jak to ładnie ktoż wcześniej ujął zajecie ginekologa wyjąc całe bebechy przez mały otwór.... to tak jak składać statek w butelce z zawiązanymi oczami..... ale nie jest tak źle...powiem tak... jak na całkowity brak doswiadczenia jestem zadowolony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 03.09.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 ...Chciałem na stelżu ale nie było muszli z półką wszystkie tylko lejowe ... inwestor, jesteś zadowolony z tego kibelka z półką? Pamiętam go jeszcze jako małe dziecko; fakt- nie chlapie po pupie tak jak lejowy, ale ma również okropną wadę- można szybko zasmrodzić całą łazienkę ( szczególnie wczorajszą "kacówką") . Owszem jestem zadowolony. Tak jak napisałes nie chlapie po pupie można zdiagnozowac choroby przewodu pokarmowego u dziecka i do tego jeszcze ma szeroki "przełyk" pięknie spływa nie trzeba kilka razy spuszczać. Większosc lejowych ma słaby "przełyk" źle spływa i się zapycha. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek_nad_jeziorem 04.09.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Chciałem na stelżu ale nie było muszli z półką wszystkie tylko lejowe , wiec mam stojacy na podłodze. W zasadzie najwiecej sprzatania przyspaża spłuczka a nie kibelek. Owszem stojący jest nieco bardziej kłopotliwy ale bez przesady zamiast zmyc podloge pod kibelkiem w ciagu 5 sek zmywa sie w 10sek. Pozdrawiam A jakiej firmy, jeśli można wiedzieć ? Bo szukałem takiego, ale bez skutku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 04.09.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 ...Chciałem na stelżu ale nie było muszli z półką wszystkie tylko lejowe ... inwestor, jesteś zadowolony z tego kibelka z półką? Pamiętam go jeszcze jako małe dziecko; fakt- nie chlapie po pupie tak jak lejowy, ale ma również okropną wadę- można szybko zasmrodzić całą łazienkę ( szczególnie wczorajszą "kacówką") . Owszem jestem zadowolony. Tak jak napisałes nie chlapie po pupie można zdiagnozowac choroby przewodu pokarmowego u dziecka i do tego jeszcze ma szeroki "przełyk" pięknie spływa nie trzeba kilka razy spuszczać. Większosc lejowych ma słaby "przełyk" źle spływa i się zapycha. Pozdrawiam Popieram. Też szukamy tylko z półką a o nią w stelażowych trudno. Ten efekt 'podmywania' działa na mnie szczególnie odstręczająco - kojarzy mi się z kibelkami publicznymi i chyba to niehigieniczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterek 04.09.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Witam, od prawie roku używam wiszcego kibelka i powiem szczerze, że mnie jeszcze ani razu nie ochlapał - może to kwestia konstrukcji? Mój jest od Jopka, elegancko zamywa, polecam. Dla nielubiących automatycznego podmywania - przed wrzucić listek papieru toaletowego i po problemie. Wit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 04.09.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Powtarzam moje pytanko moze jednak ktos wie Jaki tonaż wytrzymuje taki wiszący kibelek. Nie spadne kiedyś na dół ?? Razem ze mną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts